Buitenland

Wat een baas: Italiaanse burgemeester VERBIEDT mondkapjes

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Italiaanse burgemeester Vittorio Sgarbi heeft in zijn gemeente Sutri opzien gebaard door een verbod op mondkapjes in te stellen. “Alleen dieven en terroristen verbergen hun gezicht,” zei hij. Wie toch een mondkapje opzet in het Italiaanse stadje, net ten noorden van Rome, krijgt een boete.

Er zijn een paar uitzonderingen: mensen mogen hun neus en mond wel bedekken tussen 18.00 en 06.00 uur in openbare ruimtes. Landelijk geldt in de nachtelijke uren namelijk een mondkapjesplicht op plekken waar het moeilijk is om afstand te bewaren tot andere mensen, ook in de buitenlucht. Daarnaast moeten Italianen mondkapjes dragen in het openbaar vervoer en in publieke binnenruimtes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Sgarbi, die ook in de Italiaanse Tweede Kamer zit, is een uitgesproken criticus van de coronamaatregelen die zijn opgelegd door de Italiaanse overheid. Hij zegt dat er in zijn stadje geen coronagevallen zijn.

Vlammend betoog

Eind april trok hij de aandacht toen hij een vlammend betoog hield voor het parlement. Hij zei toen onder meer dat er in Italië geen 25.000 mensen zijn gestorven aan corona. “Dat is niet waar! Het is belachelijk!”

Sgarbi zei dat de meeste coronapatiënten in werkelijkheid waren overleden aan een hartaanval, kanker of andere ziektes. Hij stelde dat de Italianen ‘geterroriseerd worden’ met onjuiste cijfers.

4.6 11 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Bloemen voor die man

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Volgens de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) is de corona virus pandemic over. Niet alleen in America maar wereldwijd. Dus er is geen corona virus pandemic meer. Verplichten mondkap te dragen moet vanaf nu onwetting zijn !
https://www.youtube.com/watch?v=dOlFm-ikPJQ

salvar
salvar
3 jaren geleden

rutte geen interesse.
het hele zootje ook niet.

salvar
salvar
3 jaren geleden

de joker , we moeten tot 2021 volhouden.
je bent van god los idioot.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x