Bewustzijn

5 positieve dingen die kunnen gebeuren als je in jezelf gelooft

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je hoort het wel vaker: ‘je moet in jezelf geloven’ als je iets wilt bereiken. Maar waarom is dat zo?

Eén ding is zeker en dat is dat je het thema ‘in jezelf geloven’ overal tegenkomt. Bijvoorbeeld in films.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Je kunt dit zien in de ‘Wizard of Oz’, als Dorothy ontdekt dat ze de kracht om thuis te komen al die tijd al in zichzelf meedraagt.

Ook zie je het in de ‘Rocky’-films, als Rocky Balboa in de ring van zich afslaat, aangevuurd door niets anders dan zijn koppige vastberadenheid en zelfgeloof.

En je ziet het bij Dombo, als het olifantje ontdekt dat hij kan vliegen zonder zijn magische veer, omdat de magie de hele tijd al in hem zat.

Natuurlijk zijn dit films, maar in het echte leven is het ook zo.

Hoe zelfgeloof werkt

Wanneer je in jezelf gelooft, verandert dit hoe je naar jezelf kijkt en hoe goed je presteert. De psycholoog Richard Wiseman ontdekte dat mensen die geloven dat ze doorgaans geluk hebben, statistisch gezien meer kans hebben om een bankbiljet op de stoep te zien liggen dat daar was neergelegd door een onderzoeker.

Zelfgeloof maakt dat je veel meer gefocust bent op datgene waar je mee bezig bent.

Een mooi voorbeeld is dit: in 1968 kwam Harvard-psycholoog Robert Rosenthal samen met het hoofd van een basisschool, om een experiment op die school uit te voeren. Alle leerlingen kregen een IQ-test, en de leerkrachten werd stiekem verteld welke leerlingen IQ’s hadden in de top 20% van dat schooljaar.

De ‘spurters’

Ze noemden deze leerlingen de ‘spurters’ – degenen waarvan het zeer waarschijnlijk werd geacht dat ze vooruit zouden racen in het jaar.

Maar in werkelijkheid hadden de onderzoekers er willekeurige leerlingen uitgepikt, omdat het experiment helemaal niet om IQ-resultaten ging. Het ging erom hoe de verwachtingen van leerkrachten de leerlingen konden beïnvloeden in hun leerprestaties.

Tegen het eind van het jaar hadden de willekeurig uitgekozen ‘spurters’ allemaal hogere resultaten dan de andere leerlingen, gemeten in onafhankelijke testen.

Het waren de verwachtingen van de leerkrachten die de vermogens van de leerlingen hadden veranderd.

En zo werkt geloof in jezelf ook. Het activeert een bepaalde verwachting in jezelf over je eigen kunnen.

Als je probeert om voorzichtig, realistisch en sceptisch te zijn over je vermogen om bijvoorbeeld succesvol te zijn in iets, dan zullen je voorzichtige en sceptische verwachtingen een self-fulfilling prophecy worden. Je krijgt wat je verwacht!

Sommige mensen geloven helemaal niet in zichzelf. Zij realiseren als gevolg daarvan ook niet wat ze zo graag willen!

