Homepagina » Paranormaal » Vreemde ‘slaapstoornis’ laat mensen demonen zien
Vreemde slaapstoornis laat mensen demonen zien

Vreemde ‘slaapstoornis’ laat mensen demonen zien

Filmmaker Carla MacKinnon besloot op onderzoek uit te gaan nadat ze een aantal keren per week midden in de nacht wakker werd, zich niet kon bewegen en een aanwezigheid voelde.

MacKinnon werkt inmiddels ook aan een film over haar onderzoek, waarin ze het vreemde fenomeen slaapverlamming onder de loep neemt.

De film wordt gesteund door de Britse liefdadigheidsorganisatie Wellcome Trust. In 1995 verkocht Wellcome Trust al haar aandelen aan Glaxo, waarna GlaxoWellcome ontstond. In 2000 fuseerde Glaxo Wellcome met SmithKline Beecham. Het resultaat: de omstreden farmareus GlaxoSmithKline.

Zwarte geest

Slaapverlamming is een slaapstoornis die als kenmerk heeft dat de spieren in het lichaam vlak voor het in slaap vallen of direct na het ontwaken verlamd zijn. De verlamming kan gepaard gaan met hallucinaties. Het verschijnsel is relatief onbekend en er wordt nog maar recent wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Naar schatting tussen de 5 en 60 procent van de bevolking lijdt aan slaapverlamming.

MacKinnon sprak met psychologen en wetenschappers, maar ook met mensen die zelf last hebben van de slaapstoornis. Wereldwijd bestaan er veel verhalen en mythen over deze vorm van verlamming. Zo noemen mensen het gevoel dat er een demonisch wezen op de borst zit die de persoon probeert te verstikken. Mensen die de demon naar eigen zeggen hebben waargenomen omschrijven hem als een kwaadaardige zwarte geest.

Een man vertelde MacKinnon over zijn eigen ervaringen. In zijn jeugd zag hij vaak een kind dat op zijn bed zat en liedjes neuriede. Soms ging het kind op zijn kussen zitten om te praten. Op een avond stelde de kleuter de man een persoonlijke vraag. Toen hij weigerde te antwoorden veranderde het kind ‘in een demon’.

Inbreker

Een andere man leed aan de slaapziekte narcolepsie. Hij dacht vaak dat er iemand in zijn huis of slaapkamer aanwezig was en hoorde stemmen. Op één avond werd hij verlamd wakker en zag hij een figuur in zijn kamer staan. Hij besefte plotseling dat de figuur geen demon was, maar een inbreker.

Slaapverlamming wordt vaak geassocieerd met de mythen van de Incubus en de Succubus, demonen die ’s nachts op de borst van mensen kwamen zitten. De Incubi, waarover men tijdens de middeleeuwen vaak droomde vanwege de angst voor demonen en heksen, hebben tegenwoordig plaats gemaakt voor een moderne invulling: de ontvoeringen door buitenaardse wezens.

In de Verenigde Staten worden regelmatig gevallen gemeld van ‘buitenaardse ontvoeringen’. Deze ontvoeringen vinden volgens getuigenissen vaak plaats in de slaapkamer, na het ontwaken. De slachtoffers zijn meestal volledig verlamd terwijl het gebeurt.

MacKinnon heeft haar slaapverlamming inmiddels onder controle weten te brengen door er onderzoek naar te doen. De truc is, zo zegt ze, om als het gebeurt te letten op bepaalde details, zoals hoe je handen voelen of in welke houding je ligt. Dan verdwijnen de angstige gevoelen als sneeuw voor de zon.

MacKinnon is tot de conclusie gekomen dat mensen bij slaapverlamming hallucineren. Is ze zelf tot deze conclusie gekomen of wordt ze door de farmacie betaald om dit te zeggen? Geen onbelangrijke vraag, aangezien tot 60 procent van de bevolking lijdt aan slaapverlamming.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

61 reacties

 1. Dit is de reinste onzin. Iedereen raakt verlamd tijdens zijn/haar slaap. Dat is wetenschappelijk al bewezen en heeft te maken met het feit dat wij zelf ons niet kunnen bezeren (lees: gaan bewegen zoals wij dat doen in onze dromen e.d) tijdens onze slaap en wanneer wij lucide dromen hebben.

  1 likes
 2. Hallucinaties, stemmen in het hoofd, mind control, enge dromen etc, etc… worden allen geintroduceerd van buitenaf mbv elf waves. Electromagnetic Low Frequencies.

  Met de combi stoffen van chemtrails, fluoride en aspartaam e.d. is je brein ongelofelijk bevattelijk voor de introductie van deze frequenties via HAARP. Zo kunnen ze een hele populatie in de tang houden.

  Lees zelf het gehele onderbouwde artikel.
  http://www.arizonaenergy.org/AirEnergy/electromagnetic_mind_control.htm

  Hier een stukje daaruit. Als je Engels kunt lezen? Lees dan het volgende:

  “Chemtrails are being sprayed daily all over USA (and other countries too) in a white crisscross pattern. They contain diseases and chemicals which affect our state of consciousness. They can produce apathy which works in conjuction with fluoridation of the water, as well as aspartame and drugs. Fluoride disables the willpower section of the brain, impairing the left occipital lobe.
  Fluoride and selenium enable people to ‘hear voices’. ELF waves create disturbances in the biological processes of the body and these can be activated in the population once the diseases are introduced into the body from the chemtrails.
  Some chemtrails have been analyzed and shown to be creating cleavages in spacial perceptions, blocking the interaction of various amino-acids that relate to higher-consciousness and to increase dopamine in the brain producing a listless, spaced-out state of lower reactive mind.
  Basically, the goal is to fog the difference between the real and unreal and some of this could be connected with the many UFO abductions occurring en-mass.”

  Zoek ook op Stewart Swertlow, hij is een overlevende van de Montauk mindcontrol experimenten 50 a 60 jaar geleden en
  geeft lessen aan mensen in het deactiveren van het brein.

  Wordt wakker mensen we zijn niet gek, maar worden gek gemaakt!

  1 likes
 3. Een mooie boodschap die mij werd in gegeven door ‘mijn bron’ wil ik graag met jullie delen.

  We zijn allen prachtige goddelijke wezens en we hebben de keuze om voor het kwaad of het ‘goede’ te kiezen.
  Goede ofwel de Liefde.

  We zijn krachtig en vele malen sterker dan anderen die zich niet bewapenen met liefde maar met kwaad of angst.
  We hebben hier op aarde de geweldige kans om intens te genieten en te leren van wat er op ons pad komt, als we daar voor kiezen. Het lijkt zo eenvoudig als je dat besef eenmaal hebt. ♥

  De liefde is krachtig en iets krachtiger bestaat niet. Met onze liefde omringen we het kwaad en vagen deze weg als we daarin durven te geloven. ♥

  @Lauke, dat van die koude plekken is geen verbeelding hoor. Dat heb ik als klein kind ook ervaren.

