Mens en Dier

Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, deed in oktober vorig jaar tijdens de jaarlijkse Lof der Geneeskunst enkele opvallende uitspraken. Op de vraag of de capaciteit op de IC’s drastisch vergroot moet worden, antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben,” aldus Gommers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De IC-baas zei dus in oktober, terwijl de coronacijfers volgens de media op dat moment fors stegen, dat de capaciteit op de IC’s niet drastisch vergroot moet worden omdat hij niet wil dat zorgmedewerkers zich dood vervelen. Wel pleitte Gommers diezelfde maand in de media voor een harde lockdown vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) haalt op Twitter hard uit naar de IC-chef. “Wat een totaalidioot, alsof die IC-verpleegkundigen buiten het griepseizoen niets anders zouden kunnen doen,” schrijft Van Houwelingen.


Opmerkelijk genoeg zei Gommers in maart dit jaar teleurgesteld te zijn dat het niet is gelukt om de IC-capaciteit in Nederland structureel te vergroten. In de podcast Virusfeiten zei hij: “Het is heel frustrerend. We zijn een jaar verder en er is geen bed extra geregeld.”

4.7 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Niet serieus nemen dus.

Zwarte schaapie
Zwarte schaapie
2 jaren geleden

Hij sluit goed aan bij de rest van de idioten die het in Nederland voor het zeggen hebben!

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
2 jaren geleden

Gommers wordt waarschijnlijk gechanteerd door Hugo en zijn roversbende. Die man praat volledig onzin. Kan zich beter maar aangeven.

Ongevaccineerde
Ongevaccineerde
2 jaren geleden

Geweldig dat je dit zegt. Momenteel worden we bestuurd door een stel idioten die werkelijk denken dat ze het beste met ons voor hebben. Intussen richten ze een bloedbad aan en tweedelen ze een complete maatschappij die eeuwen lang goed heeft gefunctioneerd. Wat een zielige en rampzalige ratten zijn het. Compleet losgerukt van de werkelijkheid.

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x