Homepagina » Natuur en Milieu » Delen van Yellowstone National Park dicht nadat supervulkaan asfalt laat wegsmelten
Delen van Yellowstone National Park dicht nadat supervulkaan asfalt laat wegsmelten

Delen van Yellowstone National Park dicht nadat supervulkaan asfalt laat wegsmelten

In bepaalde delen van Yellowstone National Park worden geen toeristen meer toegelaten omdat de enorme ondergrondse supervulkaan onder het park het asfalt van de wegen laat smelten.

“De vulkaan heeft het asfalt min of meer in soep veranderd. De grindweg is veranderd in havermoutpap,” zei woordvoerder van Yellowstone National Park Dan Hottle. Hij voegde toe dat vooral de weg tussen Old Faithful, de populairste attractie van het park, en Madison Junction zwaar is beschadigd.

Parkmedewerkers raden wandelaars af het gebied te gaan verkennen. De kans dat er onder vaste grond kokend water kan zitten is ‘groot’. “Er zijn genoeg andere geweldige plekken in het park,” zei woordvoerder Al Nash. “Ik zou geen verwondingen riskeren om die geisers te zien tijdens de tijdelijke sluiting.”

Delen van Yellowstone National Park dicht nadat supervulkaan asfalt laat wegsmelten

Het asfalt van een weg smelt (AP/Yellowstone National Park)

Het is niet bekend wanneer de wegen weer worden vrijgegeven. Ieder jaar verwelkomt het park ongeveer drie miljoen bezoekers. De supervulkaan onder Yellowstone barstte 640.000 jaar geleden voor het laatst uit, zo blijkt uit gegevens van de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Afgelopen jaar kwamen geologen tot de ontdekking dat de supervulkaan meer dan twee keer zo groot is dan voorheen werd gedacht. “De vulkaan is ongeveer 2,5 keer zo groot dan we dachten,” vertelde James Farrell van de Universiteit van Utah aan National Geographic. “Dat betekent niet dat hij groter wordt,” voegde hij toe. “We kunnen hem nu beter zien.”

[Raw Story]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Ik volg het gebeuren in Yellowstone al geruime tijd en ben tot de conclusie gekomen dat de USGS bevingen omlaag bijstelt en/of gewoon wegmoffelt. Verder kijk ik dagelijks op de webcam life streaming Yellowstone
en look and behold de cams die op een stabiele plek zijn bevestigd laten vaak een zeer bewegend beeld zien ( op en neer) wat een duidelijke indicatie is voor aardbevingen. Meestal zijn die zo in de sterkte van 2.0 t/m 2.8, maar ook zitten er 3 punters bij. De metingen die recent gedaan zijn geven aan dat het water in de caldera aan het “klotsen” is. (kookpunt) En de bewegingen in de magma zijn ook duidelijk waar te nemen via de meetstations ter plaatse. Het meest vreemde van alles is , dat de leiding van het Park doen alsof dit een ieder jaar voorkomend verschijnsel is, ook m.b.t. de smeltende tarmac. (asfalt) Dit is niet het geval , in de afgelopen 10 jaar is dit niet voorgekomen. Waarom iedereen doet alsof dit niks voorstelt, snap ik wel. PANIEK !! Maar er zijn al veel bewoners in de omgeving die het zekere voor het onzekere nemen, huizen te koop zetten en de wijk nemen naar veiliger oorden. Als er een waarschuwing van het Park uitgaat, die mensen waarschuwt NIET van de paden af te gaan, omdat de grond solide LIJKT, maar dit niet altijd is en er een kans is dat als men er door heen zakt , gekookt wordt in gloeiend heet water, dan lijkt het mij toch een betere optie om het Park tot risico gebied te verklaren en tot nader order te sluiten.
Maar Nee, GELD is belangrijker. Maar m.i. is dit geen goed teken.

Vandattem
Vandattem
6 jaren geleden

https://www.youtube.com/watch?v=rMSPrHXvyws&html5=1

Zij wisten maanden terug al dat het tijd was.

krull
krull
6 jaren geleden

Het zal mij niet verbazen dat die uitbarst, het heeft ook zijn redenen.

stan
stan
6 jaren geleden

geschiedenis herhaald zich.

x

Check Also

saint vincent

‘Horror’ op Saint Vincent: alleen gevaccineerde mensen gered na zware vulkaanuitbarsting

Vrijdag is de vulkaan La Soufrière op ...

Chinese maanrover heeft iets vreemds ontdekt op de achterkant van de maan

Chinese maanrover heeft iets vreemds ontdekt op de achterkant van de maan

De Chinese maanrover Yutu-2 heeft een ongewone ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x