Homepagina » Natuur en Milieu » Wereld Natuur Fonds heeft een verwoestende impact. Dit rapport onthult alles
Wereld Natuur Fonds heeft een verwoestende impact. Dit rapport onthult alles

Wereld Natuur Fonds heeft een verwoestende impact. Dit rapport onthult alles

Wildwachters die worden gefinancierd door het Wereld Natuur Fonds en andere grote natuurbeschermingsorganisaties schenden in Afrika op grote schaal de mensenrechten. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van mensenrechtenorganisatie Survival International.

In het rapport wordt uit de doeken gedaan hoe wachters die worden gefinancierd en uitgerust door het Wereld Natuur Fonds en de Wildlife Conservation Society (WCS) vanaf 1989 systematisch de mensenrechten schenden.

In het Kongobekken worden de mensenrechten keer op keer op uiterst betreurenswaardige wijze geschonden.

Topje van de ijsberg

Zo wordt bij inheemse bewoners hete was op de huid gedruppeld en worden ze geslagen en verminkt met gloeiendhete kapmessen.

Dit is nog maar het spreekwoordelijke topje van de ijsberg, aldus Survival International. De inheemse bewoners worden op grote schaal geslagen, gemarteld en gedood.

In het rapport valt ook te lezen hoe mensen worden bedreigd en hoe hun voedsel, gereedschap en persoonlijke eigendommen worden vernietigd.

Het volledige 120 pagina’s tellende rapport is hier te lezen.

Geen toestemming

Het Wereld Natuur Fonds en de WCS werken bovendien samen met verschillende houtkapbedrijven die bekendstaan als niet-duurzame bedrijven en die geen toestemming hebben van de lokale stammen om bomen te kappen.

“Een wildwachter zei dat ik moest knielen,” zei een man. “Ik zei: Nooit, ik zou dat nooit kunnen doen. Hij zei daarop: Als je niet knielt sla ik je.”

Een vrouw zei: “Ze bonden mijn handen achter mijn rug met een rubberen snoer en verwondden me met hun kapmes.”

Een andere vrouw zei: “Ze begonnen me overal te schoppen. Ik had een baby bij me. Het kind was net drie dagen oud.”

Vrij spel

Terwijl inheemse volken goed voor de natuur zorgen, vernietigen grote natuurbeschermingsorganisaties als het Wereld Natuur Fonds de natuur.

Inheemse volken worden zelf beschuldigd van stroperij omdat ze jagen in gebieden die zijn aangewezen als beschermd natuurgebied.

Ze worden gearresteerd, geslagen, gemarteld en gedood, terwijl trofeejagers vrij spel hebben in de beschermde gebieden.

Toegeven

“Dit schokkende rapport onthult hoe inheemse volken worden mishandeld en vervolgd in het Kongobekken,” zei directeur van Survival International Stephen Corry.

“En dit zijn alleen nog maar de gevallen die gedocumenteerd zijn,” vervolgde hij. “Er zijn hoogstwaarschijnlijk nog veel meer gevallen.”

“De grote natuurbeschermingsorganisaties moeten toegeven dat hun activiteiten in de regio catastrofaal zijn geweest, zowel voor de natuur als voor de inheemse volken die deze bossen als zo lang beschermen,” zei Corry.

Mensen die het Wereld Natuur Fonds steunen zouden dit soort organisaties moeten vragen waarom dit al zo lang gebeurt en wat ze er aan gaan doen om er een einde aan te maken, aldus de directeur.

[Survival International]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ad Miraal schreef:

  Al deze organisaties komen uit het Westen en dan weet je genoeg.
  Directeuren van deze organisdaties zijn mensen die waarschijnlijk nooit van hun leven ook maar 1 dag hebben moeten zwoegen in de jungle om aan eten te komen. De aapjes en olifanten die ze zgn beschermen, hebben ze alleen maar nodig voor hun dierentuinen in het Westen, om de bezoekers flink geld te kunnen aftroggelen. Een bezoek aan een dierentuin is al nauwelijks te betalen voor een gezin van 5. Zelf hebben ze al alles vernietigd in het Westen en spelen dan de baas over wat er nog rest in de rest van de wereld. En daar moet je dan aan doneren.

  22 likes
  • dna schreef:

   Volgens mij organiseren ze ook jachtpartijen voor de westerse elite.

   19 likes
  • Neeltje schreef:

   En allemaal lekker de “goede doelen loterijen “steunen,en je kinderen lid maken van de pipa panda club.
   Dwazen,(lang leven de koning) amen!
   Meer zeg ik niet dat mag de massa zelf doen!
   Goed jullie hebben ook gekozen toch??

   2 likes
   • wakkere Henkie schreef:

    Zelf gekozen ? sorry maar je bent half wakker …
    Democratie is een leugen , wij kiezen helemaal NIETS
    Kiezen doet de schaduw regering , onze regering leiders zijn satanisten en nakomelingen van de nazi’s. Ze doen aan pedofilie en drugshandel en werken voor de banken om ons slaaf te maken. Alle goededoelen van de staat zijn nep ! een manier om ons nog meer geld af te pakken. Samson van PVDA komt van Greenpeace af …dan weet je toch genoeg ??? Unicef spuit opzettelijk ziektes in de mensen in Afrika.
    Er is helemaal geen geld binnegekomen bij de slachtoffers van de Tsunami , dankjewel goedgevende naieve burgers hahaha , groetjes van de Koning (van de misdaad).

