Homepagina » Natuur en Milieu » Recordhittegolf van 1924 in Australië uit de boeken geschrapt. Hoe de meteorologische diensten de geschiedenis herschrijven
australië

Recordhittegolf van 1924 in Australië uit de boeken geschrapt. Hoe de meteorologische diensten de geschiedenis herschrijven

In 1924, ver voor global warming, werd in Marble Bar in Australië een wereldrecord gevestigd: 160 dagen lang was het iedere dag minstens 37,8 graden Celsius (100 graden Fahrenheit).

Zo’n record past natuurlijk niet in het klimaatverhaal en dus besloot de Australische meteorologische dienst (BOM) de temperaturen naar beneden bij te stellen.

Door dit homogeniseren, wat het KNMI ook doet, lijkt het alsof het in Australië nu warmer is dan vroeger.

Weggegumd

De meteorologische diensten herschrijven dus eigenlijk de geschiedenis. Uitzonderlijk warme dagen worden weggegumd uit de boeken.

Op 8 maart 1924 steeg het kwik in Marble Bar bijvoorbeeld naar 38,2 graden Celsius. Daar maakte de BOM 36,5 van.

Door de aanpassingen is er niet langer sprake van een afkoelende trend in Marble Bar, maar van een opwarmende trend.

Verdwenen

Een internetpagina van de BOM over het wereldrecord in Marble Bar is ook plotseling verdwenen.

De nieuwe recordhouder is nu Death Valley in Californië, waar het in de zomer van 2001 154 dagen achtereen 38 graden Celsius of warmer was.

Verder in het echte weerbericht: veel sneeuw in Groot-Brittannië, vreemde ijsballen, bevroren vulkanen, bittere kou in de Verenigde Staten en de koudste februarimaand in Melbourne in 15 jaar.

Bekijk de video hieronder:

[Sky News Australia]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
1 jaar geleden

Voor de mensen in België meer bepaald Limburg, in het Belang Van Limburg (papierenkrant) staat vandaag een bericht over de stormen van de laatste weken.
Dat is niet het gevolg van de zgn klimaatverandering maar wel door de straalstroom en is niet zo erg uitzonderlijk (staat er letterlijk te lezen) voordat die groene klimaat extremisten iets anders komen beweren!!

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Ja logisch toch; uiteindelijk moet de begroting toch 100% kloppend zijn. En dat gaat als volgt; we maken eerst een berekening van wat wij willen uitgeven, maar vooral aan wat we willen ontvangen (baten/lasten) en dan passen we daar vervolgens alles op aan. Het maakt dan verder niet uit of het kloppend is, behalve dan de gepresenteerde eindcijfers. Dat geldt voor prinsjesdag, klimaatakkoord en straks ook het coronavirus. En wij, wij tuinen er weer met open ogen in. Wil je er een daad tegenover zetten? probeer dan je belasting op te lichten … geeft dan in elk geval nog wat voldoening, als het lukt dan.

salvar
salvar
1 jaar geleden

niet alleen de leugen regeert maar is er iets vreselijks aan de hand ,,krankzinnigheid,,

x

Check Also

sneeuw

Sneeuwstormen en ijs leggen delen Europa lam: ‘Heb dit nog nooit gezien’

Noord-Amerika, Noord-Azië en grote delen van Europa ...

kou

Historisch record in Siberisch koud Spanje: -36 graden!

In Spanje is het op dit moment ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x