Homepagina » Archeologie » Egyptische mummie heeft tatoeage van aartsengel Michaël
Egyptische mummie heeft tatoeage van aartsengel Michaël

Egyptische mummie heeft tatoeage van aartsengel Michaël

Een team wetenschappers van het British Museum heeft acht Egyptische mummies onder een CT-scanner gelegd en kwam tot fascinerende ontdekkingen. Zo bleek een vrouwelijke mummie op de binnenkant van haar rechterdij een tatoeage te hebben van aartsengel Michaël.

De acht mummies stammen uit verschillende tijdperken en zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking, van koninklijke personages tot gewone burgers die langs de Nijl leefden. De oudste mummie die door het team is onderzocht, is meer dan 5500 jaar oud. De jongste dateert van 1300 jaar geleden.

De mummies werden in Londen onderworpen aan een CT-scan. Voor het eerst werd bekend wat al die tijd onder de linnen doeken verborgen lag. Met behulp van de scan konden wetenschappers een 3D-weergave maken van de oude resten. Op deze manier werden botten, weefsel en organen zichtbaar gemaakt.

De Egyptenaren bleken last te hebben van aandoeningen die we normaal vooral met onze tijd associëren: hart- en vaatziekten en tandproblemen. Op het lichaam van de mummie van een vrouw, tussen de 20 en 35 jaar oud toen ze stierf, werd bovendien een tatoeage ontdekt. Dr. David Antoine, curator van het British Museum, sprak van een ‘werkelijk unieke en opvallende vondst’.

De 1300 jaar oude vrouwelijke mummie was anders dan de overige mummies omdat de resten van de vrouw zijn gevonden in Soedan. Als gevolg van de warme en droge omgeving is haar lichaam goed bewaard gebleven. Haar tatoeage bevat het symbool van de aartsengel Michaël, die wordt genoemd in het Oude en Nieuwe Testament en die in de middeleeuwen de beschermer was van Soedan.

“De tatoeage op haar rechterdij is een monogram voor Michaël in het Oudgrieks,” zei dr. Antoine. “We hebben andere voorbeelden gevonden van dit monogram, maar nooit in de vorm van een tatoeage.”

De naam van aartsengel Michaël heeft voor zowel Joden, christenen als moslims een heilige betekenis. In het Nieuwe Testament verslaat hij satan tijdens een gevecht in de hemel. In de vierde eeuw begonnen de eerste heiligdommen te verschijnen die waren gewijd aan Michaël, toen hij voor het eerst werd gezien als een genezende engel. Later zag men hem als beschermer en aanvoerder van de strijdkrachten tegen de krachten van het kwaad.

Op 22 mei aanstaande zal een tentoonstelling worden geopend die gewijd is aan de mummies en de onderzoeksresultaten, getiteld ‘Ancient Lives: New Discoveries’.

[Ancient Origins]


Vond je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. Jezus werd geboren in het jaar nul, het oude testament bestond daarvoor al en 3 honderd jaar later was het nieuwe testament er al…. WAT is er dan zo vreemd aan een vrouw die 700 jaar later met een tattoo liep van een engel?

  Het was mysterieus geweest als die mummie van 5500 jaar de tattoo had gehad…

  8 likes
  • Er is geen enkel bewijs voor een historische Jesus en vergeet het jaar o ook maar even want volgens de bijbel zelf is het minstens 4 bc dat hij geboren zou moeten zijn omdat Koning Herod 4 bc overleed ! Het OT is geschreven ongeveer in 6e eeuw BC . God , Satan, demonen en engelen bestaan niet !

   6 likes
   • Fout. Jezus heeft bestaan en is ook wel dergelijk bewezen met harde feiten. Echter was hij simpelweg de zoon van Jozef en Maria. Een timmerman. Niks meer en niks minder. Hij wist mensen hoop te geven en kreeg volgelingen. Zulke mensen zie je nu nog. Volgelingen van Niburu bijv. Er zijn er die blindelings geloven wat er hier vermeld wordt. Mensen die blindelings achter een ander persoon lopen omdat die charismatisch overkomt. En die dan maar een sekte beginnen.

    1 likes
    • Fout.. Jesus heeft voor zover we weten niet bestaan ! En is niet bewezen en er zijn geen feiten laat staan harde ! Er wordt nergens buiten de bijbel om gerept over een Jezus en vergeet die beroemde historians lijst …

     0 likes
    • ”zoon van Jozef en Maria. Een timmerman.”’haha omdat het in de bijbel staat ? Wat een l*l koek is dat ? Cirkel redenatie heet dat ! En het was niet eens een timmerman het woord wat later timmerman vertaald werd kwam van Grieks TEKTON en dat was algemeen voor Craftsman dus eigenlijk wat de oorspronkelijke Mason was. Er is nergens bewijs dat het doelt op timmerman. De gospels zijn geen bewijs voor enig persoon die erin vermeld staan en dat geld voor de hele bijbel. Er was geen historische Jesus en Bethlehem noch Nazareth bestond al in die tijd en dat is een feit ! Doe eerst study voordat je wat uitkraamt want je zit echt stevig fout en de christenen die zitten super fout die hebben al helemaal geen idee waar ze over praten geen enkel idee, ze l*llen uit hun nek !