  1 likes
 4. [quote name=”J. Selten”][quote name=”henkie”][quote name=”J. Selten”][quote name=”Chris van Kalken”]Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.[/quote]

  klopt, in die periode experimenteerde ik nog regelmatig met zelf uittredingen, totdat ik erachter kwam wat voor gevaren het met zich mee bracht.[/quote]
  wat voor gevaren brengt het met zich mee dan? ben benieuwd wat jou ervaring is geweest… heb het zelf ook een keer gehad ik droomde en werd weg getrokken in een soort dwangbuis en werd me bewust wat er gebeurde en voelde toen ook dat ik half uit me lichaam was heel bijzonder en mooi gevoel[/quote]

  om te beginnen de mogelijkheid om de connectie met je lichaam kwijt te raken, waardoor je niet meer terug kunt naar je lichaam, het niet alleen terug keren in je lichaam en zo stapelen de dingen zich allemaal op. Vooral nu ik een gezin heb is het nog steeds spannend (en uitdagend) maar de risico’s zijn het me niet waard.[/quote]
  Er is nog nooit een verhaal geweest dat iemand ooit zijn connectie met het lichaam kwijt raakte, waar heb je die onzin vandaan, het kan helemaal niet, de connectie kan niet verbroken worden. Ik weet niet precies wat je bedoelt of het na terugkeren in je lichaam als normaal in de kluts zijn of dat je astrale lichaam helemaal niet meer in je fysieke lichaam terug kunnen keren, dat laatste is in ieder geval niet waar ! Ga hier niet mensen bang lopen te maken met onzin. Uitreden is een functie van het lichaam en gebeurt elke nacht al hebben we het niet door, wanneer we het wel door hebben dan heet het uittreden.

  1 likes
 5. Ik heb dit in het verleden zelf regelmatig ervaren, al was het dan niet dat iemand me probeerde te wurgen maar eerder mijn geest/ziel uit mijn lichaam probeerde te krijgen/overnemen.

  Ik heb me hiertegen kunnen verzetten door met alle macht te concentreren om me te bewegen. Als ik ook maar 1 vinger kon bewegen, ebte het gevoel van verlamming weg en kon ik me slaap hervatten, hetzij dan wel met de verlichting aan. Zelf ervaarde ik het als een heftige ervaring.

  0 likes
 6. Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.

  0 likes
 7. [quote name=”Chris van Kalken”]Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.[/quote]

  klopt, in die periode experimenteerde ik nog regelmatig met zelf uittredingen, totdat ik erachter kwam wat voor gevaren het met zich mee bracht.

  0 likes
 8. zegt het al he,, slaapstoornis,, waarschijnlijk hallucinaties want geesten en demonen daar kan je overdag ook last van hebben die wachten niet speciaal op waneer je slaapt,, heb geen ervaring met demonen maar genoeg over gezien, maar heb wel eens visite gehad van een geest en dat was overdag en s avonds,, speelgoed wat allemaal tegelijk aan ging plus koude plekken en het gevoel dat ee iemand was plus een paar keer snoeihard tegen mijn vliegenvanger van stroop aan slaan die de kroonluchter in vloog,, maar voor de rest geen last van HET gehad

  0 likes
 9. Slaapverlamming is een natuurlijk process, Het gaat inderdaad vaak gepaard met het waarnemen van entiteiten.

  Een tip voor ieder die hier last van heeft:
  verander je ademshaling patroon, Door dit te veranderen krijg je de macht over je abdomen terug, en vervolgens zoals J.Selten reeds aangaf, trekt de verlamming weg.

  Bij het experimenteren met lucide dromen is het erg belangrijk dat je energieke lichaam geworteld is. En dat je jezelf beschermd met een schild van licht die je oproept/bouwt met meditatie voor het slapen gaan. Dit zal voorkomen dat entiteiten met een kwade bedoeling je uit je lichaam proberen te trekken, en als je dus entiteiten tegen komt kan je de wijze keuze maken om ze te negeren.

  0 likes
 10. Wereldverbeteraar

  Zelf heb ik dit ook meer malen ervaren, op het moment dat het gebeurde wil je roepen/schreeuwen omdat je het gevoel hebt dat er een onbekende entiteit aanwezig is. Ook het roepen/schreeuwen lukt dan niet vanwege de verlamming. Je kunt alleen wat lucht door je stembanden persen om wat geluid uit te brengen. Het betreft dus geen volledige verlamming want de primaire processen van je lichaam gaan gewoon door.

  0 likes
 11. Volgens mij heeft die slaapverlamming totaal met iets anders te maken …ik heb het ook al meerder malen mogen ervaren in volgens mij mijn droom en dwing mij dan telkens om wakker te worden doch wordt tegen gehouden door een hand op mijn schouder …die helemaal niet bedreigend is …volgens mij en zoals ik het heb ervaren en heb aangevoeld heeft die hele verlamming te maken omdat je ziel nog niet terug in je lichaam is gekeerd tijdens je slaap maar je wel op het punt staat om te ontwaken … ieder mens zijn ziel treed uit tijdens zijn slaap en zolang je ziel niet terug in je lichaam is gekeerd kan je niet bewegen …ikzelf heb heel duidelijk gevoeld dat mijn ziel in mijn lichaam terug keerde omdat ik niet meer in een diepe slaap zat en op het punt stond te ontwaken …vandaar ik ook die hand op mijn schouder voelde … en dit is zeker gene zever die ik vertel .

  0 likes
 12. dit bedoel ik maar en ik maar denken dat ik gek ben haha ik droom fijn slaap lekker en ik voel me elke dag beter er door danku mensen 😉

  0 likes
 13. [quote name=”J. Selten”][quote name=”Chris van Kalken”]Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.[/quote]

  klopt, in die periode experimenteerde ik nog regelmatig met zelf uittredingen, totdat ik erachter kwam wat voor gevaren het met zich mee bracht.[/quote]
  wat voor gevaren brengt het met zich mee dan? ben benieuwd wat jou ervaring is geweest… heb het zelf ook een keer gehad ik droomde en werd weg getrokken in een soort dwangbuis en werd me bewust wat er gebeurde en voelde toen ook dat ik half uit me lichaam was heel bijzonder en mooi gevoel

  0 likes
 14. Ik heb het ook een paar keer gehad de eerste keer dacht ik dat ik verlamd was,ik schrok me dood na een paar seconden kon ik me weer bewegen,2e keer schrok ik weer en dacht het zelfde de derde keer raakte ik er aan gewend daarna niet meer gehad je moet ffe 3 seconden wachten

  0 likes
 15. Slaapverlamming heeft niets te maken dat je ziel nog niet terug is in je lichaam !Je kunt slaapverl krijgen terwijl je nog gewoon bewust in je lichaam zit. Ik ben narcolepsie patient en heb dit al vele malen meegemaakt. Slaapverl is geen slaapstoornis, narcolepsie wel. Je lichaam is in je slaap altijd verlamt als in slaapverl want anders zou je je bij dromen kunnen bezeren als je je zou bewegen tijdens de droom het is gewoon een functie van het lichaam. Tja het komt echter wel eens voor dat je half wakker of in lage golven zit en niet technisch meer slaapt of een rem slaap hebt dat je in die verlamming komt en dat komt zeker veelvuldig voor bij narcolepsie voorafgegaan aan spierverslapping waarna vallen op de grond en slaapverl maar alleen je lichaam slaapt dan maar je mind is wakker en kan gewoon denken, en horen en beredeneren wat er om zich heen gebeurt dit duurt bij mij in zo´n geval een minuut of 7 en dan ben ik weer helemaal vol met energie, komt omdat je dan in 7 min zo onvoorstelbaar intens slaapt heb ik het idee.

  0 likes
 16. vervolg slaapverlamming narcolepsie..

