Straling

Elektrosensitiviteit: moeten we allemaal ons mobieltje weggooien?

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maakt het moderne leven ons ziek? Mensen die last hebben van elektrosensitiviteit zeggen van wel. Zijn hun beweringen uit de lucht gegrepen of moeten we allemaal ons mobieltje weggooien?

Tim Hallam (36) uit Engeland doet er alles aan om te ontsnappen aan straling die wordt veroorzaakt door Wi-Fi, telefoons, televisieschermen en spaarlampen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hallam sliep eens een hele zomer in de schuur van zijn woning om te ontsnappen aan de krachtige Wi-Fi-router van zijn flatgenoot. Hij kreeg last van hoofdpijn, spierpijn, droge ogen, geheugenverlies en prikkelbaarheid.

Hoogspanningsmasten

In de jaren zeventig keek Hallam naar de televisieserie The Changes, waarin mensen in de toekomst allergisch worden voor elektriciteit. Ze werden in de serie vooral ziek door hoogspanningsmasten. Het idee dat elektromagnetische velden onze gezondheid beïnvloeden stamt uit de jaren zestig. De Amerikaanse arts Robert O. Becker sprak zich op televisie openlijk uit tegen hoogspanningsmasten.

Als elektromagnetische straling gevaarlijk is voor mensen, zijn er nu meer risico’s dan 40 jaar geleden. Dankzij de telecomindustrie zijn wereldwijd meer dan een miljard mensen in het bezit van een mobiele telefoon. In Groot-Brittannië zijn er meer contracten voor mobiele telefonie dan mensen. Daarnaast zal de nieuwe 4G-standaard 98 procent van het land bestrijken.

Elektrosensitiviteit is een politiek gevoelige kwestie. Mensen die eraan lijden komen lijnrecht tegenover de industrie en de overheden te staan, die profiteren van de uitrol van de mobiele netwerken. “Ik denk dat de cellen van alle mensen worden beïnvloed,” zei Hallam. “Er zijn experimenten gedaan die hebben aangetoond dat de straling het DNA beschadigt en de bloed-hersenbarrière beïnvloedt.”

Verbod

De Raad van Europa stelt in een rapport uit 2011 dat kinderen door elektromagnetische golven uit Wi-Fi en mobiele telefoons mogelijk worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s, ook wanneer het gaat om stralingsniveaus die onder de huidige drempels liggen. De Raad pleit voor een verbod op mobieltjes, Wi-Fi-netwerken en DECT-telefoons in klaslokalen.

Elektro hypersensitiviteit (EHS) is echter controversieel. Zweden erkent EHS als een ‘functionele beperking’, maar het zijn de patiënten en niet de artsen die de diagnose stellen.

Moeten we onze leefstijl radicaal veranderen? Moeten we minder mobiel gaan bellen? Moeten we van de Wi-Fi af? Tot er definitief uitsluitsel komt over de gevolgen van elektromagnetische straling hebben patiënten te maken met een machtige telecomindustrie en een nog machtigere overheid, twee partijen die niet gemakkelijk zullen wijken.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymphna
dymphna
11 jaren geleden
Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Wat ik nu ga zeggen vereist wat begrijpend leesvermogen.

Ik denk dat electromagnetische straling wel degelijk invloed op ons kan hebben. Maar tegelijkertijd denk ik dat de mensen die er allerlei klachten aan over houden, dat het bij hen vooral tussen de oren zit.

Voor zover ik weet is er nog nooit iemand in geslaagd in een fatsoenlijk experiment te zeggen of de wifi router aan of uit staat. En dat 10 keer op rij, en 10 keer goed. Of 100 keer, of 1000 keer.

Ja, ik weet dat er nu allerlei mensen hier gaan zeggen dat ze het direct merken. Dat geloof ik niet. Ben je overtuigd dat je het wel kunt, meld je dan bij een onderzoeker.

S0M30N3
S0M30N3
11 jaren geleden

ben der wel mee eens, dat er gekke stralingen van de wifi apparaten afkomen..

denk ook dat kinderen hier meer vatbaarder voor zijn dan volwassenen, tegenwoordig zie je toch allemaal jongelui rondlopen en alleen maar op hun mobieltje kijken.. ze jagen hunzelf de dood in, omdat ze ook niet goed opletten wat er om hun heen gebeurd en dit komt niet door straling maar gewoon door het bezig zijn met je mobieltje!

David
David
11 jaren geleden

Hij moet dan ook uitkijken voor de zon, die grote hoeveelheden elektromagnetische straling maakt.

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x