Archeologie

Egyptische mummie heeft tatoeage van aartsengel Michaël

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team wetenschappers van het British Museum heeft acht Egyptische mummies onder een CT-scanner gelegd en kwam tot fascinerende ontdekkingen. Zo bleek een vrouwelijke mummie op de binnenkant van haar rechterdij een tatoeage te hebben van aartsengel Michaël.

De acht mummies stammen uit verschillende tijdperken en zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking, van koninklijke personages tot gewone burgers die langs de Nijl leefden. De oudste mummie die door het team is onderzocht, is meer dan 5500 jaar oud. De jongste dateert van 1300 jaar geleden.

De mummies werden in Londen onderworpen aan een CT-scan. Voor het eerst werd bekend wat al die tijd onder de linnen doeken verborgen lag. Met behulp van de scan konden wetenschappers een 3D-weergave maken van de oude resten. Op deze manier werden botten, weefsel en organen zichtbaar gemaakt.

De Egyptenaren bleken last te hebben van aandoeningen die we normaal vooral met onze tijd associëren: hart- en vaatziekten en tandproblemen. Op het lichaam van de mummie van een vrouw, tussen de 20 en 35 jaar oud toen ze stierf, werd bovendien een tatoeage ontdekt. Dr. David Antoine, curator van het British Museum, sprak van een ‘werkelijk unieke en opvallende vondst’.

De 1300 jaar oude vrouwelijke mummie was anders dan de overige mummies omdat de resten van de vrouw zijn gevonden in Soedan. Als gevolg van de warme en droge omgeving is haar lichaam goed bewaard gebleven. Haar tatoeage bevat het symbool van de aartsengel Michaël, die wordt genoemd in het Oude en Nieuwe Testament en die in de middeleeuwen de beschermer was van Soedan.

“De tatoeage op haar rechterdij is een monogram voor Michaël in het Oudgrieks,” zei dr. Antoine. “We hebben andere voorbeelden gevonden van dit monogram, maar nooit in de vorm van een tatoeage.”

De naam van aartsengel Michaël heeft voor zowel Joden, christenen als moslims een heilige betekenis. In het Nieuwe Testament verslaat hij satan tijdens een gevecht in de hemel. In de vierde eeuw begonnen de eerste heiligdommen te verschijnen die waren gewijd aan Michaël, toen hij voor het eerst werd gezien als een genezende engel. Later zag men hem als beschermer en aanvoerder van de strijdkrachten tegen de krachten van het kwaad.

Op 22 mei aanstaande zal een tentoonstelling worden geopend die gewijd is aan de mummies en de onderzoeksresultaten, getiteld ‘Ancient Lives: New Discoveries’.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
geerard vijfhuizen
geerard vijfhuizen
8 jaren geleden

ja tatoeages zijn ouder dan we denken en egyptenaren geloofden in meer dan een godsdienst ergens is het wel te begrijpen dat er een egyptenaar is gevonden met een tatoeage van aartsengel Michaël

Roeland
Roeland
8 jaren geleden

Jezus werd geboren in het jaar nul, het oude testament bestond daarvoor al en 3 honderd jaar later was het nieuwe testament er al…. WAT is er dan zo vreemd aan een vrouw die 700 jaar later met een tattoo liep van een engel?

Het was mysterieus geweest als die mummie van 5500 jaar de tattoo had gehad…

Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

waar is die Aartsengel Michaël nu , nu wij hem het hardste nodig hebben ???
als hij ons een handje toesteekt bij het verdrijven van alle boosaardigheid, wil ik ook zo’n tatoo !!!

T.R.Hunter
T.R.Hunter
8 jaren geleden

Allemaal mythes.. er bestaan geen aartsengelen .. vergeet het maar .. ! De bijbel is 1 grote mythe..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x