Binnenland

Rechter: troonopvolging is illegaal

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De belangstelling om de inhuldiging van prins Willem-Alexander op 30 april bij te wonen is groot.

Van een nationaal geschenk tijdens de officiële feestelijkheden is afgezien met het oog op de economische crisis. Premier Rutte kondigde aan dat er sprake zal zijn van een sober, maar toch een groot feest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Volgens Peter Ingelse, rechter bij het gerechtshof te Amsterdam, is de troonopvolging illegaal. Hij stelde eerder in NRC Handelsblad dat de troonswisseling gepaard gaat met een aantal juridische problemen.

Overheidsdienst

Ingelse zegt dat het koningschap een overheidsdienst is, waar iedereen op kan solliciteren. Het zou volgens de rechter illegaal zijn om het koningschap te vergeven aan Willem-Alexander. Dientengevolge is onze huidige koningin ook onwettig.

De magistraat zet uiteen waarom de grondwettelijke bepaling dat ‘het koningschap erfelijk vervuld wordt door de wettige opvolgers van Koning Willem I, Prins van Oranje-Nassau’ eigenlijk onverbindend is.

Erfelijk koningschap

“Het is regelrecht in strijd met het verbod van discriminatie, dat niet voor niets als artikel 1 is opgenomen in de Grondwet,” zei Ingelse. “Het is evenzeer in strijd met het internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten. Dat verbiedt iedere vorm van discriminatie, uitdrukkelijk ook die op grond van geboorte, bij de toelating van een burger ‘tot de overheidsdiensten van zijn land’.”

Dit laatste verbod heeft volgens Ingelse een hogere rangorde dan onze Grondwet en zet daarmee het erfelijk koningschap opzij.

Bron: Nieuwsuur.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arie
Arie
11 jaren geleden

Ja daar kan ik mij wel in vinden.
Sterker nog in WOII heeft Wilhelmina samen met aanhang het land verlaten, en zo volgens mij haar koningschap verspeeld. Dat na de oorlog zij weer gewoon op de troon is gaan zitten heeft mij altijd verbaasd.

R Koster
R Koster
11 jaren geleden

Tja Het is niet voor niets als artikel 1 is opgenomen in de Grondwet ook de oranjes moeten zich aan de grondwet houden

Sander
Sander
11 jaren geleden

zucht

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De rechter heeft gelijk!!Maar daar trekt een Bildenberger zich niet een hout van aan.Toch??Denk nog maar eens aan de uitspraak van die rechter, als de wegen weer vol met mensen staat, die met vlaggetjes en feestballonnen staan te slijmen.Het lijkt wel een eng sprookje!!Maar bovenal?? HET(Koningshuis+bevolking) HEEFT EEN PLAAT VOOR DE KOP!!!En de rechter kan roepen en roepen, maar niemand is thuis!!!!Stakkers!

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x