Homepagina » Buitenland » Het einde van Macron: partij brokkelt af terwijl parlementsleden opstappen. ‘Geen weg meer terug’
macron
Foto: Jacques Paquier CC BY 2.0 Wikimedia Commons

Het einde van Macron: partij brokkelt af terwijl parlementsleden opstappen. ‘Geen weg meer terug’

De Franse president Emmanuel Macron ziet zich geconfronteerd met misschien wel zijn grootste crisis tot nu toe. Diverse parlementsleden zijn uit zijn partij gestapt en zijn populariteit blijft kelderen.

Terwijl de lokale verkiezingen voor de deur staan, stapt de ene na de andere partijgenoot op.

Zijn partij La République en Marche (LREM) heeft nu nog 300 leden in de Nationale Vergadering. Dat waren er eerst nog 314.

Geen weg meer terug

Macron heeft er 289 nodig om de absolute meerderheid te behouden in het Franse lagerhuis.

Daarnaast blijft zijn populariteit verder dalen. Uit recente peilingen blijkt dat de president kan rekenen op de steun van slechts een derde van de bevolking.

Marine Le Pen en haar rechtse Rassemblement National stevenen af op grote winst.

Frédérique Tuffnell uit Charente-Maritime stapte vorige week uit LREM. Zij riep dat het omslagpunt voor haar is bereikt en er geen weg meer terug is.

Veel afvalligen

Tuffnell is één van de vele politici die zich kritisch hebben uitgesproken over de manier waarop Macrons regering een radicale hervorming van het pensioenstelsel probeert door te drukken.

De hervormingen hebben in de afgelopen weken geleid tot grootschalige betogingen in Frankrijk.

Matthieu Orphelin was één van de eerste parlementsleden die de regeringspartij verliet.

Hij zei: “Er zijn veel afvalligen.”

Donkere wolken

“We wilden ons goed gedragen omdat we geen problemen wilden veroorzaken voor de overheid,” zei Orphelin.

“Maar vandaag de dag zijn er veel parlementsleden die deze rol niet langer op zich willen nemen,” voegde hij toe.

Macron heeft nu nog het voordeel dat LREM kan rekenen op de steun van de kleinere partij Modem van François Bayrou.

Dat neemt niet weg dat donkere wolken zich samenpakken boven de Franse leider en LREM.

Haten

“Er is een stroming binnen de partij die het allemaal veel te ver vindt gaan,” reageerde politiek wetenschapper Vincent Martigny.

“Zij dachten dat Macron stond voor continuïteit, maar dat is helemaal niet het geval,” zei hij.

Bruno Bonnell, een parlementslid uit Villeurbanne nabij Lyon, zei dat mensen Macron ‘letterlijk haten’.

[Express]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Macron staat op omvallen, reden hiervoor is radicale hervormingen in het pensioenstelsel. Al moet je in Nederland blijven werken tot je negentigste, ze blijven gewoon op dat geteisem stemmen. Onvoorstelbaar die Nederlanders !

Ron Jaspers
Ron Jaspers
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

Exegese.Regeringen en politici hebben niets te vertellen,politici worden omgekocht of gechanteerd (denk aan epstein) De werkelijke machthebbers in europa zijn de illuminati/bilderberg groep.

Peter snijder
Peter snijder
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

Begrijp ik ook niet,
Als voorbeeld:
3 miljoen gepensioneerden in Nederland en nog laten zij zich als schapen naar de financiële slachtbank leiden.
Geen verlagen rekenrente, geen indexering meer,
Allen richting voedselbank.

hadjemaar
hadjemaar
1 jaar geleden

Kan niet snel genoeg achter de rug zijn?