    2 likes
 • dna schreef:

  Was dat nou Bernhard die ook bilderberg had opgezet?

  20 likes
  • wakkere Henkie schreef:

   ja dat klopt en kleine minderjarige kinderen neuken was ook een hobby van hem.
   Maar nu zit hij in de vlammen te knarsetanden en te wenen
   Hey Bernard , moge je pijn onbeschrijfelijk hoog zijn

   0 likes
 • Arwijn schreef:

  Dit soort organisaties zijn niks behalve een front voor megalomane billionaires om de wereld als een privé achtertuin te gebruiken en zich te kunnen uitleven met jagen op dier en mens.

  15 likes
 • onbekend schreef:

  Ach ja, de zogenaamde anti-racistische, en multiculturele organisaties en correct politieke mensen. Als het er op aan komt, telt enkel het geld. Hun directeuren gedragen zich als onveranderlijke schoolverlatertjes.

  9 likes
 • wolfje schreef:

  het wnf verbindt haar naam aan zwaar vervuilende (luchtvaart) industrieën

  6 likes
 • P. Puk schreef:

  Wat te denken van Natuurmonumenten?

  2 likes
 • War on Error schreef:

  De toppen van die zgn. ngo’s – die wel degelijk (ook veel) geld ophalen bij diverse regeringen – strijken salarissen en vergoedingen op die liggen dik boven dat van regeringsleiders.

  Deze zgn. ngo’s werken als multinationals, kunnen relatief gemakkelijk bepaalde activiteiten ontwikkelen vanuit landen waar het toezicht – en eventuele rechtshandhaving – op z’n zachts gezegd niet heel best is.

  Wat een beschaafd mens niet kan bedenken, het gebeurt! Tal van gerenommeerde (hoe is het mogelijk?) ngo’s zijn betrapt op betrokkenheid bij bloedige conflicten, gewapende strijd, genocide zelfs.
  Bijv. door doodseskader uitwijk plaats te bieden in reservaten. Beschreven o.a. in:

  “Merchant’s of Death: Exposing Corporate Financed Holocaust in Africa,”
  Large ‘humanitarian’ NGOs (and ‘conservation’ NGOs) operate as de facto multinational corporations revolving around massive private profits and human suffering.

  The IRC has also been cited for involvement in military operations in the Democratic Republic of Congo and it has deep ties to people like Henry Kissinger.
  Christian ‘relief’ NGOs played a huge role in supporting the covert western insurgency in South Sudan. One notable ‘humanitarian’ NGO involved in weapons deliveries was the Norwegian People’s Aid (known affectionately in the field as the Norwegian People’s Army). http://www.opednews.com/articles/AFRICOM-S-COVERT-WAR-IN-SU-by-keith-harmon-snow-090305-83.html

  The Open Society Institute and related Soros enterprises fund and herd uncountable thousands of private groups and globalist agencies, seeking to overthrow African governments and seize natural resources, in the name of fighting tyranny and corruption. One side of this nightmare is the Extractive Industries Transparency Initiative (EITI). = Soros, Diamond Cartels, and the Push for Africa’s Destruction http://larouchepac.com/node/6584

  Dergelijke ngo’s – en hun partners in crime – waren ook beste vertegenwoordigd op COP21 (het Klimaatakkoord) . . . . Dat gaat niet echt om het klimaat, vnl. om 1-wereldregering; vernietiging vrijheid, democratie, culturen, religies en westerse beschaving

  2 likes
 • rigsar schreef:

  vooral de corrupte onderhandse commerciele samenhang verontrust me.
  en idd komt prins lockheed ook weer in beeld.

  ik weet niet er zijn zoveel lagen van betrokkenheid, het schijnt dat de schimmel overal is ingeslagen en alles van binnen wat je ook probeert op te zetten, gelijk weer wordt opgevreten.
  tot op het bot.

  walchelijke groep vriendjes, die poppenspelers

  1 likes
 • Minute Repeater schreef:

  Het is echt te walgelijk voor woorden hoe men wereldwijd met inheemse volkeren omgaat, laat die mensen lekker met rust. Het zal wel niet 1,2,3 (if ever gebeuren), maar ik hoop dat die lui vervolgd worden.

  Dat het groene fascistische WFF hierbij betrokken is dan ook weer niet verrassend met oprichters zoals Prins Bernard en Prins Philip. Persoonlijk geef ik al jaren niets meer aan grote goede doelen, en niet omdat een deel van het geld bij corrupte mensen terecht komt of omdat er steekpenningen betaald moeten worden om hulp goederen door te laten; want daar ontkom je helaas niet altijd aan.

  Mijn voornaamste reden is simpel weg omdat de meeste “goede doelen” niets meer dan fascistische globalistische instrumenten zijn. Als je iets aan goede doelen wilt geven zijn er talloze kleine burger initiatieven die (inter)nationaal goed werk verrichten.

  0 likes
 • x

  Check Also

  afrika

  VN: Door Gates gefinancierd vaccin veroorzaakt polio-uitbraak in Afrika

  In Afrika voltrekt zich momenteel een groot ...

  gates

  Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

  Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

  >