     0 likes
   • Heb je het gelezen over dood van ELISA LAM in Hotel Cecil in Los Angeles???
    Vlak voor haar dood, had ELISA met demonen aan het praten,je kunt het duidelijk zien in het filmpje dat wordt opgenomen door verborgen camera maar pas op dit filmpje zou het engste film dat je ooit heb gezien dit is namelijk een ECHT HORROR:
    http://motherboard.vice.com/nl/read/de-mysterieuze-dood-van-elisa-lam-en-het-engste-filmpje-op-het-internet-ooit

    1 likes
    • Demonen bestaan niet Kenn.. hoef ik die video niet voor te zien ! Wat wel kan bestaan tenminste via paranormale fenomenen dat onze geest overgaat naar een andere dimensie en dat we daar mee contact kunnen hebben bv. via EVP methodes of trance mediums etc. of in buitenlichamelijke ervaring zoals uittreding dan wel door bijna dood ervaring.. men heeft dus contact met die overgegane zielen en niet met demonen. Ik weet niet waar je die aanname vandaan haalt of geloof je de kerk met hun kletspraat over Satan en demonen ? De kerk praat al 2000 jaar de grootste nonsense die je maar kan bedenken. Mafkezen zijn het en leugenaars en fraudeurs en dit is bewezen .

     0 likes
     • En waar haal jij de aanname vandaan dat je ”volgens paranormale fenomenen’ met overledenen kan praten..
      Je gaat me toch niet vertellen dat je overal kritiek op hebt, echt overal, en dat je wel probeert te zeggen dat je stiekem een beetje in het paranormale geloofd?
      Volgens mij heeft u een beetje last van een identiteitscrisis..

      0 likes
   • Was je erbij dat je zeker weet dat hij niet bestaan heeft?

    1 likes
    • Hoef er niet bij geweest te zijn om te weten of er een historische Jezus was. tot voor zover we weten niet vanwege gebrek aan bewijs ! Ten tweede personen die bij maagden geboren worden, struiken kunnen vervloeken, mensen op laten staan en zichzelf.. bestaan niet..

     0 likes
    • Zelfde discussie als dat jij moet proberen te bewijzen niet de duivel te zijn…

     0 likes
     • Nee ik hoef niet te bewijzen niet de duivel te zijn jij moet aantonen en bewijszen dat God demonen satan engelen Jesus bestaan.

      0 likes
    • Nee er bestaan geen buitenbijbelse teksten over een bewezen historische Jezus ! Die zgn buiten bijbelse scripture zijn fake en interpolaties , hebben niets met een historische Jebus te maken . Doe je huiswerk please ?

     0 likes
     • Er bestaan wel degelijk buitenbijbelse teksten over een niet bewezen Jezus, fake volgens jou of niet.
      Er zijn op tv ook ducumentaires geweest over personen, welke voor jezus “bestonden” en er een vergelijkbaar verhaal als jezus de ronde deed over hen.
      En ja, helaas is er geen graf van jezus waarop staat, hier ligt jezus, de persoon waar jullie het nu, 2000 jaar later nog over hebben.
      Voor mij is het interessant om te weten waar die gelovigen het allemaal over hebben, en vooral om te zien of datgene wat ze vertellen ook klopt, met wat er in de bijbel staat, wat meestal niet zo is, want ik ben jaren geleden al tot de conclusie gekomen, dat gelovigen veelal knip en plakwerk toepassen met de teksten in de bijbel om zo toch maar gelijk te krijgen. Overigens gaat dat ook op voor discussies betreffende de koran.
      Inderdaad, het is niet bewezen dat er een goddelijke jezus heeft bestaan, maar misschien wel een bijzondere jezus, aangezien er toch behoorlijk wat teksten bestaan over hem, ook al zijn die veelal na hem geschreven. Maar, zoals ik al zij, er bestaan ook vergelijkbare verhalen over andere personen.
      En ja, atheisten lopen volgens mij ook teveel met oogkleppen op, willen volgens mij ook te graag hun verhaal kloppend maken, soms met dingen niet willen zien danwel lezen…

      0 likes
    • Aan R.S.

     24 april 2014 18:30 op 18:30

     ”En waar haal jij de aanname vandaan dat je ”volgens paranormale fenomenen’ met overledenen kan praten”

     Als je een beetje verdiept hebt in paranormale fenomenen had je geweten waar ik over praat ! Nooit gehoord van EVP. nou doe study zou ik zeggen voordat je mij aanvalt ! En wat heeft God en Jesus te maken met een volgende dimensie en het leven na de dood . helemaal geen bewijs dat die er ook maar iets mee te maken hebben, dat de gelovigen dat denken is hun probleem , ze hebben geen bewijs. En we weten allang waar christelijk geloof op gebaseerd is dus vergeet het maar tis mythology. Do study please ?

