Binnenland

Rutte en De Jonge ‘hielden crisis liever in stand voor politiek gewin’

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren werd bekend dat niet-urgente zorg in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken wordt afgeschaald om personeel vrij te spelen in de rest van de zorg. Het gaat om zorg die niet per se binnen zes weken noodzakelijk is, zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

En terwijl de zorg schreeuwt om extra handen, worden die massaal afgewezen, concludeert de onafhankelijke commissie Werken in de Zorg. Veel aanmelders zijn verrast over de gang van zaken. “Ik zie elke dag de beelden van de problemen in de zorg op het Journaal, maar hoor niks van mijn aanmelding,” zegt één van hen tegen De Telegraaf.

Roland Brautigam biedt aan:


Mogelijkheden genoeg dus.

Onbegrijpelijk

De gang van zaken leidt tot veel verontwaardiging. “Dit soort berichten maken me woest,” zegt FVD-leider Thierry Baudet. “Onbegrijpelijk, wat een gestuntel van het kabinet. En ondertussen de hele samenleving dichtgooien!”

“Ja, gooi liever bedrijven dicht. Is makkelijker,” reageert opiniemaker Marianne Zwagerman. Ze haalt ook uit naar Kuipers: “Schop hem eens van de tv en uit het Catshuis en aan zijn eigenlijke werk.”

Argwaan

Zorg afschalen en ondertussen potentiële nieuwe medewerkers massaal afwijzen, dat komt het vertrouwen in het coronabeleid niet ten goede. “In een échte crisis, dus bijvoorbeeld als je huis in brand staat of je boot dreigt te zinken, doe je alles, alles wat je kan om levens te redden. Dat dit blijft liggen, schept argwaan en maakt boos,” zegt publicist en vlogger Sietske Bergsma.

Percolator schrijft: “Dit jaar solliciteerden vele duizenden mensen in Nederland in de zorg om te helpen bij drukte door de coronacrisis. Zij werden haast allemaal afgewezen ten gevolge van het falende beleid van Rutte en De Jonge. Die hielden liever de crisis in stand voor politiek gewin.”

In de peilingen staat de VVD van Rutte op dit moment op 42 zetels en torent daarmee boven alles en iedereen uit.

4.8 69 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Van die peilingen geloof ik niets meer, het is onmogelijk dat de VVD nog steeds zo hoog staat. Geen ondernemer meer die daar op gaat stemmen

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Inderdaad dit complete Linkse Rutte Kartel, zit in Den Haag voor eigen gewin en voor een forse bankrekening.
Natuurlijk is Corona iets, maar geen reden om een land kapot te maken en de burgers jaren lang het gelag te laten betalen.
Griep is ook iets en zorgde een paar jaar geleden in enkele weken voor heel veel doden.
Corona doden met onderliggende ziektes, worden het gehele jaar 2020 onder één periode gerekend.
Waar is de griep in 2020 gebleven.?
Zijn er ineens geen griepdoden in 2020.?

Rutte kweekt bewust angst en verdeeldheid en hij begeleid dit met heel veel leugens en veel bedrog (oplossing uitkering’s fraude).

Dit kabinet moet weg en snel naar een ander eerlijk beleid.

Rick
Rick
1 jaar geleden

Ik weet niet waar jullie die peilingen vandaan hebben

Wappie
Wappie
1 jaar geleden

42 zetels voor een misdadiger??
Dat lijkt mij erg onwaarschijnlijk!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

122
0
We lezen graag je reactie!x