  De druk op de borst bij slaapverl in bed (niet bij slaapaanval vd narcolepsie in dit geval) heb ik ook meerdere keren gehad en je kunt inder daad heel moeilijk ademhalen en ik krijg ook altijd pijn en steken op de borst in zo´n geval ja geen pretje zodra je echter weer wakker bent uit de verlamming ook dan is het voorbij. Dat je een aanwezigheid meent waar te nemen klopt ook maar je ziet niets en hoort niets toch ´weet´ je dat er iets of iemand is, ik denk niet dat er in werkelijkheid iemand is maar dat je onderbewuste angst naar boven komt die je dat gevoel geeft, je angsten worden versterkt omdat je een verlaagd bewustzijns niveau hebt op dat moment. Het typische is dat inderdaad iedereen dit ervaart bij dit type slaap ver lamming, het is dus niet een verzonnen iets. Overigens uittredingen heb ik ook plenty gehad maar vanwege offset remslaap ivm narcolepsie kom ik wel uit mijn lichaam maar de droomslaap gooit over de evt waarneming een lucide droom heen
  waardoor je dus in dat geval uittreed in een droom, ook spannend hoor

  0 likes
 17. [quote name=”Marcel”]Dit is de reinste onzin. Iedereen raakt verlamd tijdens zijn/haar slaap. Dat is wetenschappelijk al bewezen en heeft te maken met het feit dat wij zelf ons niet kunnen bezeren (lees: gaan bewegen zoals wij dat doen in onze dromen e.d) tijdens onze slaap en wanneer wij lucide dromen hebben.[/quote]
  Yep heb ik nu ook reeds uitgelegd bij mijn verhaal.

  0 likes
 18. [quote name=”lauke”]zegt het al he,, slaapstoornis,, waarschijnlijk hallucinaties want geesten en demonen daar kan je overdag ook last van hebben die wachten niet speciaal op waneer je slaapt,, heb geen ervaring met demonen maar genoeg over gezien, maar heb wel eens visite gehad van een geest en dat was overdag en s avonds,, speelgoed wat allemaal tegelijk aan ging plus koude plekken en het gevoel dat ee iemand was plus een paar keer snoeihard tegen mijn vliegenvanger van stroop aan slaan die de kroonluchter in vloog,, maar voor de rest geen last van HET gehad[/quote]

  Geesten en demonen ? hm Geesten tja dat zijn gewoon geesten van overledenen die nog in lage sfeer rondhangen en soms wel eens vervelend willen zijn. Demonen bestaan niet of je moet er de geesten die ooit op aarde leefden en die overgingen en bleven ´´hangen´´ en vervelend doen demonen willen noemen dan is het wat anders. Demonen is meer een christelijke term en sinds de christenen uit hun nek lullen op zijn hollands en dan druk ik me nog zeer zwak uit moet je je verre van die mafkezen houden en hun argumenten en interpretaties van van alles waar ze niets van af weten. Evenmin bestaan God, de duivel, engelen demonen en Jesus ook niet !

  0 likes
 19. [quote name=”henkie”][quote name=”J. Selten”][quote name=”Chris van Kalken”]Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.[/quote]

  klopt, in die periode experimenteerde ik nog regelmatig met zelf uittredingen, totdat ik erachter kwam wat voor gevaren het met zich mee bracht.[/quote]
  wat voor gevaren brengt het met zich mee dan? ben benieuwd wat jou ervaring is geweest… heb het zelf ook een keer gehad ik droomde en werd weg getrokken in een soort dwangbuis en werd me bewust wat er gebeurde en voelde toen ook dat ik half uit me lichaam was heel bijzonder en mooi gevoel[/quote]
  een ding wie is hier de baas toch degene die ,uittreed of is het de angst,(dwangbuis )tunnel zal wel een betere omschrijving zijn,en op het moment van uittreden zijn er altijd 2 wakers bij je lichaam ter bescherming,en een gids die met je mee gaat,je krijgt te zien ,wat je aan kan of mag zien,en dat kan heel verhelderend zijn,als je voelt dat iets negatief is, armen gekruisd over elkaar in gedachten ,en het is over,en zit je gewoon weer in je lichaam.hetzelfde geld als je naar een ruimteschip wordt gestraald (gezogen) als het goed voelt laat gewoon gebeuren,overweldegende ervaring.dus laat de angst niet de pret bederven.

  0 likes
 20. [quote name=”henkie”][quote name=”J. Selten”][quote name=”Chris van Kalken”]Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.[/quote]

  klopt, in die periode experimenteerde ik nog regelmatig met zelf uittredingen, totdat ik erachter kwam wat voor gevaren het met zich mee bracht.[/quote]
  wat voor gevaren brengt het met zich mee dan? ben benieuwd wat jou ervaring is geweest… heb het zelf ook een keer gehad ik droomde en werd weg getrokken in een soort dwangbuis en werd me bewust wat er gebeurde en voelde toen ook dat ik half uit me lichaam was heel bijzonder en mooi gevoel[/quote]

  om te beginnen de mogelijkheid om de connectie met je lichaam kwijt te raken, waardoor je niet meer terug kunt naar je lichaam, het niet alleen terug keren in je lichaam en zo stapelen de dingen zich allemaal op. Vooral nu ik een gezin heb is het nog steeds spannend (en uitdagend) maar de risico’s zijn het me niet waard.

  0 likes
 21. [quote name=”T R Hunter”][quote name=”lauke”]zegt het al he,, slaapstoornis,, waarschijnlijk hallucinaties want geesten en demonen daar kan je overdag ook last van hebben die wachten niet speciaal op waneer je slaapt,, heb geen ervaring met demonen maar genoeg over gezien, maar heb wel eens visite gehad van een geest en dat was overdag en s avonds,, speelgoed wat allemaal tegelijk aan ging plus koude plekken en het gevoel dat ee iemand was plus een paar keer snoeihard tegen mijn vliegenvanger van stroop aan slaan die de kroonluchter in vloog,, maar voor de rest geen last van HET gehad[/quote]

  Geesten en demonen ? hm Geesten tja dat zijn gewoon geesten van overledenen die nog in lage sfeer rondhangen en soms wel eens vervelend willen zijn. Demonen bestaan niet of je moet er de geesten die ooit op aarde leefden en die overgingen en bleven ´´hangen´´ en vervelend doen demonen willen noemen dan is het wat anders. Demonen is meer een christelijke term en sinds de christenen uit hun nek lullen op zijn hollands en dan druk ik me nog zeer zwak uit moet je je verre van die mafkezen houden en hun argumenten en interpretaties van van alles waar ze niets van af weten. Evenmin bestaan God, de duivel, engelen demonen en Jesus ook niet ![/quote]

  Met respekt, kun jij dan ook bewijzen dat God en andere genoemden niet bestaan?
  In Lak’ech

  0 likes
 22. Dit verschijnsel werd heel vroeger al het “Old Hag-syndroom” genoemd en kan dus niets met straling etc. te maken hebben.
  Ik heb zelf wel eens meegemaakt dat ik in bed het gevoel kreeg dat ik door een soort tunnel naar beneden schoot met een enorme snelheid.
  Hierbij hoorde ik dan een vreemd geruis in mijn hoofd en kon mijzelf niet bewegen voor een seconde of 3.

  0 likes
 23. Oh ja zeker laten dromen demonen zien. Niks nieuws. En ook laten dromen veel mooie dingen zien. Ook dat is zeker vanuit mijn waarneming (zowel mooie dingen als minder mooie dingen zijn in je dromen te zien) is een persoonlijke waarneming. Hopelijk vannacht prachtige dingen in mijn droom te zien en ik wens u hetzelfde (mooie dromen). Dat maakt ook de droomwereld beter en het zou ook leuk zijn dat die leukere droomwereld ook de wakkere wereld beter maakt. (dat zou mooi zijn !)