     0 likes
  • Er zijn stenen met geschriften die ouder zijn dan Jezus….
   De steen van rosetta? Ooit van gehoord….?
   http://www.ancientegypt.co.uk/writing/rosetta.html

   0 likes
   • Engste filmpje, echt horror?
    Gewoon een filmpje van iemand die d’r pilletje nog niet heeft ingenomen…

    4 likes
   • Ouder dan Jesus , hoe doe je dat ? Hoe kan iemand of iets ouder zijn dan Jezus ? Er is nooit een Jezus geweest dus………… ok ouder dan het gospel verhaal over een fictieve ”Jesus” ja uiteraard ouder.

    0 likes
 2. waar is die Aartsengel Michaël nu , nu wij hem het hardste nodig hebben ???
  als hij ons een handje toesteekt bij het verdrijven van alle boosaardigheid, wil ik ook zo’n tatoo !!!

  2 likes
 3. Dit is grafschennis, en vooral dode mensen tentoonstellen in Museums, waar flink geld mee wordt verdient. Mensen moeten overleden mensen met rust laten. Eer aan de doden. Mensen willen toch ook niet dat hun overleden dierbaren op gegraven worden en tentoongesteld wordt in Museums?

  4 likes
 4. Er bestaat geen GOD, wel goden-scheppers/meesters/boeddha’s/wetenschappers; aartsengel Michaël is 1 van de grootste onder de goden-scheppers/meesters/boeddha’s/wetenschappers, die zelfs geen UFO nodig heeft. Hoewel er dus geen GOD bestaat, is Michaël zo wat aan GOD gelijk; ik zou per direct Michaël willen ontmoeten. Dat die mummies tatoeages van Michaël hebben, wil zeggen hoe eindeloos deze goden-scheppers/meesters/boeddha’s/wetenschappers.

  2 likes
  • Oh oh lachen me jou ! Wat een onzin. Waar haal je die fantasie vandaan ? Tis nog tegenstrijdig ook en vol van logical fallacy’s …

   1 likes
   • Hou uw hersenspinsels voor jezelf en zwijg gewoon man je hebt op alles en iedereen commentaar

    2 likes
   • Realiteit is een constante die wordt gemaakt door de aspecten ‘geloof’ en ‘gnosis’ die beiden in flux zijn ten opzichte van elkaar. Als men er voor zorgt dat de 2 aspecten op een hogere frequentie afwisselend bejegend worden, is de realiteit meer waarheidsgetrouw.
    Verwerping van informatie is nooit waarheidsgetrouw en daarom haast blasfemisch te noemen.
    Denkt u dat u nadenkt of bent u slechts bezig uw vooroordelen te herordenen?

    0 likes
  • Hoe herken je een Boeddha in de wereld der menschen:

   1. Let op haar/zijn taalgebruik, een boeddha zal in zijn/haar woordgebruik geen enkele intentie m.b.t. geweld kenbaar maken.

   2. De woorden gebruikt door een Boeddha zullen altijd een verlichtende intentie hebben. Ze zullen altijd bedoeld zijn om te informeren (her-formatie van inwendige onvolmaaktheden).

   3. Het kan de intentie zijn de lezer op een dwaalspoor te zetten, al is het maar om de lezer een kortstondige periode van ontkoppeling van dogmatische gedachtestromen aan te bieden.

   4. Een Boeddha zet zijn/haar ego op de achtergrond. Mocht hij/zij zijn/haar ego laten zien, dan ook alleen maar om te laten zien dat het groter, sterker en ouder is dan dat van de lezer.

   5. Boeddha’s zijn heel goed in staat hun verlichtte familie familie te herkennen, ‘it takes one to know one’.

   6. Dit is meer een waarschuwing: Verzet in de vorm van verbaal geweld (of enige andere vorm van geweld) tegen redenaties/stellingen van een Boeddha is zinloos. Van een fel licht kan men enkel en alleen zijn/haar hoofd afwenden om het te doen verdwijnen.

   7. De veronderstelling dat God niet van menselijk bewustzijn is, is naïef. Te veronderstellen dat engelen/boeddha’s/deva’s/scheppers geen fysieke realiteit kennen, is zelfontkenning. Ken uzelve.

   0 likes
 5. geerard vijfhuizen

  ja tatoeages zijn ouder dan we denken en egyptenaren geloofden in meer dan een godsdienst ergens is het wel te begrijpen dat er een egyptenaar is gevonden met een tatoeage van aartsengel Michaël

  3 likes
 6. Allemaal mythes.. er bestaan geen aartsengelen .. vergeet het maar .. ! De bijbel is 1 grote mythe..

  3 likes
 7. ik vind ook dat je doden met rust moet laten.wat hebben we eraan dat we dit weten!!!!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Koninklijke piramides Soedan geven geheimen prijs. Onderwaterarcheoloog doet 'opmerkelijke' vondst

Koninklijke piramides Soedan geven geheimen prijs. Onderwaterarcheoloog doet ‘opmerkelijke’ vondst

Een onderwaterarcheoloog heeft toegang weten te krijgen ...

Een academisch schandaal van de eerste orde. Reactie Steven Greer op onderzoek naar 'buitenaardse' mummie

Een academisch schandaal van de eerste orde. Reactie Steven Greer op onderzoek naar ‘buitenaardse’ mummie

In 2003 werd een kleine mummie gevonden ...