Homepagina » Buitenland » Chinese viroloog die naar VS vluchtte ‘gaat alle geheimen onthullen’
chinese
Foto: zhizhou deng CC BY 2.0

Chinese viroloog die naar VS vluchtte ‘gaat alle geheimen onthullen’

Een viroloog en klokkenluider uit Hongkong beweert dat vele levens gered hadden kunnen worden als de Chinese overheid haar werk niet had gecensureerd. Li-Meng Yan, een wetenschapper van de Universiteit van Hongkong, vluchtte naar eigen zeggen naar de Verenigde Staten om de waarheid over de corona-uitbraak naar buiten te brengen.

Volgens Yan was de Chinese overheid al veel eerder op de hoogte van de uitbraak van het nieuwe cornavirus. Ze zei dat ze bang was vermoord te worden als ze zich in China zou uitspreken en dus besloot ze naar de VS te vluchten. Ze is vastbesloten de Chinese overheid te ontmaskeren.

“Ik ben naar de VS gekomen om de waarheid te vertellen over Covid,” zei ze tegen Fox News. “Als ik dat in Hongkong zou doen, zou ik voorgoed verdwijnen.”

Geheim

Yan zei dat er in december al bewijs was dat het coronavirus overgedragen kon worden van mens op mens, maar dat de Chinese Communistische Partij ervoor koos om het in de doofpot te stoppen. Ze was naar eigen zeggen één van de eerste wetenschappers die coronagevallen in Wuhan bestudeerde.

Haar meerderen vroegen haar eind december om het onderzoek ‘geheim’ te houden. De Chinese overheid liet experts uit het buitenland niet toe in China. Toen ze haar resultaten met haar chef deelde, kreeg ze te horen dat ze ‘haar mond moest houden en moest uitkijken’. “Hij waarschuwde me dat we in de problemen zouden komen en dat ze ons zouden laten verdwijnen.”

Alles vertellen

“Ik moet onderduiken omdat ik weet wat ze doen met klokkenluiders. Ik wil als klokkenluider de waarheid vertellen over Covid-19 en de oorsprong van het virus.” Ze benadrukte nog eens dat ze vreest voor haar leven. “Ze willen mensen de mond snoeren als ze de waarheid willen onthullen. Niet alleen over Covid-19, maar ook over allerlei andere dingen die gebeuren in China.”

“Ik zal alles vertellen wat ik weet en draag al het bewijs over aan de Amerikaanse overheid.” Daar gaan we dus niets meer over horen.

[Mirror, The Sun]
2 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aphelius
Aphelius
1 jaar geleden

Ach, kletskoek! Dat is een betaalde actrice of iets dergelijks. Het is gewoon een griepvirus. Dit is echt weer van die propaganda. Alsof je de mainstream media kan vertrouwen…Mirror, the Sun, Fox.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

China heeft zeker smerig spel gespeeld door de wereld niet op tijd te waarschuwen. Sowieso trapt er buiten Rutte niemand in het verhaal van het pannetje vleermuizensoep en het veranderen van de naam in Covid i.p.v. Wuhanvirus waar de wereldorganisaties het mee eens zijn en dan bedoel ik die smerige VN. Maar die stumpers maken zich liever druk om Zwarte Piet i.p.v. een wereldwijde uitbraak naar waarheid te benoemen.

Louise
Louise
1 jaar geleden

Mooi verhaal, je denkt toch niet dat als ze zoveel weet dat ze kon vluchten?

GeenNL
GeenNL
1 jaar geleden

En Hoe-Lang, is een Chinees en Li-Meng Yan is zogenaamd gevlucht uit China om de wereld te vertellen dat er werkelijk, echt waar, een virus is en dat soort blablabla bullshit acteerwerk om er vooral maar voor te zorgen dat de massa het pad der goedgelovigen (believers) blijft bewandelen en niet kiest voor het pad der waarheid, het pad dat der nonbelievers, wat vertelt dat virussen niet bestaan en corona geen virus is maar een middel waarmee de hele wereld in de macht van angst en zorgen kan worden gehouden en zo ook minstens 20/30 procent van de overbodige mensheid opgeruimd kan worden d.m.v. een ‘veel belovende’ gifspuit, ook wel vaccin genoemd.

x

Check Also

van haga

Van Haga: ‘Wat ons betreft gaan de daders zo snel mogelijk naar de gevangenis’

De leugen regeert. Minister De Jonge misleidde ...

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x