Dit gebeurt er met voldoende zelfgeloof

  1. Zelfgeloof geeft je de vrijheid om fouten te maken
    Je kunt tegenslagen beter het hoofd bieden door ze te zien zoals ze zijn: tijdelijk en niet het einde van de wereld.
  2. Zelfgeloof laat je kansen zien
    Als je gelooft dat jij je doelen kunt bereiken, werkt je onderbewustzijn in de hoogste versnelling om kansen te detecteren. Wanneer je jouw doelen duidelijk voor ogen hebt, begin je alles op te merken wat nodig is om ze te bereiken, simpelweg omdat deze duidelijkheid betekenis geeft aan datgene wat je ziet.
  3. Zelfgeloof vindt creatieve oplossingen
    Wanneer je een probleem hebt en je een bezorgd of angstig gevoel daarbij krijgt, wordt je denken vertroebeld, waardoor het vinden van goede oplossingen minder waarschijnlijk is. Zelfgeloof maakt dat je ontspannen blijft, zodat je helder blijft denken. Het stimuleert redenering, geheugen en creativiteit, waardoor het waarschijnlijker is dat je goede oplossingen zult vinden.
  4. Zelfgeloof stimuleert actie en doorzettingsvermogen
    Het is moeilijk om noodzakelijk werk te verrichten als je geen zelfgeloof hebt. En wanneer je faalt, bevestig je dit gebrek aan zelfgeloof. Maar als je wel in jezelf gelooft, voel je je gemotiveerd om actie te ondernemen en het vol te houden gedurende lange perioden. Je zult fouten of tegenslagen zien als een deel van het proces en blijven doorgaan. Dit zal ook je zelfvertrouwen versterken.
  5. Zelfgeloof overtuigt anderen
    Wanneer je iemand iets vraagt en je gelooft dat zij het je zullen geven, zullen zij die overtuiging voelen en meer geneigd zijn om op je verzoek in te gaan. Als jij niet overtuigd bent, zal je verzoek aarzelend zijn, waardoor het waarschijnlijk wordt afgewezen.

Hoe kweek je snel een grote dosis zelfgeloof?

Wanneer je regelmatig naar de sessie ‘Geloof in jezelf’ luistert, zul je merken dat je zelfverzekerder wordt, dat je voor je eigen standpunten uit durft te komen en je gaat dingen doen die in lijn zijn met wat je eigenlijk zo graag wilt.

Je straalt deze zekerheid uit, en anderen pikken dit non-verbale signaal feilloos op.

We bieden je deze prachtige sessie nu tijdelijk aan voor slechts 27 euro.

>>Klik hier en download hem nu!

Na deze actie gaat de prijs van deze sessie omhoog naar € 59,99

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
5 jaren geleden

Allemaal leuk, en ook allemaal enigszins waar, geloof heeft altijd een doel, een doel waar men zich naar tevredenheid kan richten,geloof en er gebeuren wonderen ,althans dat denkt men dan ook, dat geloof werkelijk iets kan veranderen ,op het gebied van, tegenslagen, geluk, geloof in je zelf dat is de weg naar het zelf om naar tevredenheid te komen in alles wat men doet..of dat het nu negatief of positief is het is de weg wel er een van tegenstellingen, waar in beide waarheden in zit ,niet alleen positief alleen want het vergelijkt zich met negatief..en andersom is het zelfde plaatje, dus een geheel..5 positieve dingen..die alleen maar zo kan worden neergezet door de tegenstelling , [zelf]geloof bestaat uit de gradatie van tegenstellingen omarm deze dan vervalt ook het geloof om alleen maar positief te denken en heeft men geen cursus nodig,,ook dan word men creatief,en ook dan komen beide zoals negatief en positief in een positie van evenwicht ,en daarmee heel veel energie uit krijgt bedeeld zonder al te veel moeite er voor te doen komt het gewoon op het pad..en zonder dat het geld kost,, niet dat het verkeert is zo,n cursus , om te volgen alleen maar inzien hoe men omgaat men het eigen zelf die uit negatief en positief bestaat,om ermee in evenwicht te leven heeft men tegenstellingen nodig om met alles ook met alles dat in evenwicht te komen waarin ,,het oordeel vervalt tot een harmonische evenwicht van beide krachten positief[negatief..
en krijgt men veel energie ervan, door niet meer te veel aandacht aan deze te besteden..het volgt geen doelen na ,het volgt dan alleen maar een evenwichtig leven, waarin het doel niet de middel is,om deze te bereiken, er volgt dan een rustig kabbelend leven,maar dat zal vele niet bevallen ,,een doel moet er dan zijn en als men uiteindelijk het doel heeft bereikt ,moet er weer een ander doel zijn ,,ja wat dat betreft voetbalt men graag met zichzelf..

Plato
Plato
5 jaren geleden

Het zou zo simpel kunnen zijn als: als je gelooft dat je iets kunt, dan verkwist je je energie en intelligentie ook niet aan twijfels of aan gedachten dat je het niet zou kunnen. Focus dus.

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

er is in de geschiedenis ook nogal wat schade aangericht door mensen die in zichzelf geloofden

Back to top button