Binnenland

‘Nooit vergeten’: Deze partijen hielden de mogelijkheid open voor het opsluiten van ongevaccineerden

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Nog geen anderhalf jaar geleden diende Forum voor Democratie een motie in om te voorkomen dat ongevaccineerden ooit beboet of zelfs opgesloten worden. GroenLinks, Volt, de PvdA, D66, ChristenUnie, VVD, het CDA en JA21 stemden ertegen zodat zij werd verworpen.

“Dit mogen we nooit vergeten,” schrijft Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De ongevaccineerden waren de zondebok. Door hen zou de ic overbelast raken. Door hen konden de scholen niet meer open. Dat ook ChristenUnie en CDA in dit frame meegingen, heeft mij zo boos gemaakt. Maar ook mijn ogen geopend dat corona niet om onze gezondheid ging, enkel om meer controle,” reageert huisarts Els van Veen.

Daar leg ik me niet bij neer

Psycholoog Steve van Herreweghe zei hier eerder over: “Wij vergeten niet. En vergeven zeker niet. Onwetendheid is geen excuus voor voortschrijdende volkspijniging.”

Van Houwelingen diende de motie op 15 december 2021 in. Toenmalig coronaminister Hugo de Jonge had in de persconferentie een dag eerder aangegeven: “En hecht je zo vreselijk aan je recht, je vrijheid om nee te zeggen tegen vaccinatie? Daar leg ik me niet bij neer. Want dat recht, die vrijheid, kan nooit belangrijker zijn dan het recht van de ander om niet ziek te worden.

Boetes en gevangenisstraffen

Het Kamerlid wees er daarnaast op dat per 1 februari 2022 boetes en gevangenisstraffen opgelegd zouden worden aan ongevaccineerden in Oostenrijk.

“Ongevaccineerden mogen nooit een boete krijgen en/of opgesloten worden voor hun keuze om zich niet te laten vaccineren,” zei Van Houwelingen.

4.8 270 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c. mulder
c. mulder
9 maanden geleden

letten we ook even op Omzigt?!

Dree
Dree
9 maanden geleden

Als er anarchie uitbreekt dat weet iedereen waar ze moeten zijn. En vergeet de media niet. Beau Jinek Umberto vul maar in. Kwestie van tijd!

jessie nameles
jessie nameles
9 maanden geleden

het word ze heet aan de voeten.. dus daarom willen ze de plandemiewet ff gauw door de 1 e kamer douwen. de nederlandse grondwet is afgeschreven door internationale [verdragen] NEXIT NU

Tom Poes.
Tom Poes.
9 maanden geleden

Nooit zullen we dit vergeten!

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x