wolfje
wolfje
1 jaar geleden

Het ene volk laat zich geen oor aannaaien en het andere volk staat graag gebukt. Verscheidenheid alom in de EU.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Vraag is natuurlijk: Hoe gaat dit verder? Stel rechts wint, wat gaat er dan veranderen aan het systeem/stelsel? Die vraag moet je hier ook stellen. Maakt eigenlijk niet uit wie er “wint”.
Ze zijn hier al bezig om het belastingstelsel te veranderen. Vraag bij mij is: Hoe komt het er dan uit te zien en wat voor voordelen hebben de mensen die onderaan hangen? Nu is het zo, dat als je 1 stap vooruit wil zetten er 3 stappen op achteruit gaat.(door belasting/regelgeving)
Ik ben er niet voor, dat iedereen een basisinkomen ontvangt. Is niet uitvoerbaar en waarom zouden miljonairs een uitkering erbij moeten hebben? Dan erbij zal er weer iets zijn, waardoor je vrijheid weer meer beperkt wordt.
Van mij mag die kostendelersnorm afgeschaft gaan worden. Hoe is het mogelijk dat een hoofdkostwinner(diegene die de huur moet betalen/jouw handtekening enz.) gekort wordt op zijn/haar uitkering(die van mij heet toch echt alleenstaande bijstandsuitkering(ongeveer 1100 euro/met subsidies)? Dan kun je toch zelf niet meer de huur betalen? Iemand die alleen woont heeft met deze regelgeving niet te maken en is dus beter af.(je wordt per kind 264 euro gekort en denk bv ook aan de huursubsidie die vervalt, dus 1 kind moet al zo’n 500 euro ophoesten voor de overheid en daar zit niet eens geld bij voor eten/kostgeld) Volgens mij is dit ook nog illegaal.(iemand uit de advocaten wereld zegt dit ook). Ik heb toch het recht om te kunnen leven! En mijn kinderen hebben toch het recht om iets op te kunnen bouwen?
Er zijn hele rapporten gemaakt over dit fenomeen, dat het niet werkt. Waarom ermee doorgaan? De stress die het gezin heeft zorgt weer voor veel zorgkosten. Kinderen gaan zo ook weer de armoede in enz. Hier kun je echt niet meer over gelijke kansen spreken. Ook verder studeren is eigenlijk niet mogelijk, want ben je 23 jaar, dan mag je ook niks meer bijverdienen. Ben je jonger en aan het studeren, dan mag je iets bijverdienen. Vooral kinderen(laatbloeiers) die op laag niveau zijn begonnen en toch kunnen doorstuderen qua inzet, die zijn hier de dupe van. Zoals die van mij. Op kader begonnen, nu hbo.
Werken voor mij is geen optie, want ik ben ziek. Dus ik zie geen uitweg meer. Ja, de kinderen de deur uit zetten, maar of dat voor hen goed/betaalbaar is?
Dan erbij zorgt deze regeling ervoor, dat je als arme geen mensen, die tijdelijk onderdak nodig hebben kunt opvangen. Dus als de overheid roept, dat we samen elkaar moeten helpen, dan zijn dat toch gewoon loze woorden?
En dan hebben we ook nog het pensioen. Hoe gaat dat er uit zien? Doorwerken tot je 70ste? Vele gaan die leeftijd niet eens halen. Te hoge werkdruk/werken voor 3 man, 24 uur klaar staan, te weinig verdienen. En dan hebben we het niet eens over de angstcultuur, die in veel branches/beroep groepen/uitkeringsbehoeftigen heerst.
De kleine bedrijfjes: gaan gewoon naar de klote, omdat men van 1 euro 80 cent moet afstaan. En andere flut belastingen moet betalen. vb. Ik ken iemand met een eigen bedrijfje, verhandelt haar spullen in dozen van de appie. Maar moet wel milieubelasting betalen over die dozen. Is toch van de zotte?
En zo zullen er wel meer dingen aan de hand zijn, maar kan hier niet alles benomen of ik weet er nog niks van/niet en hore gekomen.
Al vele kabinetten roepen, na het zuur komt het zoet, nou ik zie dat het alleen zuurder en zuurder en zuurder is geworden.
Ik wil nu wel eens het zoet proeven. Heb nog maar efkes(kans is groot dat de ziekte(agressieve) terugkomt/uitzaait) en wil dat graag in kwaliteit afronden. Zou voor mij al fijn zijn, als ik weet dat mijn kinderen fatsoenlijk gesettled zijn. Een dagje weg zou mijn leven nog leuk maken. enz.
Is dat nou teveel gevraagd?
Vertel mijn verhaal en heb al verschijnende malen te horen gekregen: wees blij dat je hier woont en niet in India bv. Das toch gewoon appels met peren vergelijken. Ik leef hier. Waar met de dag zoveel miljonairs bijkomen en steeds meer mensen in armoede terecht komen. Als we zo doorgaan, dan hebben we hier hetzelfde als in India. Je wordt niet eens serieus meer genomen, hoe erg is dat dan wel niet? Dat vind ik van alles het ergste!

René
René
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen vanaf 25 jaar die minimaal 20 jaar uitsluitend een NL paspoort heeft, dat is een goede zaak. Een basisinkomen ter hoogte dat het de basisbehoeften dekt zonder ook maar één extra voorwaarde als bovenstaand genoemd.

En als je alleen woont, dan verhuur je maar een deel aan een ander als je uitsluitend van een basisinkomen leeft, dat moet dan ook toegestaan worden door de woningverenigingen.

