Homepagina » Mens en Dier » Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’
van houwelingen
Foto: Pepijn van Houwelingen (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, deed in oktober vorig jaar tijdens de jaarlijkse Lof der Geneeskunst enkele opvallende uitspraken. Op de vraag of de capaciteit op de IC’s drastisch vergroot moet worden, antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben,” aldus Gommers.

De IC-baas zei dus in oktober, terwijl de coronacijfers volgens de media op dat moment fors stegen, dat de capaciteit op de IC’s niet drastisch vergroot moet worden omdat hij niet wil dat zorgmedewerkers zich dood vervelen. Wel pleitte Gommers diezelfde maand in de media voor een harde lockdown vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) haalt op Twitter hard uit naar de IC-chef. “Wat een totaalidioot, alsof die IC-verpleegkundigen buiten het griepseizoen niets anders zouden kunnen doen,” schrijft Van Houwelingen.


Opmerkelijk genoeg zei Gommers in maart dit jaar teleurgesteld te zijn dat het niet is gelukt om de IC-capaciteit in Nederland structureel te vergroten. In de podcast Virusfeiten zei hij: “Het is heel frustrerend. We zijn een jaar verder en er is geen bed extra geregeld.”

4.7 86 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

Niet serieus nemen dus.

Zwarte schaapie
Zwarte schaapie
1 maand geleden

Hij sluit goed aan bij de rest van de idioten die het in Nederland voor het zeggen hebben!

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 maand geleden

Gommers wordt waarschijnlijk gechanteerd door Hugo en zijn roversbende. Die man praat volledig onzin. Kan zich beter maar aangeven.

Ongevaccineerde
Ongevaccineerde
1 maand geleden

Geweldig dat je dit zegt. Momenteel worden we bestuurd door een stel idioten die werkelijk denken dat ze het beste met ons voor hebben. Intussen richten ze een bloedbad aan en tweedelen ze een complete maatschappij die eeuwen lang goed heeft gefunctioneerd. Wat een zielige en rampzalige ratten zijn het. Compleet losgerukt van de werkelijkheid.

x

Check Also

spaanse

Spaanse regering moet 1 miljoen coronaboetes terugbetalen, eerste lockdown was ongrondwettig

De Spaanse regering heeft een speciale werkgroep ...

pandemie

Jurist: ‘Dit is een pandemie van misdaden tegen de menselijkheid’

Oostenrijk denkt aan lockdowns voor ongevaccineerden als ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

109
0
We lezen graag je reactie!x