Homepagina » Graancirkels » Eerste graancirkel van het jaar verschijnt van de ene op de andere dag in Dorset
Eerste graancirkel van het jaar verschijnt van de ene op de andere dag in Dorset

Eerste graancirkel van het jaar verschijnt van de ene op de andere dag in Dorset

Het graancirkelseizoen in Engeland is weer begonnen. De eerste formatie is verschenen in een weiland in de buurt van Blandford Forum in het graafschap Dorset. Lokale bewoners hebben geen idee wie of wat de graancirkels heeft gemaakt.

Het patroon, met een doorsnee van meer dan 120 meter, bestaat uit geometrische lijnen en cirkels. De graanformatie is van de ene op de andere dag ontstaan, melden Britse media. Hoewel sommigen geloven dat graancirkels worden gemaakt door grappenmakers, denken anderen dat de mysterieuze vormen het werk zijn van buitenaardsen.

Eerste graancirkel van het jaar verschijnt van de ene op de andere dag in DorsetDe heer Williams uit Avebury in Wiltshire zei: “Afgelopen zomer hebben we weinig graancirkels gezien, maar deze prachtige formatie maakt alles goed. De eerste graancirkel van het seizoen markeert het begin van een geweldige Britse zomer.”

Williams gelooft niet in het paranormale en werd eerder veroordeeld omdat hij zelf graancirkels had gemaakt. In 2000 heeft Williams de oogst van een boer uit Marlborough in Wiltshire beschadigd door graancirkels te maken. Hij kreeg een boete van 100 pond. Al snel ging hij op zoek naar een andere hobby omdat hij last heeft van hooikoorts.

Vorig jaar zijn er maar 15 graancirkels verschenen in Wiltshire, tegen 50 een jaar eerder. De formaties trekken veel toeristen aan, die in de graancirkels tot ergernis van veel boeren een buitenlichamelijke ervaring willen beleven.

[Mail Online]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Roy schreef:

  Het wordt weer mooi weer hè, kunnen de pranksters weer aan de slag 🙂
  Ik heb medelijden met de boeren.

  5 likes
  • Kalki schreef:

   Wat heb je nu aan buitenaardsen die hier een beetje mooi weer willen komen spelen; laten ze beter eens duidelijker worden en echt landen om een communicatie met de mensen aan te gaan. Laten ze eens vertellen wat voor plannen ze met de mensheid voor hebben en hoe wij met ze kunnen samenwerken.

   11 likes
  • days of our lives schreef:

   Medelijden? Ze zijn bijna altijd op de hoogte of zelfs medeplichtig. Bekijk de sites van de graancirkelmakers maar. Voor een kleine vergoeding willen ze best wat graan opofferen, ze krijgen er altijd meer voor dan als ze gewoon oogsten en aan de groothandel verkopen.

   3 likes
   • Jonathan Archer schreef:

    Zit niet zo te zeuren mensen, jullie zien toch zelf ook dat mensen deze graancircel nooit kunnen maken… het is te perfect, als mensenhanden dit moeten doen zijn ze minstens een week bezig (dag en nacht), maar de graancircels worden altijd van de een op de andere dag gevonden..

    4 likes
 • Huisheks schreef:

  Lijkt op 2 dingen ; 5-puntige ster, benedenwaarts gericht ; teken v.d. duivel.
  Of de constellatie van de zwarte ster plus Nibiru.
  Of. de halve manen ; islam plus alles wat daarbij hoort. ( te vuur en te zwaard).
  Wie t weet mag t zeggen ; persoonlijk gok ik op de constellatie van Nibiru die er aan komt.

  6 likes
 • Ria Peleman schreef:

  Bedankt voor het delen! Wat mij vooral opvalt is dat er drie cirkels zijn van 5 elementen, rond één centrale kleine bol.
  Het getal 5 staat voor verandering, transformatie, transmutatie en alchemie. Er vinden in onze levens veranderingen ten goede plaats of die staan te gebeuren…
  Volgens Saint Germain staat het levensopdrachtengetal 5 o.a. voor de verzoening met de weg van het leerling-zijn. Alleen de weg van de leerling maakt de weg van de meester mogelijk.

  6 likes
 • Henk001 schreef:

  Het zou leuk zijn als ze ‘m maar half af hadden gekregen na één nacht en er dan een bordje bij zetten: “werk in uitvoering”

  6 likes
 • CorPieter schreef:

  Hoezo eerste graancirkel ?

  Volgens mij zijn er al heel veel graancirkels gevonden voor deze !

  Kijk maar eens op http://www.cropcircleconnector.com

  4 likes
 • redice schreef:

  spijtig maar denk aan man-made, de lijnen zijn niet perfect recht en in de bollen zie je de lijnen verderlopen van het plattrappen waarschijnlijk…wel mooi gedaan

  2 likes
  • Jonathan Archer schreef:

   Goed, met die lijnen ben ik het met je eens.. Die zijn niet perfect recht… Maar hoe verklaar je die circels dan in het veld? Want die zijn wel perfect rond, en een mens kan nooit een perfecte circel maken..

   1 likes
   • Elise49 schreef:

    Gewoon met een touw. Je steekt de ene kant vast met een haring en dan loop je naar het andere eind en houdt het touw vast, dan loop je een cirkel, gegarandeerd rond. Als je met z’n tweeën bent, dan blijft er 1 gewoon staan als middelpunt. Moet je meten, dan maak je eerst een rechte lijn. De helft of einde kwart is het middelpunt. Dan weer het trucje met touw. En zo zijn er vast wel meer trucjes om het te maken.

    0 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Waarom schrijven ze nu nooit eens iets in een aardtaal in die graanvelden!? Wiskunde en daarbij behorende meetkunde en sterrenkunde mag dan wel de universele taal zijn maar er zijn maar relatief weinig mensen die daar goed in zijn laat staan hieruit enige betekenis kunnen halen.

  2 likes
 • x

  Check Also

  windparken

  Windparken krijgen miljoenen per dag om géén stroom te produceren. En wie betaalt de rekening?

  Windparken hebben afgelopen week omgerekend 3,5 miljoen ...

  Mysterieuze 115 kilometer (!) lange muur ontdekt in Iran. Archeologen staan voor raadsel

  Mysterieuze 115 kilometer (!) lange muur ontdekt in Iran. Archeologen staan voor raadsel

  Archeologen zijn in Iran op de resten ...

  >