Natuur en Milieu

Delen van Yellowstone National Park dicht nadat supervulkaan asfalt laat wegsmelten

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In bepaalde delen van Yellowstone National Park worden geen toeristen meer toegelaten omdat de enorme ondergrondse supervulkaan onder het park het asfalt van de wegen laat smelten.

“De vulkaan heeft het asfalt min of meer in soep veranderd. De grindweg is veranderd in havermoutpap,” zei woordvoerder van Yellowstone National Park Dan Hottle. Hij voegde toe dat vooral de weg tussen Old Faithful, de populairste attractie van het park, en Madison Junction zwaar is beschadigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Parkmedewerkers raden wandelaars af het gebied te gaan verkennen. De kans dat er onder vaste grond kokend water kan zitten is ‘groot’. “Er zijn genoeg andere geweldige plekken in het park,” zei woordvoerder Al Nash. “Ik zou geen verwondingen riskeren om die geisers te zien tijdens de tijdelijke sluiting.”

Delen van Yellowstone National Park dicht nadat supervulkaan asfalt laat wegsmelten
Het asfalt van een weg smelt (AP/Yellowstone National Park)

Het is niet bekend wanneer de wegen weer worden vrijgegeven. Ieder jaar verwelkomt het park ongeveer drie miljoen bezoekers. De supervulkaan onder Yellowstone barstte 640.000 jaar geleden voor het laatst uit, zo blijkt uit gegevens van de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Afgelopen jaar kwamen geologen tot de ontdekking dat de supervulkaan meer dan twee keer zo groot is dan voorheen werd gedacht. “De vulkaan is ongeveer 2,5 keer zo groot dan we dachten,” vertelde James Farrell van de Universiteit van Utah aan National Geographic. “Dat betekent niet dat hij groter wordt,” voegde hij toe. “We kunnen hem nu beter zien.”

[Raw Story]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Ik volg het gebeuren in Yellowstone al geruime tijd en ben tot de conclusie gekomen dat de USGS bevingen omlaag bijstelt en/of gewoon wegmoffelt. Verder kijk ik dagelijks op de webcam life streaming Yellowstone
en look and behold de cams die op een stabiele plek zijn bevestigd laten vaak een zeer bewegend beeld zien ( op en neer) wat een duidelijke indicatie is voor aardbevingen. Meestal zijn die zo in de sterkte van 2.0 t/m 2.8, maar ook zitten er 3 punters bij. De metingen die recent gedaan zijn geven aan dat het water in de caldera aan het “klotsen” is. (kookpunt) En de bewegingen in de magma zijn ook duidelijk waar te nemen via de meetstations ter plaatse. Het meest vreemde van alles is , dat de leiding van het Park doen alsof dit een ieder jaar voorkomend verschijnsel is, ook m.b.t. de smeltende tarmac. (asfalt) Dit is niet het geval , in de afgelopen 10 jaar is dit niet voorgekomen. Waarom iedereen doet alsof dit niks voorstelt, snap ik wel. PANIEK !! Maar er zijn al veel bewoners in de omgeving die het zekere voor het onzekere nemen, huizen te koop zetten en de wijk nemen naar veiliger oorden. Als er een waarschuwing van het Park uitgaat, die mensen waarschuwt NIET van de paden af te gaan, omdat de grond solide LIJKT, maar dit niet altijd is en er een kans is dat als men er door heen zakt , gekookt wordt in gloeiend heet water, dan lijkt het mij toch een betere optie om het Park tot risico gebied te verklaren en tot nader order te sluiten.
Maar Nee, GELD is belangrijker. Maar m.i. is dit geen goed teken.

Vandattem
Vandattem
9 jaren geleden

https://www.youtube.com/watch?v=rMSPrHXvyws&html5=1

Zij wisten maanden terug al dat het tijd was.

krull
krull
9 jaren geleden

Het zal mij niet verbazen dat die uitbarst, het heeft ook zijn redenen.

stan
stan
9 jaren geleden

geschiedenis herhaald zich.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x