  0 likes
 24. Wat ik regelmatig beleef, is dat als ik in bed lig, ik een man in de hoek van mijn slaapkamer zie staan. Zwart gekleed, rijzig van postuur. Hij staat er alleen maar, maar zegt niets. Aanvankelijk dacht ik dat ik dagdroomde, maar het gebeurt zó regelmatig, dat je nauwelijks over dagdromen kan spreken. Telkens als ik hem iets wil vragen, kan ik mijn mond niet openen. Het is net, alsof hij op ‘iets’ wacht.

  0 likes
  • Hallo morningstar,ik heb bijna hetzelfde ervaren,wakker worden van een heftige echt lijkende droom,
   Vervolgens in slaapverlamming (dus bewust) het waarnemen en merken dat er een aanwezigheid in de slaapkamer is.
   Heb veel gezocht op internet wat het doel van die aanwezigheid moet voorstellen maar helaas.
   Al met al 3 keer meegemaakt deze slaapverlamming,in een mindere periode,nu gelukkig wat jaren niet meer ervaren.

   0 likes
 25. de film wordt gefinancierd door -> http://www.wellcome.ac.uk/ denk dat de vraag aan het einde van het stuk zeker relevant is..

  0 likes
 26. [quote name=”pietje bell”][quote name=”henkie”][quote name=”J. Selten”][quote name=”Chris van Kalken”]Is een bekend fenomeen dat ook gepaard kan gaan met lucide dromen en/of Out of Body experiences. Heel veel mensen hebben het meegemaakt. Of de verschijnselen deel uitmaken van het zich in een andere dimensie/ander universum bevinden, zal misschien nog blijken in de toekomst.[/quote]

  klopt, in die periode experimenteerde ik nog regelmatig met zelf uittredingen, totdat ik erachter kwam wat voor gevaren het met zich mee bracht.[/quote]
  wat voor gevaren brengt het met zich mee dan? ben benieuwd wat jou ervaring is geweest… heb het zelf ook een keer gehad ik droomde en werd weg getrokken in een soort dwangbuis en werd me bewust wat er gebeurde en voelde toen ook dat ik half uit me lichaam was heel bijzonder en mooi gevoel[/quote]
  een ding wie is hier de baas toch degene die ,uittreed of is het de angst,(dwangbuis )tunnel zal wel een betere omschrijving zijn,en op het moment van uittreden zijn er altijd 2 wakers bij je lichaam ter bescherming,en een gids die met je mee gaat,je krijgt te zien ,wat je aan kan of mag zien,en dat kan heel verhelderend zijn,als je voelt dat iets negatief is, armen gekruisd over elkaar in gedachten ,en het is over,en zit je gewoon weer in je lichaam.hetzelfde geld als je naar een ruimteschip wordt gestraald (gezogen) als het goed voelt laat gewoon gebeuren,overweldegende ervaring.dus laat de angst niet de pret bederven.[/quote]
  ik heb het gevoel dat ik gevangen zit hier…zijn er nog meerdere mensen die datzelfde gevoel hebben? het was voor mij de eerste x dus heb niets gezien wat ik heel erg jammer vind wil de volledige ervaring meemaken heb gewoon het gevoel dat er niks klopt…alles wat we hier meemaken is onzin het heeft geen doel je zit gevangen hier op aarde en het is zinloos allemaal opgezet spel wil uittreden en mn vrijheid ervaren

  0 likes
 27. Ik denk dat ‘t te maken heeft met de aanmaak van DMT. Heb zelf de beschreven symptomen van slaapverlaming ervaren, maar ben ook een ervaren gebruiker van psychoactieve middelen. Mijn ervaring was kan ik niet als negatief bestempelen. Het heeft wel een indruk op me gemaakt. Doordat ik in m’n geest als het ware de ‘tripswitch’ om zette, verdween het. Wat ik weer jammer vind, omdat ik wel nieuwsgierig was naar die wereld.
  Misschien zit ik er wel naast, maar dit is wat mijn vermoeden is.

  0 likes
 28. [quote name=”vervoort liliane”]Volgens mij heeft die slaapverlamming totaal met iets anders te maken …ik heb het ook al meerder malen mogen ervaren in volgens mij mijn droom en dwing mij dan telkens om wakker te worden doch wordt tegen gehouden door een hand op mijn schouder …die helemaal niet bedreigend is …volgens mij en zoals ik het heb ervaren en heb aangevoeld heeft die hele verlamming te maken omdat je ziel nog niet terug in je lichaam is gekeerd tijdens je slaap maar je wel op het punt staat om te ontwaken … ieder mens zijn ziel treed uit tijdens zijn slaap en zolang je ziel niet terug in je lichaam is gekeerd kan je niet bewegen …ikzelf heb heel duidelijk gevoeld dat mijn ziel in mijn lichaam terug keerde omdat ik niet meer in een diepe slaap zat en op het punt stond te ontwaken …vandaar ik ook die hand op mijn schouder voelde … en dit is zeker gene zever die ik vertel .[/quote]

  “Omdat je ziel nog niet terug is gekeerd”?!
  Dan ben je toch dood? Of dat dan weer niet? Want je hart klopt gewoon door! Griezelig :-S Mensen zonder ziel zien eruit als een lijk, je zal er maar naast liggen!

  0 likes
 29. Ik wil deze mooie spirtueel educatieve film met jullie delen. Sommigen zijn misschien al bekend met Alaje.

  http://www.youtube.com/watch?v=4oJrbbwVJv0

  Het onderwerp gaat ook over lagere astrale entiteiten.

  Kijk zijn videos vanaf deel 1 en zie zelf hoe mooi het is.

  0 likes
 30. Nee, mensen hoeven niet te hallucineren.
  Slaapverlamming of atonia kun je ook ervaren als je wakker schiet uit een droom, volledig bij bewustzijn bent en zelf getuige wordt van je eigen lichamelijke immobiele staat.
  En dat is toch wel een vreemde gewaarwording moet ik zeggen.
  Zeker wanneer je “wat is dit?!” wilt uitroepen en er komt alleen maar een naargeestig gekraak uit je keel.

  0 likes
 31. [quote name=”Lil”][quote name=”T R Hunter”][quote name=”lauke”]zegt het al he,, slaapstoornis,, waarschijnlijk hallucinaties want geesten en demonen daar kan je overdag ook last van hebben die wachten niet speciaal op waneer je slaapt,, heb geen ervaring met demonen maar genoeg over gezien, maar heb wel eens visite gehad van een geest en dat was overdag en s avonds,, speelgoed wat allemaal tegelijk aan ging plus koude plekken en het gevoel dat ee iemand was plus een paar keer snoeihard tegen mijn vliegenvanger van stroop aan slaan die de kroonluchter in vloog,, maar voor de rest geen last van HET gehad[/quote]

  Geesten en demonen ? hm Geesten tja dat zijn gewoon geesten van overledenen die nog in lage sfeer rondhangen en soms wel eens vervelend willen zijn. Demonen bestaan niet of je moet er de geesten die ooit op aarde leefden en die overgingen en bleven ´´hangen´´ en vervelend doen demonen willen noemen dan is het wat anders. Demonen is meer een christelijke term en sinds de christenen uit hun nek lullen op zijn hollands en dan druk ik me nog zeer zwak uit moet je je verre van die mafkezen houden en hun argumenten en interpretaties van van alles waar ze niets van af weten. Evenmin bestaan God, de duivel, engelen demonen en Jesus ook niet ![/quote]

  Met respekt, kun jij dan ook bewijzen dat God en andere genoemden niet bestaan?
  In Lak’ech[/quote]
  Je kunt niet bewijzen dat iets niet bestaat. Alleen dat iets wel bestaat.

