Binnenland

Rechter: troonopvolging is illegaal

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De belangstelling om de inhuldiging van prins Willem-Alexander op 30 april bij te wonen is groot.

Van een nationaal geschenk tijdens de officiële feestelijkheden is afgezien met het oog op de economische crisis. Premier Rutte kondigde aan dat er sprake zal zijn van een sober, maar toch een groot feest.

Volgens Peter Ingelse, rechter bij het gerechtshof te Amsterdam, is de troonopvolging illegaal. Hij stelde eerder in NRC Handelsblad dat de troonswisseling gepaard gaat met een aantal juridische problemen.

Overheidsdienst

Ingelse zegt dat het koningschap een overheidsdienst is, waar iedereen op kan solliciteren. Het zou volgens de rechter illegaal zijn om het koningschap te vergeven aan Willem-Alexander. Dientengevolge is onze huidige koningin ook onwettig.

De magistraat zet uiteen waarom de grondwettelijke bepaling dat ‘het koningschap erfelijk vervuld wordt door de wettige opvolgers van Koning Willem I, Prins van Oranje-Nassau’ eigenlijk onverbindend is.

Erfelijk koningschap

“Het is regelrecht in strijd met het verbod van discriminatie, dat niet voor niets als artikel 1 is opgenomen in de Grondwet,” zei Ingelse. “Het is evenzeer in strijd met het internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten. Dat verbiedt iedere vorm van discriminatie, uitdrukkelijk ook die op grond van geboorte, bij de toelating van een burger ‘tot de overheidsdiensten van zijn land’.”

Dit laatste verbod heeft volgens Ingelse een hogere rangorde dan onze Grondwet en zet daarmee het erfelijk koningschap opzij.

Bron: Nieuwsuur.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arie
Arie
9 jaren geleden

Ja daar kan ik mij wel in vinden.
Sterker nog in WOII heeft Wilhelmina samen met aanhang het land verlaten, en zo volgens mij haar koningschap verspeeld. Dat na de oorlog zij weer gewoon op de troon is gaan zitten heeft mij altijd verbaasd.

R Koster
R Koster
9 jaren geleden

Tja Het is niet voor niets als artikel 1 is opgenomen in de Grondwet ook de oranjes moeten zich aan de grondwet houden

Sander
Sander
9 jaren geleden

zucht

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

De rechter heeft gelijk!!Maar daar trekt een Bildenberger zich niet een hout van aan.Toch??Denk nog maar eens aan de uitspraak van die rechter, als de wegen weer vol met mensen staat, die met vlaggetjes en feestballonnen staan te slijmen.Het lijkt wel een eng sprookje!!Maar bovenal?? HET(Koningshuis+bevolking) HEEFT EEN PLAAT VOOR DE KOP!!!En de rechter kan roepen en roepen, maar niemand is thuis!!!!Stakkers!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

46
0
We lezen graag je reactie!x