Homepagina » Binnenland » Elke euro Serious Request gaat naar het goede doel (maar niet heus). Kijk hoe de NPO zit te jokken
Elke euro Serious Request gaat naar het goede doel (maar niet heus). Kijk hoe de NPO zit te jokken

Elke euro Serious Request gaat naar het goede doel (maar niet heus). Kijk hoe de NPO zit te jokken

Ieder jaar zamelt 3FM geld in voor het Rode Kruis. Drie dj’s worden zes dagen lang opgesloten in een glazen huis terwijl ze verzoeknummers draaien voor luisteraars, in ruil voor een donatie.

Je zou zeggen dat elke euro netjes naar het goede doel gaat. Niet dus. Vorig jaar ging bijna twee ton naar de kosten en een jaar eerder zelfs bijna het dubbele.

Het Rode Kruis en 3FM zeiden altijd dat elke euro goed terechtkwam. Tot dit weekend was op de website van 3FM Serious Request te lezen:

Elke euro gaat naar het Rode Kruis, en dus direct naar de slachtoffers van de stille ramp. Er gaat dus ook geen geld naar het salaris van de directeur van het Rode Kruis.

Niet langer volhouden

De NPO en het Rode Kruis kunnen niet langer volhouden dat elke cent bij het Rode Kruis terechtkomt.

“Het Rode Kruis besteedt 3,5 procent van de opbrengst aan kosten voor de organisatie van het evenement,” erkent een woordvoerster van de hulporganisatie.

Een woordvoerder van de NPO zei: “Er komt geen enkele ingezamelde euro bij de NPO terecht.”

Misleidende tekst

De woordvoerder zit duidelijk glashard te liegen, aangezien het donatiegeld wel degelijk wordt gebruikt om de kosten te dekken.

Toen de woordvoerders van het Rode Kruis en de NPO werden gewezen op de misleidende tekst op de website, werd deze gelijk verwijderd.

De vraag is waar de rest van het geld naartoe gaat.

3FM beraadt zich momenteel op de toekomst van Serious Request. Het is nog niet bekend hoe de actie er komend jaar uit komt te zien.

Foto: Silver Spoon Wikimedia Commons

[Telegraaf]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nookie69
nookie69
3 jaren geleden

Ach de grote meute blijft er toch wel intrappen, het is gewoon een verdien model onder het mom van “Goed Doel”…

Aad
Aad
Reactie op  nookie69
3 jaren geleden

Het is logisch dat de kosten van de aktie voldaan worden uit de inkomsten, anders zou de NPO ervoor opdraaien en dan werden de kosten betaald uit gemeenschapsgeld, dus dan zouden alle belastingbetalers aan de kosten mee betalen!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Aad
3 jaren geleden

Dat gebeurd ook, neem nou van mij aan dat dat gewoon wel gebeurd via een een of ander subsidiepotje van een of andere rooie politieke dweil. Misschien wel Kleinsma die de pensioenpot heeft over gedragen aan junker dat is namelijk haar grootste hobby geld van de Nederlanders verkwisten. Al die asielzoekers krijgen de gratis zorgpas ook van haar met een schrijven erbij in hun eigen taal dat ze dan wel op de PvdA of Vvd moeten stemmen.

Faya
Faya
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
3 jaren geleden

Dezelfde tactiek die Hillary gebruikte. Die ging zelfs zover dat dode mensen konden stemmen…. ik zeg: Knetterrrr-gek…..
Maar de deep state, the 7th floor, is niet meer…..

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  nookie69
3 jaren geleden

Ja de blinde vinken laten gewoon massaal hun nagels lakken. Thijsje is gewoon misbruikt en ze hebben het niet eens in de gaten. Ernstig hè hoe die duivel te werk gaat.

w v overbeekl
w v overbeekl
Reactie op  nookie69
3 jaren geleden

hoi
wordt eens wakker mensen geef niets aan goede doelen want je geld gaat naar de directeur en gebouwen van alle stichtigingen of naar oorlogs materiaal

hoe dom kan je zijn
vr gr wil

mikkie
mikkie
Reactie op  nookie69
3 jaren geleden

Ik heb eens uitgezocht waar al de “goede doelen” waar ik aan gaf gezeteld zijn. Allemaal (!) op TOPLOCATIES in Amsterdam, Den Haag en Wassenaar. enzovoorts. Dit betekent dus een PEPERDUUR PAND of een PEPERDURE HUUR!
Ik heb hierover met oa Greenpeace van gedachten gewisseld. Waarom het kantoor niet in een haventje in Groningen of Friesland zou kunnen. Het antwoord was dat hun medewerkers dan niet met de fiets naar het werk konden komen. OMG!!!!