  Kun jij bewijzen dat er geen pratende katten bestaan? Kun jij bewijzen dat er geen onzichtbare auto’s bestaan? Kun jij bewijzen dat er geen feeën bestaan? Kun jij bewijzen dat Super Mario niet echt bestaat?

  Je kunt alleen bewijzen dat die zaken wel bestaan door ze te tonen. De bewijslast ligt dan dus ook bij diegene die beweert dat iets wél bestaat, niet bij diegene die beweert dat iets níét bestaat.

  0 likes
 32. [quote name=”Artikel”]MacKinnon is tot de conclusie gekomen dat mensen bij slaapverlamming hallucineren. Is ze zelf tot deze conclusie gekomen of wordt ze door de farmacie betaald om dit te zeggen? Geen onbelangrijke vraag, aangezien tot 60 procent van de bevolking lijdt aan slaapverlamming.[/quote]

  Ik weet niet hoor maar ze heeft het niet over medicijnen of dergelijke gehad. Dus mij is een raadsel waar jullie de conclusie in één keer trekken dat ze misschien door de farmaceutische industrie betaald wordt. Een beetje een paranoïde conclusie als je het mij vraagt.

  0 likes
 33. Ik heb dit ongeveer vijf jaar geleden maanden lang ervaren, soms 2 of drie keer per week. Ik was er heel erg bang voor, en ik denk achteraf dat dit het ook aanwakkerde……

  meer dan een jaar lang heb ik daarna met de slaapkamerlamp aan geslapen van de schrik.

  Ik durfde er niet over te praten met mensen omdat ik dacht dat ze me voor gek zouden verklaren.. ondertussen sloopte het me wel.

  Ik werd iedere keer wakker rond een uur of drie, omdat er iemand, meestal in het Duits in mijn oor aan het praten was, ik kon me niet bewegen en was volledig verlamd, ik voelde de adem in mijn oor terwijl er tegen me gepraat werd. Ik was dan zo bang dat ik dacht ik verkoop hem een hengst 🙂 en probeerde dan uit volle macht uit te halen, echter bewegen was niet mogelijk.
  Van wat ik me kon herinneren was de boodschap in het Duits dat ik moest opletten, om me heen kijken en leren.
  Ook werden er hele complexe dingen aan me verklaard waarvan ik dan het gevoel kreeg van ohw zit dat zo, terwijl ik twee minuten later echt niet meer kon herinneren waar het nou eigenlijk om ging, en me eigenlijk heel erg dom voelde.

  één keer heb ik meegemaakt dat het me wel lukte om te bewegen maar dat er niemand achter, of boven me zat, toen ik recht overeind in bed zat zag ik 4, of 5 lichtgevende bollen naast mijn kledingkast in de slaapkamer om elkaar heendraaien, om plotsklaps te verdwijnen.

  Sinds ik ben verhuist vijf jaar geleden heb ik het nooit meer meegemaakt,of het nou iets te maken had met mijn woning destijds, het feit dat ik oververmoeid was… ik weet het niet en eerlijk gezegd zit ik er ook niet zo op te wachten om het weer mee te maken….

  0 likes
 34. Volgens mij zitten hier een flink aantal tienertjes die het allemaal denken te weten. Zelfs mensen die 40 jaar studie doen naar de geschiedenis van de mensheid denken alles te weten, maar moeten later toegeven dat er nog heel erg veel te leren valt. De koek is nooit op. Wel is het zo dat wanneer je eenmaal in een bepaalde richting denkt, al het andere onzin is. Alleen de ervaring telt hoor ik ze soms zeggen. Maar zelfs wanneer ze het ervaren, zoeken ze toch liever een andere verklaring. Zoals dat onze hersenen ons besodemieteren. Het zien en horen van geesten is niet echt, onze hersenen maken het echt. Pas wanneer je van een flatgebouw springt en doodvalt, is het echt. Iedereen kiest zonder te kiezen een richting. Zaken als interesses, smaak, humor, verliefd zijn, je mening, hoe je denkt enz. enz. wordt eigenlijk bepaald zonder dat wij dit zelf beslissen. Ik vind spruitjes vies, maar ik kan niet beslissen dat ik ze ineens heerlijk vind. We zijn eigenlijk slaaf van onzelf. Ja, je visie kan veranderen, maar om dat te kunnen moet dat ook al bepaald zijn dat dat bij jouw mogelijk is. De wil bestaat, maar de vrije wil is zeer beperkt. Als je maar wilt, is alles mogelijk. Natuurlijk! Ik wil morgen wakker worden met vleugels. Ja, ik kan dat wel willen, maar ik word morgen gewoon wakker zonder vleugels.

  Veel mensen geloven in de veilige weg, namelijk wetenschap. Dat is echt het toppunt van tunnelvisie. Het is waar zolang het niet ontkracht wordt. Tegenwoordig gaan we ervan uit dat het helaal ongeveer 13,75 miljard jaar oud is. Mensen houden zich hieraan vast totdat blijkt dat het niet klopt. Sorry hoor, maar wat vind ik dat bijzonder dom. Maar ja, overal staat iets tegenover. Wanneer mensen zeggen dat geesten bestaan, moeten er ook mensen zijn die zeggen dat ze niet bestaan. Zo staat dus overal iets tegenover. Zo werkt het hier op aarde. Waarschijnlijk overal.

  0 likes
 35. #25 Beste Henkie,

  Iedereen kan de knop om zetten. De moeilijkheid zit het in het loslaten van alles wat niet goed voelt. Gewoon laten gaan. Er zijn oneindig veel mooie dingen om je heen, zie ze en geniet er van.

  Energie en kracht uitgedrukt in PK voor de beeldvorming. We hebben allen de keuze voor de volgende opties:

  1 het ‘goede’ ofwel de LIEFDE = oneindige PK

  of

  2 het “””KWAAD”””” 🙂 = 50 PK

  of

  3 “Angst” :woohoo: = 1 PK

  lees ook hier eens wat moois:

  http://www.sabiduriadelcorazon.org/nederlands/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=106

  Veel liefs! ♥

  0 likes
 36. [quote name=”Kees Chinees”][quote name=”Artikel”]MacKinnon is tot de conclusie gekomen dat mensen bij slaapverlamming hallucineren. Is ze zelf tot deze conclusie gekomen of wordt ze door de farmacie betaald om dit te zeggen? Geen onbelangrijke vraag, aangezien tot 60 procent van de bevolking lijdt aan slaapverlamming.[/quote]

  Ik weet niet hoor maar ze heeft het niet over medicijnen of dergelijke gehad. Dus mij is een raadsel waar jullie de conclusie in één keer trekken dat ze misschien door de farmaceutische industrie betaald wordt. Een beetje een paranoïde conclusie als je het mij vraagt.[/quote]

  Nou, helemaal niet. Als je weet hoe ver organizaties zoals GlaxoSmithKline gaan dan weet je het wel en kun je best wel 1+1=2 doen?

  Glaxo heeft er geen moeite mee om 18 babies te vermoorden met ongeteste vaccinaties. Och alles voor geld.
  Dit is maar 1 voorbeeld.

  Snap je het?

  0 likes
 37. Als je het eenmaal hebt meegemaakt en uitzoekt kom je erachter dat iedere nacht afhankelijk van de uren die je slaapt meerdere astrale reizen maakt.Het lichaam rust en de ziel doet zoals altijd ervaringen op.tijdens de reis waneer veel energie is opgenomen kun je belaagd worden door entiteiten die op jou vergaarde energie leven je houd dan net genoeg over om de dag door te komen.Wanneer jij te snel terug wil omdat je jou energie wil behouden,kun je tegen gehouden worden zodat je niet volledig intreed en de energie nog steeds afgetapt kan worden.Deze entiteiten hebben ze inderdaad de benaming demonen gegeven.Ze leven van de energie van andere omdat ze zelf het licht niet opzoeken.

