Binnenland

UvA krijgt felle kritiek na reactie op Gezond Verstand: ‘Dit is wat mij betreft de grens’

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft laten weten afstand te doen van de uitlatingen van emeritus hoogleraar Karel van Wolferen in het blad Gezond Verstand. Volgens de UvA ‘doen zijn publicaties afbreuk aan betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek en het verspreiden van feitelijke informatie, bijvoorbeeld als het gaat om corona’.

“De UvA betreurt het dat één van haar emeriti bijdraagt aan desinformatie over grote problemen als het coronavirus en klimaatverandering,” aldus de universiteit in een verklaring.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gezond Verstand, waar Van Wolferen hoofdredacteur van is, ligt sinds deze week in de winkel. Op social media laat het blad weten dat de eerste 100.000 exemplaren binnen 2 dagen zo goed als uitverkocht zijn en dat er weer een nieuwe voorraad opgestuurd is. “Abonnementen en verkopen hebben onze verwachtingen al ruim overstegen.”

Dit is wat mij betreft de grens. Ik hoop oprecht dat velen mij zullen volgen

De reactie van de UvA zet bij velen kwaad bloed, zelfs bij mensen die aan de universiteit verbonden zijn. Zo schrijft een voormalig student: “Zo gaat dus de Universiteit van Amsterdam (ook mijn universiteit) om met persvrijheid en vrijheid van denken. Ik ben zo ontzettend klaar met dit schaamteloos cancelen door een stelletje hoog in de boom gehesen mafketels bij deze instelling. Ik heb vandaag meteen mijn jaarlijkse bijdrage aan de UvA beëindigd. Niet omdat ik het eens ben met het krantje van de voormalig hoogleraar, maar omdat ik de autoritaire denkwijze van de UvA zat ben. Sterker nog: ik schaam me dood voor de manier waarop al jaren niet welgevallige zienswijzen worden onderdrukt.”

De oud-student voegt toe dat de kwaliteit van de UvA op wereldniveau erbarmelijk is, als gevolg van interne politiek, terwijl de lange arm boven de maat is. “Dit is wat mij betreft de grens. Ik hoop oprecht dat velen mij zullen volgen.”

Nadat de NOS had gemeld dat er klachten waren ingediend na reclame voor Gezond Verstand in het Ster-blok op Radio 1, schreef de voormalig student: “Och, och, och, wat een triestige bedoening toch weer bij de NPO. Krijgen de auteurs misschien ook nog eens aandacht of wordt het weer een media één-tweetje?”

4.8 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
3 jaren geleden

Misschien was het beter geweest om het blad bv. Breder Verstand te noemen. Nu wordt van het woord Gezond weer een issue gemaakt.(richting corona/ziekte).
Niet, dat het van mij moet, maar meer om te voorkomen dat.

Remco
Remco
3 jaren geleden

Prachtig dat gezondverstand goed verkoopt! Karel van Wolferen, doorgaan zo!!!!

Jan V
Jan V
3 jaren geleden

Groot respect voor Karel van Wolferen; die man weet waar hij over praat. Dat Gezond Verstand een gevoelige snaar raakt en zeer dicht bij de waarheid zit mag een understatement heten en is een aderlating voor het linkse gepeupel. Die blijven hardnekkig hun kop in het zand steken en ontkennen dat burgerrechten massaal geschonden worden voor een niet bestaand killervirus. Het zijn meestal de (toekomstige) Gooi en grachtengordel gutmenschen die bang zijn om hun luxe te moeten verliezen als ze niet politiek correct zijn. Zielig volk!

AlbertV
AlbertV
3 jaren geleden

Eerst negeren ze je, daarna lachen ze je uit, vervolgens bestrijden ze je, en uiteindelijk win je. (Mahatma Gandhi). Dus nog één stap te gaan.

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x