Ook had Greenpeace hun HUURPAND aan een kade in Amsterdam helemaal duurzaam verbouwd. EEN HUURPAND!!!!!
Ik vind het heel erg jammer dat mijn donatie gedurende zo’n 25 jaar ( of langer) dáár naar toe is gegaan.

Jammer want ik vind het streven van Greenpeace nog steeds nobel.

piet snot
piet snot
Reactie op  nookie69
3 jaren geleden

Mooi gezegd giro 555 vul mn zakken nu !

piet snot
piet snot
Reactie op  nookie69
3 jaren geleden

Zelfde als “ontwikkelingshulp” afrika had nu het rijkste land op aarde moeten zijn t.f. you guys the f

speedmaster
speedmaster
3 jaren geleden

Tijdens de ebolacrisis in West-Afrika is ruim 5 miljoen euro verduisterd. Het Rode Kruis “betreurt wat er gebeurd is”…

Aad
Aad
Reactie op  speedmaster
3 jaren geleden

Het was zeker niet genoeg…..

w v overbeekl
w v overbeekl
Reactie op  speedmaster
3 jaren geleden

hoi

ja ze betreuren het dat het uitgekomen is
vr gr wil

maarten54
maarten54
3 jaren geleden

Ik ben een paar jaar geleden al gestopt met geven aan ‘goede doelen’. Ik heb het ooit eens opgezocht wat de ‘kosten’ zijn: Schrikbarend!

https://goededoelennederland.nl/sector/sectoronderzoek/beloning-directeuren-goede-doelen

en dan nog de raad van commissarissen en wat meer.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  maarten54
3 jaren geleden

Gelijk heb je. De meeste, of meest bekende, goede doelen zijn tot stand gekomen omdat er door multinationals e.d. in landen dermate huis gehouden werd dat er grootschalige armoede ontstond. Onder meer door het wegkapen van grondstoffen. Veel schatten in de bodem, geld waar desbetreffende landen een gezonde infrastructuur konden opbouwen, gingen richting het westen. Toen dergelijke praktijken des te meer aan het daglicht kwamen werden de demonstraties in het westen groter en feller. Ter compensatie ontstonden er steeds meer goede doelen. De meeste goede doelen circuleren dan ook in het web van de globalisten.

De Rockefeller familie was heer en meester om wereldwijd goede doelen op te zetten. Laurence Rockefeller doneerde ooit uit eigen portemonnee een astronomisch hoog bedrag dat alle kranten in Amerika er over berichten. Later werd duidelijk dat al dit geld uiteindelijk via allerlei netwerken terecht was gekomen bij stichtingen en dergelijke, die ze zelf controleerden.

Furious Anger
Furious Anger
3 jaren geleden

Wat is er van hulp op Haïti terecht gekomen… Zo goed als niks terwijl er kweet niet hoeveel miljoenen waren ingezameld. Triest dit gebeuren. De mensen die er beter van worden vallen helaas niet onder de slachtoffers

Antonio B
Antonio B
Reactie op  Furious Anger
3 jaren geleden

Om nog maar te zwijgen over alle ontvoeringen. Volgens mij heeft de Clinton foundation een flinke vinger in de pap voor wat betreft het ‘innen’ van donaties voor slachtoffers.

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

De enigen, die er wellicht baat bij hebben, zijn de bedrijven die een belastingvoordeel krijgen na het doneren. dat zou je gerust “overtollig geld” kunnen noemen, waarvan iets achter de strijkstok blijft hangen en het goede doel heet ineens “Porche”. Ik begrijp niet, dat mensen nog geven aan zgn. goede doelen, tenzij dat dan weer te maken heeft met het schuldgevoel; dan begrijp ik het en keur ik het af. Beperk je liever, tot het beperken van je overconsumptie. Daarmee ben je een grotere bijdrage, dan doneren. 1 JSF minder, maakt een serieus request al volledig overbodig. Het is eerder een reclame voor 3fm. Helaas, dit soort signalen, is net zoiets als mededelen dat je zuurstof nodig hebt om te kunnen ademen.