  0 likes
 38. Hoe ver gaan organisaties als zoals GlaxoSmithKline? Er staat in bovenstaand stuk te lezen: ‘De film wordt gesteund door de Britse liefdadigheidsorganisatie Wellcome Trust. In 1995 verkocht Wellcome Trust al haar aandelen aan Glaxo, waarna GlaxoWellcome ontstond. In 2000 fuseerde Glaxo Wellcome met SmithKline Beecham. Het resultaat: de omstreden farmareus GlaxoSmithKline’.
  Ik snap er niets van.

  0 likes
 39. [quote name=”DingieM”][quote name=”Kees Chinees”][quote name=”Artikel”]MacKinnon is tot de conclusie gekomen dat mensen bij slaapverlamming hallucineren. Is ze zelf tot deze conclusie gekomen of wordt ze door de farmacie betaald om dit te zeggen? Geen onbelangrijke vraag, aangezien tot 60 procent van de bevolking lijdt aan slaapverlamming.[/quote]

  Ik weet niet hoor maar ze heeft het niet over medicijnen of dergelijke gehad. Dus mij is een raadsel waar jullie de conclusie in één keer trekken dat ze misschien door de farmaceutische industrie betaald wordt. Een beetje een paranoïde conclusie als je het mij vraagt.[/quote]

  Nou, helemaal niet. Als je weet hoe ver organizaties zoals GlaxoSmithKline gaan dan weet je het wel en kun je best wel 1+1=2 doen?

  Glaxo heeft er geen moeite mee om 18 babies te vermoorden met ongeteste vaccinaties. Och alles voor geld.
  Dit is maar 1 voorbeeld.

  Snap je het?[/quote]

  Ah kijk de appels met peren vergelijker, wat heeft jouw verhaal in vredesnaam met mijn reactie te maken? Het ging over MacKinnon.

  “MacKinnon heeft haar slaapverlamming inmiddels onder controle weten te brengen door er onderzoek naar te doen. De truc is, zo zegt ze, om als het gebeurt te letten op bepaalde details, zoals hoe je handen voelen of in welke houding je ligt. Dan verdwijnen de angstige gevoelen als sneeuw voor de zon.”

  Nou DingieM ons rekenwonder, wijs mij maar aan waar ze het over medicijnen heeft?

  0 likes
 40. days of our lives

  [quote name=”JB”]Volgens mij zitten hier een flink aantal tienertjes die het allemaal denken te weten. Zelfs mensen die 40 jaar studie doen naar de geschiedenis van de mensheid denken alles te weten, maar moeten later toegeven dat er nog heel erg veel te leren valt. — Zo staat dus overal iets tegenover. Zo werkt het hier op aarde. Waarschijnlijk overal.[/quote]

  Beste JB, er staan een hoop zaken in je post waar ik een klein beetje boos om kan worden, maar dat doe ik niet.

  Jij bent christelijk, jij gelooft in een 6000 jaar oude aarde. Prima. Maar ga niet andersdenkenden kleineren en belachelijk maken zonder argumenten. Zolang dat voorschrift niet in de tien geboden staat mag je dat ook niet. En een aantal kleine leugentjes en foutieve interpretaties in je teksten zijn dus strijdig met het achtste gebod. Ben je hiervan op de hoogte?

  0 likes
 41. Ik zou gewoon het cdtje Het Licht van mediumjaco bestellen, weet je er meteen mee om te gaan… De sluier wordt steeds dunner…

  0 likes
 42. Volgens berichten op deze site en andere neemt het aantal sterrenkinderen en soortgelijke mensen snel toe. Zou mij niks verbazen indien zij hun paranormale gaven op onschuldige mensen uitproberen.

  0 likes
 43. Het fenomeen ken ik heel goed.
  Op mijn 21 is het ongeveer begonnen dat ik wakker werd en mij niet kom bewegen.

  Het begon zo:
  Ik dacht dat ik ergens rond liep en dat het echt was wat er gebeurde dan werd ik plotseling wakker en hat bijvoorbeeld een snel kookpan in mijn handen (in bed)
  Dat kan dus niet maar het was levens echt. Een droom dus.
  Dus ging ik weer liggen en moest dan nog een keer wakker worden.
  Toen was ik wakker maar kon me niet bewegen. Ik was dus nog steeds niet wakker. Soms moest ik wel 8 keer wakker worden om te ontwaken in het dagelijks leven.
  Het was zo benauwend en claustrofobies eng, dat ik niet meer durfte te gaan slapen.
  Ik heb dit een jaar lang elke nacht gehad en was compleet uitgeput.

  Tot dat ik ontdekte dat ik lucide aan het dromen was.
  Ik wist dus niet dat ik het zelf kon sturen.
  Ik had er nog nooit van gehoord maar las dat duizenden mensen aan het oefenen zijn om dit te leren en ik deed dit al uit mezelf.

  Nu zoveel jaren later gebeurt het niet spontaan meer, maar als ik het wil kan ik het oproepen. Het is verbazend hoe echt deze dromen lijken. en het is reuze spannend dat ik ze kan sturen!
  Een bezoekje aan de maan? geen probleem.
  wandelen door het oerwoud met een sjamaan zo gepiept.

  De truc is, doorhebben dat je droomt en dan kan het avontuur beginnen.

  Als je last heb van vastzitten in slaapverlamming; Bezoek een van de vele gemeenschappen op internet je zal zien dat het geen probleem hoeft te zijn.
  En wat een verrijking het is van je leven, als je weet hoe je er mee om moet gaan.

  Die aanwezigheid die je kan voelen is het je bewustzijn van je eigen ego (je voelt je eigen IK als een soort entiteit).
  Vergeet niet dat als je vast zit dat je wakend droomt, maar dit niet weet.
  Als je los bent ben je pas wakker.
  en zie je het ego weer als je indentiteit.

  Ik hoop dat het een beetje te volgen is.

  0 likes
 44. [quote name=”silversurfer”]Het fenomeen ken ik heel goed.
  Op mijn 21 is het ongeveer begonnen dat ik wakker werd en mij niet kom bewegen.

  Tot dat ik ontdekte dat ik lucide aan het dromen was.
  Ik wist dus niet dat ik het zelf kon sturen.
  Ik had er nog nooit van gehoord maar las dat duizenden mensen aan het oefenen zijn om dit te leren en ik deed dit al uit mezelf.

  Nu zoveel jaren later gebeurt het niet spontaan meer, maar als ik het wil kan ik het oproepen. Het is verbazend hoe echt deze dromen lijken. en het is reuze spannend dat ik ze kan sturen!
  Een bezoekje aan de maan? geen probleem.
  wandelen door het oerwoud met een sjamaan zo gepiept.

  De truc is, doorhebben dat je droomt en dan kan het avontuur beginnen.

  Als je last heb van vastzitten in slaapverlamming; Bezoek een van de vele gemeenschappen op internet je zal zien dat het geen probleem hoeft te zijn.
  En wat een verrijking het is van je leven, als je weet hoe je er mee om moet gaan.

  Die aanwezigheid die je kan voelen is het je bewustzijn van je eigen ego (je voelt je eigen IK als een soort entiteit).
  Vergeet niet dat als je vast zit dat je wakend droomt, maar dit niet weet.
  Als je los bent ben je pas wakker.
  en zie je het ego weer als je indentiteit.

