Homepagina » Binnenland » UvA krijgt felle kritiek na reactie op Gezond Verstand: ‘Dit is wat mij betreft de grens’
UvA
Foto: Twitter/lineke Wassenaar

UvA krijgt felle kritiek na reactie op Gezond Verstand: ‘Dit is wat mij betreft de grens’

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft laten weten afstand te doen van de uitlatingen van emeritus hoogleraar Karel van Wolferen in het blad Gezond Verstand. Volgens de UvA ‘doen zijn publicaties afbreuk aan betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek en het verspreiden van feitelijke informatie, bijvoorbeeld als het gaat om corona’.

“De UvA betreurt het dat één van haar emeriti bijdraagt aan desinformatie over grote problemen als het coronavirus en klimaatverandering,” aldus de universiteit in een verklaring.

Gezond Verstand, waar Van Wolferen hoofdredacteur van is, ligt sinds deze week in de winkel. Op social media laat het blad weten dat de eerste 100.000 exemplaren binnen 2 dagen zo goed als uitverkocht zijn en dat er weer een nieuwe voorraad opgestuurd is. “Abonnementen en verkopen hebben onze verwachtingen al ruim overstegen.”

Dit is wat mij betreft de grens. Ik hoop oprecht dat velen mij zullen volgen

De reactie van de UvA zet bij velen kwaad bloed, zelfs bij mensen die aan de universiteit verbonden zijn. Zo schrijft Colette Sibbel in een bericht op LinkedIn: “Zo gaat dus de Universiteit van Amsterdam (ook mijn universiteit) om met persvrijheid en vrijheid van denken. Ik ben zo ontzettend klaar met dit schaamteloos cancelen door een stelletje hoog in de boom gehesen mafketels bij deze instelling. Ik heb vandaag meteen mijn jaarlijkse bijdrage aan de UvA beëindigd. Niet omdat ik het eens ben met het krantje van de voormalig hoogleraar, maar omdat ik de autoritaire denkwijze van de UvA zat ben. Sterker nog: ik schaam me dood voor de manier waarop al jaren niet welgevallige zienswijzen worden onderdrukt.”

Ze voegt toe dat de kwaliteit van de UvA op wereldniveau erbarmelijk is, als gevolg van interne politiek, terwijl de lange arm boven de maat is. “Dit is wat mij betreft de grens. Ik hoop oprecht dat velen mij zullen volgen.”

Nadat de NOS had gemeld dat er klachten waren ingediend na reclame voor Gezond Verstand in het Ster-blok op Radio 1, schreef Sibbel: “Och, och, och, wat een triestige bedoening toch weer bij de NPO. Krijgen de auteurs misschien ook nog eens aandacht of wordt het weer een media één-tweetje?”

4.8 123 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
1 jaar geleden

Misschien was het beter geweest om het blad bv. Breder Verstand te noemen. Nu wordt van het woord Gezond weer een issue gemaakt.(richting corona/ziekte).
Niet, dat het van mij moet, maar meer om te voorkomen dat.

Remco
Remco
1 jaar geleden

Prachtig dat gezondverstand goed verkoopt! Karel van Wolferen, doorgaan zo!!!!

Jan V
Jan V
1 jaar geleden

Groot respect voor Karel van Wolferen; die man weet waar hij over praat. Dat Gezond Verstand een gevoelige snaar raakt en zeer dicht bij de waarheid zit mag een understatement heten en is een aderlating voor het linkse gepeupel. Die blijven hardnekkig hun kop in het zand steken en ontkennen dat burgerrechten massaal geschonden worden voor een niet bestaand killervirus. Het zijn meestal de (toekomstige) Gooi en grachtengordel gutmenschen die bang zijn om hun luxe te moeten verliezen als ze niet politiek correct zijn. Zielig volk!

AlbertV
AlbertV
1 jaar geleden

Eerst negeren ze je, daarna lachen ze je uit, vervolgens bestrijden ze je, en uiteindelijk win je. (Mahatma Gandhi). Dus nog één stap te gaan.

x

Check Also

verpleegkundige

Wijkverpleegkundige Elke trekt aan de bel: fors meer valincidenten en toename in hartklachten sinds de prikken

Wijkverpleegkundige Elke ziet sinds de prikken fors ...

pauw

Jeroen Pauw: het is een beetje flauw dat de politiek heel veel neerlegt bij de ongevaccineerden

Bijna twee jaar weten we dat de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

69
0
We lezen graag je reactie!x