helder
helder
3 jaren geleden

zijn hun nou zo slim en wij zo dom………

Wisse Wasje
Wisse Wasje
3 jaren geleden

Heel erg kwalijk!!! Maar… Dit betekent nog niet dat ik mijn jaarlijks gespaarde geld voor goede doelen zelf ga houden voortaan. Wat ik doe: ik zoek naar kleinere doelen waarvan ik redelijk goed na kan gaan of het allemaal wel klopt. Ze komen iedere keer vanzelf op mijn pad. Ik kijk wat ik zo in het klein kan doen, ik kan de hele grote wereld toch niet redden, hoewel niet al mijn doelen per se in Nederland liggen. Kortom, deze kwalijke zaken van de grote goede doelen, zijn een te mooie reden om helemaal niks meer te doen…

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  Wisse Wasje
3 jaren geleden

@ Wisse Wasje

Op zich ben ik het met jou eens eens, ik zelf geef ook alleen nog maar aan goede doelen wat (kleine) initiatieven zijn van burgers of de plaatselijke/regionale MKB. Alleen uit dit artikel kan ik niet opmaken dat er onevenredig veel geld aan zaken besteed is wat niet zou moeten. Dat er onkosten gemaakt worden om een dergelijk evenement te organiseren vind ik op zich niet zo gek, en 3,5 % vind ik op het eerste gezicht wel meevallen. Ik heb geen kranten abonnement, alleen ben ik wel nieuwsgierig of de Telegraaf (msn) een overzicht heeft over de precies gemaakte onkosten. Als die onkosten gewoon normaal te verantwoorden zijn zie ik het probleem niet, alleen lees ik niet waaruit de gemaakte onkosten uit zouden bestaan.

Naar mijn mening is dit dan ook weer zo´n typisch Telegraaf artikel om de politieke correcte hysterie (maar dan van “nieuw” rechts, wat je ook bij “nieuw” links ziet) waarbij alles te letterlijk wordt opgevat aan te wakkeren. En zodoende de elite weer eens precies geeft wat ze willen; namelijk het nihilisme kampvuurtje weer eens flink op te stoken.

charlud
charlud
3 jaren geleden

Ben al in de 90-er mee opgehouden met alle goede doelen. Een kennis van mij(reeds overleden) deed jarenlang mee met het langs de deur lopen met kaarten(kerst, verjaardag enz.) voor een instelling(wettelijk goedgekeurd) voor goede doelen totdat hij erachter kwam dat van elke gulden(90-er jaren) er letterlijk 5 cent naar de goede doelen ging. De rest zijn voor diverse onkosten. Zolang zogenaamde vrijwilligers salarissen toe eigenen die op z’n zachts gezegd riant zijn zeg ik neen tegen elke rammelende bus die bij mij aanbelt.

Aradhel
Aradhel
3 jaren geleden

De plaatseljke glazen huizen in Nederland zijn een goed alternatief omdat het lijntje (de besteding van het ingezamelde geld) is een stuk korter, dus beter te controleren. Er is in Nederland ook veel armoede enz enz waar we ons voor in kunnen zetten. Als iedereen zich zou inzetten voor de regio/wijken waarin zij wonen, dan zet dat een heel stuk meer zoden aan de dijk. Vwb Afrika, laten we eerlijk zjn…. dat is water naar de zee dragen. Want hoe lang we wordt daar al miljoenen/miljarden guldens/euro’s naartoe gesluisd, en wie hebben daar het meest van geprofiteerd? Het is absoluut zeker ‘onder de armen verdeeld’… en daarmee bedoel ik dan ‘onder de rechter- en de linkerarmen’ van die ellendige elite sprinkhanen die deze derde wereld landen al decennia leeg hebben gevroten.. stoppen met Serious Request…. asap!!!

jacobus
jacobus
3 jaren geleden

Uiteraard is dit geen nieuw fenomeen, jaren geleden mij ingezet voor een ,, goed doel “, een Rotaryclub in het Westland. Met auto wassen een fiks bedrag opgehaald van 35000,00 gulden. Uiteraard werd er een avond georganiseerd voor de vrijwilligers, met een koud/warm buffet en alle toeters en bellen er aan, o.a. een brassband, een ware feestavond kosten pakweg 27000,00 gulden, het verschil werd gedoneerd. Een waar voorbeeld van de mate van hypocriet zijn. Dus al die goede doelen is vooral gericht op de happy few die hun zakken vullen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het strijkstok verhaal ten voeten uit.

x

Check Also

kaag

Kaag is aan het uitdelen: daar gaat weer 42,5 miljoen euro aan Nederlands belastinggeld

Nederland schiet India te hulp bij de ...

kaag

Iconische dansje van Sigrid Kaag was ‘volkomen geënsceneerd’

Sigrid Kaag (D66) deelde op Instagram beelden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x