Natuur en Milieu

Wereld Natuur Fonds heeft een verwoestende impact. Dit rapport onthult alles

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wildwachters die worden gefinancierd door het Wereld Natuur Fonds en andere grote natuurbeschermingsorganisaties schenden in Afrika op grote schaal de mensenrechten. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van mensenrechtenorganisatie Survival International.

In het rapport wordt uit de doeken gedaan hoe wachters die worden gefinancierd en uitgerust door het Wereld Natuur Fonds en de Wildlife Conservation Society (WCS) vanaf 1989 systematisch de mensenrechten schenden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In het Kongobekken worden de mensenrechten keer op keer op uiterst betreurenswaardige wijze geschonden.

Topje van de ijsberg

Zo wordt bij inheemse bewoners hete was op de huid gedruppeld en worden ze geslagen en verminkt met gloeiendhete kapmessen.

Dit is nog maar het spreekwoordelijke topje van de ijsberg, aldus Survival International. De inheemse bewoners worden op grote schaal geslagen, gemarteld en gedood.

In het rapport valt ook te lezen hoe mensen worden bedreigd en hoe hun voedsel, gereedschap en persoonlijke eigendommen worden vernietigd.

Het volledige 120 pagina’s tellende rapport is hier te lezen.

Geen toestemming

Het Wereld Natuur Fonds en de WCS werken bovendien samen met verschillende houtkapbedrijven die bekendstaan als niet-duurzame bedrijven en die geen toestemming hebben van de lokale stammen om bomen te kappen.

“Een wildwachter zei dat ik moest knielen,” zei een man. “Ik zei: Nooit, ik zou dat nooit kunnen doen. Hij zei daarop: Als je niet knielt sla ik je.”

Een vrouw zei: “Ze bonden mijn handen achter mijn rug met een rubberen snoer en verwondden me met hun kapmes.”

Een andere vrouw zei: “Ze begonnen me overal te schoppen. Ik had een baby bij me. Het kind was net drie dagen oud.”

Vrij spel

Terwijl inheemse volken goed voor de natuur zorgen, vernietigen grote natuurbeschermingsorganisaties als het Wereld Natuur Fonds de natuur.

Inheemse volken worden zelf beschuldigd van stroperij omdat ze jagen in gebieden die zijn aangewezen als beschermd natuurgebied.

Ze worden gearresteerd, geslagen, gemarteld en gedood, terwijl trofeejagers vrij spel hebben in de beschermde gebieden.

Toegeven

“Dit schokkende rapport onthult hoe inheemse volken worden mishandeld en vervolgd in het Kongobekken,” zei directeur van Survival International Stephen Corry.

“En dit zijn alleen nog maar de gevallen die gedocumenteerd zijn,” vervolgde hij. “Er zijn hoogstwaarschijnlijk nog veel meer gevallen.”

“De grote natuurbeschermingsorganisaties moeten toegeven dat hun activiteiten in de regio catastrofaal zijn geweest, zowel voor de natuur als voor de inheemse volken die deze bossen als zo lang beschermen,” zei Corry.

Mensen die het Wereld Natuur Fonds steunen zouden dit soort organisaties moeten vragen waarom dit al zo lang gebeurt en wat ze er aan gaan doen om er een einde aan te maken, aldus de directeur.

[Survival International]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ad Miraal
Ad Miraal
6 jaren geleden

Al deze organisaties komen uit het Westen en dan weet je genoeg.
Directeuren van deze organisdaties zijn mensen die waarschijnlijk nooit van hun leven ook maar 1 dag hebben moeten zwoegen in de jungle om aan eten te komen. De aapjes en olifanten die ze zgn beschermen, hebben ze alleen maar nodig voor hun dierentuinen in het Westen, om de bezoekers flink geld te kunnen aftroggelen. Een bezoek aan een dierentuin is al nauwelijks te betalen voor een gezin van 5. Zelf hebben ze al alles vernietigd in het Westen en spelen dan de baas over wat er nog rest in de rest van de wereld. En daar moet je dan aan doneren.

dna
dna
6 jaren geleden

Was dat nou Bernhard die ook bilderberg had opgezet?

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Dit soort organisaties zijn niks behalve een front voor megalomane billionaires om de wereld als een privé achtertuin te gebruiken en zich te kunnen uitleven met jagen op dier en mens.

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

Ach ja, de zogenaamde anti-racistische, en multiculturele organisaties en correct politieke mensen. Als het er op aan komt, telt enkel het geld. Hun directeuren gedragen zich als onveranderlijke schoolverlatertjes.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x