  Ik hoop dat het een beetje te volgen is.[/quote]
  En zo is het maar net! Het is een verrijkende ervaring keer op keer. Ik vind het jammer dat vele mensen dit niet ervaren. Ik probeer het af en toe ook mensen te vertellen, maar krijg een ‘jaja’ antwoord, en een blik alsof ik niet goed snik ben!!

  0 likes
 45. [quote name=”Sun”]Een mooie boodschap die mij werd in gegeven door ‘mijn bron’ wil ik graag met jullie delen.

  We zijn allen prachtige goddelijke wezens en we hebben de keuze om voor het kwaad of het ‘goede’ te kiezen.
  Goede ofwel de Liefde.

  We zijn krachtig en vele malen sterker dan anderen die zich niet bewapenen met liefde maar met kwaad of angst.
  We hebben hier op aarde de geweldige kans om intens te genieten en te leren van wat er op ons pad komt, als we daar voor kiezen. Het lijkt zo eenvoudig als je dat besef eenmaal hebt. ♥

  De liefde is krachtig en iets krachtiger bestaat niet. Met onze liefde omringen we het kwaad en vagen deze weg als we daarin durven te geloven. ♥

  @Lauke, dat van die koude plekken is geen verbeelding hoor. Dat heb ik als klein kind ook ervaren.[/quote]
  ik zie het ook niet als verbeelding en al helemaal niet meer toen mijn vliegenvanger op het zelfde moment de kroonluchter in vloog, stond versteld perplex apatisch voor me uit te staren haha, omdat ik het niet kon verklaren, zag het toch echt!! beetje bang ook voor dit,, maar naar onderzoek kwam ik toch vrij snel uit bij een aanwezigheid van een entiteit waar ik daarvoor totaal niets over kende, maar goed maar 3 keer gehad in dat huis, daarna niet meer en vond het toch zoo vreemd , ben zelfs buiten gaan staan om daar een vriend te bellen haha maar goed da is alweer 3 jaar gelee

  0 likes
 46. Dit is the real deal. Lucide dromen, uit je lichaam treden. Hier speelt geloof een grote rol! Je kan dit alleen maar voor jezelf uitvinden, en je moet geloven dat je dit kan. Heb je het 1 keer meegemaakt, dan weet je ervan. Dit is echt geweldig, het heeft mijn leven veranderd. Sinds kort kan je een dromen masker kopen ‘remee’. Het is net op de markt. Robert Monroe is ook zeer bekend met astrale reizen. http://www.monroeinstitute.org/programs/gateway-voyage Daar wordt praktisch mensen bijgebracht hoe je de vibraties kan berijken, en hoe je tijdens vibraties moet handelen. doei

  0 likes
 47. Ik hoop dat het een beetje te volgen is.[/quote]
  Perfect onder woorden gebracht en ik kan het beamen. !

  0 likes
 48. Iemand met slaapverlamming en narcolepsie heeft wel degelijk halucinaties dit is vooral tussen waken en slapen in of erna dit heten hypnapompe en hypnagoge halucinaties, eigenlijk komt het erop neer dat vanwege de offset REM slaap je al droomt voordat je slaapt en dat is wel geining want je kunt in die sluimertoestand wakker zijn en geestelijk helemaal bij en toch beelden zien en zelfs bewegende beelden alsof er een film afdraaid, tevens kun je je als je je goed concentreerd in een scene verplaatsen, je kunt opgenomen worden in een scene en rond je heen kijken, pas op dat je niet je concentratie verliest want dan is de pret over !

  0 likes
 49. De bewijslast ligt dan dus ook bij diegene die beweert dat iets wél bestaat, niet bij diegene die beweert dat iets níét bestaat.[/quote]

  I rest my case ! zo is het maar net ! The burden of proof is on the one who makes the claim i.e the christians.

  0 likes
 50. [quote name=”Dr.F.Plokky”]Dit is the real deal. Lucide dromen, uit je lichaam treden. Hier speelt geloof een grote rol! Je kan dit alleen maar voor jezelf uitvinden, en je moet geloven dat je dit kan. Heb je het 1 keer meegemaakt, dan weet je ervan. Dit is echt geweldig, het heeft mijn leven veranderd. Sinds kort kan je een dromen masker kopen ‘remee’. Het is net op de markt. Robert Monroe is ook zeer bekend met astrale reizen. http://www.monroeinstitute.org/programs/gateway-voyage Daar wordt praktisch mensen bijgebracht hoe je de vibraties kan berijken, en hoe je tijdens vibraties moet handelen. doei[/quote]
  Achterin zijn 1e boek staan methodes om te leren uittreden ik nam de eenvoudige en lukte inderdaad na meer dan jaar om het te doen.

  0 likes
 51. [quote name=”Mojomirosa”][quote name=”vervoort liliane”]Volgens mij heeft die slaapverlamming totaal met iets anders te maken …ik heb het ook al meerder malen mogen ervaren in volgens mij mijn droom en dwing mij dan telkens om wakker te worden doch wordt tegen gehouden door een hand op mijn schouder …die helemaal niet bedreigend is …volgens mij en zoals ik het heb ervaren en heb aangevoeld heeft die hele verlamming te maken omdat je ziel nog niet terug in je lichaam is gekeerd tijdens je slaap maar je wel op het punt staat om te ontwaken … ieder mens zijn ziel treed uit tijdens zijn slaap en zolang je ziel niet terug in je lichaam is gekeerd kan je niet bewegen …ikzelf heb heel duidelijk gevoeld dat mijn ziel in mijn lichaam terug keerde omdat ik niet meer in een diepe slaap zat en op het punt stond te ontwaken …vandaar ik ook die hand op mijn schouder voelde … en dit is zeker gene zever die ik vertel .[/quote]

  “Omdat je ziel nog niet terug is gekeerd”?!
  Dan ben je toch dood? Of dat dan weer niet? Want je hart klopt gewoon door! Griezelig :-S Mensen zonder ziel zien eruit als een lijk, je zal er maar naast liggen![/quote]
  Nope tis ook niet je ziel tis je astraal lichaam met je geest de ziel is nog een stapje hoger en zetelt altijd al in die andere dimensie. Je astraal lichaam zit bij leven en welzijn met een ”koord” aan je fysiek lichaam vast, dit koord kun je soms voelen bij een uittreding en hieraan word je ook weer terug getrokken in je lichaam als je te sterk aan je slapende lichaam denk, woeps en je bent terug in no time. Mensen zonder ziel ja dan zeg je het goed, uitgetreden mensen zijn geen mensen zonder (ziel) geest en uiteraard gaat je lichaam gewoon door je bent toch niet dood is het wel ? Zolang je niet overleden bent is er niks aan de hand ! Bij overgaan / overlijden dus verbreekt de verbinding van het koord en dan kun je ook niet meer terug.

  0 likes
 52. [quote name=”T R Hunter”][quote name=”Dr.F.Plokky”]Dit is the real deal. Lucide dromen, uit je lichaam treden. Hier speelt geloof een grote rol! Je kan dit alleen maar voor jezelf uitvinden, en je moet geloven dat je dit kan. Heb je het 1 keer meegemaakt, dan weet je ervan. Dit is echt geweldig, het heeft mijn leven veranderd. Sinds kort kan je een dromen masker kopen ‘remee’. Het is net op de markt. Robert Monroe is ook zeer bekend met astrale reizen. http://www.monroeinstitute.org/programs/gateway-voyage Daar wordt praktisch mensen bijgebracht hoe je de vibraties kan berijken, en hoe je tijdens vibraties moet handelen. doei[/quote]
  Achterin zijn 1e boek staan methodes om te leren uittreden ik nam de eenvoudige en lukte inderdaad na meer dan jaar om het te doen.[/quote]
  Ik probeerde lucide dromen te krijgen en geloofde niet aan uittreden. Totdat ik inplaats van een lucide droom, plotseling van mijn lichaam uitzoomde en boven mijn bed zweefde. Wat is jouw favo techniek?