Vervolgens het minimum inkomen afschaffen en over de 1e 20K aan inkomen geen inkomstenbelasting meer heffen en ALLE andere inkomensvoorzieningen en toeslagen door de overheid opheffen. Met uitzondering van een basisbeurs voor studenten van 18 tot 25 jaar: Goed onderwijs zorgt voor het verdienvermogen van de economie.

Dan wordt het veel beter én veel eenvoudiger voor de NL’ers.

LUCIA
LUCIA
Reactie op  René
1 jaar geleden

Wellicht weet je het niet maar we dragen allemaal sociale premies af, werkgevers en werknemers. Vroegen toen politici nog niet zulke vergevorderde dieven waren, had je bedrijfsverenigingen per bedrijfstak, die deze gelden beheerden. Tot dat de roverheids hebzucht toesloeg en de bedrijfsverenigingen opgeheven werden en de premies voortaan naar de roverheid gingen , die versimpelde meteen het systeem verlaagde de uitkeringen en verkorte de duur, kortom we hadden voor een bootreis gespaard en kregen een uitje in een kano met gaten. Dit basisinkomen is de volgende stap die ze in petto hebben, want als ze ons een basis inkomen gaan geven, dan leggen ze beslag op onze pensioenen en AOW en dan krijg je een karig Qut bedragje en mag je oud en aftands, nog gaan bijwerken om jezelf in leven te houden . Ik neem aan dat je nog jong en naïef bent , ik niet meer.. of je heult met de wolven in het bos, in ieder geval wat je ook denkt, ik heb nog nooit meegemaakt dat er sociale veranderingen kwamen IN ONS VOORDEEL.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Europees gezien zou de rest de Gele Hesjes moeten volgen. De elite moet aangepakt worden voordat zij heel Europa tot een slavenkamp omvormen. En Macron is een schofterige bankier. Idioot die op kosten van de arme Franse bevolking een serviesgoed aanschaft van 70.000 euro. Dat is de mentaliteit van Macron. De Franse Pechthold.

joep
joep
1 jaar geleden

Waneer worden wij verlost van dat allemaal

frans
frans
Reactie op  joep
1 jaar geleden

Binnenkort, en komende 2 jaren.
In de Vs is de opruiming van de duisteren . of iluminati etc hoe je ze ook maar noemt, of diepe staat in volle gang. Daar is het Licht volop aan het binnen schijnen in de duistere krochten.

frans
frans
Reactie op  frans
1 jaar geleden

Ook deze man die zichzelf de koningsmantel om deed ontmanteld.
Jezelf ´ kronen´ kan geen 2 keer in Frankrijk.

Cas Tuyn
Cas Tuyn
1 jaar geleden

Het artikel noemt maar 2 mensen die weggaan, maar heeft het over ‘velen’, ook zie ik dat er nog 11 weg moeten (300-289) voor er een probleem is. Is dat realistisch?
Iets meer feiten zou het artikel goed doen:
– hoeveel aan het begin,
– hoeveel weg,
– hoeveel staan op het punt te gaan,
– Wanneer geen meerderheid meer

Ron
Ron
1 jaar geleden

De armoede daalt is een tittel in de krant. Enkele maanden later. Nog nooit deden zoveel mensen beroep op de voedselbank.

Silbereye
Silbereye
1 jaar geleden

Nu Frankrijk nog uit de EU en daarna de totale bevrijding van ons allemaal dank zij de Engelsen en de Fransen, de Fransen zijn wat warmbloediger en moediger, hier in Nederland zijn de mensen apatisch en laf, bang om hun hypotheek niet kunnen betalen.

bankslaafjes.

justinian deception
justinian deception
1 jaar geleden

mensen ga alstublieft jezelf inlezen over hoe we werkelijk gezien worden door onze roverheid kijk op youtube naar de justinian deception dan weet je wat en wie je bent je zult versteld staan hoe dit wereldje echt in elkaar zit en ga het verhaal downloaden van silent weapens for quiet wars 44 paginas over hoe we vernietigt worden door de nwo.en als je dan nog zin hebt in het bestuderen van de wet dan zou ik zeggen schaf de burgerwetboeken aan en ga deze is bestuderen je zult echt niet weten wat je leest en te zien krijgt hier staat precies in hoe we besodemietert worden ,het is pittige stof maar zeker de moeite waard

x

Check Also

kankerverwekkend

‘Gevaar: kankerverwekkende stoffen op corona-wattenstaafjes’

Er circuleert momenteel een filmpje waarin een ...

stemmen

Waarom stemmen per post al vele jaren verboden is in Frankrijk

Sinds enkele dagen kunnen de eerste stemmen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x