Binnenland

Eerste Kamerlid stipt hier een pijnlijk punt aan over de pandemiewet

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Er is helemaal niks geregeld – dat is toch wel een pijnlijk punt voor mij – over adviesorganen. Dat zei Eerste Kamerlid en oud-hoogleraar Peter Nicolaï (PvdD) in de Eerste Kamer tijdens de behandeling van de omstreden pandemiewet.

Hij wees erop dat tijdens corona niet een minister, maar Van Dissel stond uit te leggen wat de maatregel was en waarom die genomen was. “Ook over het OMT en het MIT is niets geregeld,” voegde de senator toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niets over geregeld

“Er is niet geregeld welke minister aan die organen moet vragen om advies,” benadrukte Nicolaï. “Waar staat eigenlijk dat er een verplichting is voor de minister die de maatregel neemt om advies te vragen aan het OMT? Waar staat eigenlijk dat er een verplichting is om aan het MIT advies te vragen? Is niets geregeld.”

“Er is ook niet geregeld hoe je onder welke omstandigheden van dat advies kunt afwijken. Er is niets over die organen geregeld. De onafhankelijkheid is niet geregeld, de onpartijdigheid is niet geregeld in deze wet,” vervolgde het Eerste Kamerlid.

Nicolaï verwees naar een deskundigenbijeenkomst, waar één van de aanwezigen zei dat de voorzitter van het OMT gewoon een ambtenaar van de minister is. “En dan praten we dus over een adviesorgaan dat zo’n belangrijke functie heeft. Daar is niets over geregeld.”

Stop deze ondemocratische wet

“Ik zou het er graag met een amendement in willen brengen, maar die mogelijkheid hebben we niet en dan is het voor onze fractie op dat punt alweer klaar.”

“My guy!” reageert hoogleraar Ewald Engelen. “Stop deze ondemocratische wet!”

4.8 213 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronald d'Hondt
Ronald d'Hondt
10 maanden geleden

Knoeiboel

Joost Visser
Joost Visser
10 maanden geleden

Deze man doet dus zijn werk.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
10 maanden geleden

Berg al die zelfgeïnstalleerde Elitaire Dictatoriale Onwettige Volksverraders & oorlogsmisdadigers veilig op in een vochtige donkere kerker ergens diep onder de grond zou mijn voorstel zijn….

Chris#001
Chris#001
10 maanden geleden

En nou niet meer links dit of links dat roepen.. Alles in een hokje plaatsen daar hebben we al genoeg mensen van.. Dank u wel.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x