  0 likes
 53. De techniek die ik toepaste was eerst leren te ontspannen, dat je hele lichaam superontspannen is dit kan een half uur duren. Verder gebruikte ik de tinteling methode die in het boek staat, begin bij je voeten en concentreer je op bv je linker voet en ga er tinteling in voelen als dit zover is verplaats dit gevoel naar rechts maar zorg ervoor dat beide nu tintelen en zo verder naar boven dus je onderbenen en bovenbenen etc. op een gegeven moment ga je ook ervaren dat de boel ”los” komt te zitten en het lijkt alsof je bv je ”benen” kunt bewegen of je ”arm” niet je fysieke lichaamsdelen wel te verstaan maar wellicht je astrale lichaam. Enfin uiteindelijk kreeg ik het zover dat ik uittrad en omhoog en gelijk weer omlaag ”viel’ na verloop van tijd raakt je lichaam hieraan gewend en krijg je nog wat andere vreemde ervaringen schijnbaar hieraan gekoppeld, ook enge dingen kunnen voorkomen welke ik niet kan omschrijven. Een keer ben ik echt duidelijk uitgetreden en zag mijn slaapkamer en ”liep” door de deur en trap af woonkamer in waar ik mijn ouders op de bank zag zitten naar tv kijken, dit was vrij helder allemaal. Tegenwoordig krijg ik alleen nog spontane uitredingen maar er komt een Rem slaap overlay overheen waardoor ik omdat ik narcolepsie heb in een lucide droom kom en niet in een ”echte” uittreding. Meestal voel ik tussen waken en slapen dan iets in het midden van mijn hoofd en dan weet ik dat er een trance getriggerd word en ik zal gaan uittreden, wellicht is het het derde oog ofzo.

  0 likes
 54. ik ben in een zwarte geest gestapt. die in mij incarneerde en me zodoende hielp ascenderen! geen demoon dus.

  0 likes
 55. zwarte geesten zijn de heilige geesten van de bijbel.

  0 likes
 56. het is logisch dat als er een entiteit in je aanwezigheid is dat je in je bed gedrukt ligt van angst. zo heb ik het ervaren. maar ik ben er in gaan staan en na nachte lang naar energie om me heen kijken ontwaakte ik mediterend in een gouden bol. dit is de enige waarheid over entiteiten. ze zijn hier om te helpen. het is logisch dat je voor een mysterieus weze bang bent! maar ze komen in liefde! jaag ze dus vooral niet weg!maar laat het in je incarneren.

  0 likes
 57. dit is voor mij erg interessant,omdat ik soms gewoon iemand op bezoek krijg die waarschijnlijk graag aan lucide dromen meedoet ,in het begin schrok ik wel toen ik geestelijk aangesproken werd,maar het is een lief iemand noemt zichzelf ook iemand spreekt mij geestelijk beleefd en liefdevol aan en ik kan ook gewoon iets vragen en krijg dan advies,het was even wennen ,ik ervaar het nu als rustgevend…

  0 likes
 58. [quote name=”Sun”]Een mooie boodschap die mij werd in gegeven door ‘mijn bron’ wil ik graag met jullie delen.

  We zijn allen prachtige goddelijke wezens en we hebben de keuze om voor het kwaad of het ‘goede’ te kiezen.
  Goede ofwel de Liefde.

  We zijn krachtig en vele malen sterker dan anderen die zich niet bewapenen met liefde maar met kwaad of angst.
  We hebben hier op aarde de geweldige kans om intens te genieten en te leren van wat er op ons pad komt, als we daar voor kiezen. Het lijkt zo eenvoudig als je dat besef eenmaal hebt. ♥

  De liefde is krachtig en iets krachtiger bestaat niet. Met onze liefde omringen we het kwaad en vagen deze weg als we daarin durven te geloven. ♥

  @Lauke, dat van die koude plekken is geen verbeelding hoor. Dat heb ik als klein kind ook ervaren.[/quote]
  Ja liefde Sun,jouw woorden kan ik mezelf helemaal in vinden ook ik,vang de woorden van Loof de heer, en ook word mij gevraagd geef de liefde door ik ben niet verbonden met een geloof maar ervaar een mooie liefdesenergie die mij veel kracht geeft in al mijn tegenspoed vind ik die kracht om door te gaan in liefde en zou dat iedereen gunnen veel liefde en kracht voor allen ….

  0 likes
 59. Die slaapverlamming …..heb ik al sinds mijn kindertijd , ben het wel gewend maar is toch fknnnn creepy,net op het nippertje kom ik er van los ,kan alleen uitademen en niks veroeren , alsof je onder tonnen aarde licht, krijg het zeker wel eens in de paar weken….ik ben niet de enige dus lees ik.

  0 likes
 60. Ik heb het ook meegemaakt nadat een jongen mij kaarten liet zien hij zei dat ik met die kaart spelletjes in de hel kon doen ik weigerde pakte de kaart en gaf hem terug, toen was ik 7/8 jaar oud nadit kreeg ik zulke dromen ik weet nog precies alles de beelden kan ik me zo herinneren
  overal waar ik was of liep in me droom kwam 1 demoon ik liep in me huis en dan zat hij daar in de kast of op de overloop en viel hij me aan heel naar gevoel is dit een soort gekietel alleen dan vreselijk in je maag/buik. soms voelde ik een hand die me voet greep of me keel of ik zag rode handen heel scary je probeert te schreeuwen maar je kan het niet en elke nacht kwam hij tot de laatste droom toen kwam er een andere demoon ik was in het bos en daar bij de boom stond hij met een zwarte/paarse laken/doek over zich heen hij draaide zich om en weer kreeg ik zo eng gevoel in me maag/buik niet te omschrijven. toen op dat moment kwam er een heel vel licht en ik hoorde een stem die zei: laat haar los!” toen voelde ik enorme rust door me heen gaan de demoon liet mij los en ik zag een hand die de demoon verjoeg. mijn ogen gingen open en het was nog maar 8 uur savonds toen was ik nog klein en lag ik vroeg in bed. opdat moment heb ik god gedankt. dat hij me had bevrijd daarna heb ik nooit meer zulke dromen gehad. voor allen die dit hebben je moet jezus aanroepen in je droom want demonen zijn bang voor hem. het mooiste moment in mijn leven is dat ik zijn licht heb mogen zien en zijn stem mocht horen zijn stem is niet te omschrijven 🙂 🙂 nadit heb ik nog hele mooie dromen gehad over dat jezus me had gered erg bijzondere ervaring. maar het jammere is dat niemand me geloofd en denken dat ik gek ben :”( als ik dit vertel.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pieter omtzigt

‘Pieter Omtzigt lag te ver voor. Dus verklaart het CDA-bestuur de stemming ongeldig’

Wie wordt de nieuwe lijsttrekker van het ...

coronavaccin

‘Ons’ coronavaccin wordt getest op arme Afrikanen. Deze wetenschapper onthult wie het onderzoek financiert

In Zuid-Afrika testen wetenschappers momenteel het coronavaccin ...