Homepagina » Natuur en Milieu » Sneeuwdek van 40 centimeter in… de Sahara. Bekijk hier unieke beelden van sneeuw in de woestijn
Sneeuwdek van 40 centimeter in... de Sahara. Bekijk hier unieke beelden van sneeuw in de woestijn

Sneeuwdek van 40 centimeter in… de Sahara. Bekijk hier unieke beelden van sneeuw in de woestijn

Unieke beelden in de Sahara afgelopen weekend: de woestijn kleurde wit na een sneeuwbui. Het was de derde keer in bijna 40 jaar tijd.

De grootste zandwoestijn van onze planeet was dit weekend bedekt met een laag sneeuw van maar liefst 40 centimeter. De inwoners van het Algerijnse Aïn Sefra konden hun ogen dan ook amper geloven toen ze zondag wakker werden.

Echt verrast

Fotograaf Karim Bouchetata kon er unieke beelden van maken. “We waren echt verrast toen we opstonden met sneeuw,” zei hij.

“Het is bijna de hele dag blijven liggen, maar in de late namiddag begon het te smelten,” voegde hij toe.

Eind 2016 en begin vorig jaar kregen de inwoners ook te maken met sneeuwbuien, al waren die toen veel kleiner. Daarvoor was er sinds 18 februari 1979 geen sneeuw meer gevallen.

Bekijk de beelden hieronder:

Foto: Karim Bouchetata

[Daily Mail]


Vond je deze informatie belangrijk? Deel het dan met iedereen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. :adrianus-johannes.

  sneeuw in de sahara de woestijn waar het nooit regent ???

  noordpool waar het altijd vriest en “al” sneeuw smelt!!!

  global warming is dat de airco uit of aan zetten..

  of gaat energie nooit verloren (isaac newton) maar verplaats het zich..

  Isaac Newton’s First Law of Thermodynamics states that “energy cannot be created, nor destroyed. It can only be transformed from one form to another”. Humans are made of energy; we are biothermal factories. As such, we are subject to the same scientific laws of the universe as any other form of energy. So, when we die, the energy (soul) has to go somewhere. It is a scientific fact. The question is where. This is what we all ponder. This is the question that has kept you reading.

  met de complimenten van,
  :adrianus-johannes.

  9 likes
  • Weet u, sinds ik kennis genomen heb van uw onbeschaamde verspreiding van absolute onjuiste feiten kan ik één gedachte niet loslaten, daarom een nabrander. Het zijn mensen als u, mensen die klakkeloos andere napraten en elk feit voor waar aannemen, die ervoor zorgen dat de zogenaamde “complottheorie” gezien wordt als aluhoedje. Het domweg verspreiden van bewezen onjuiste feiten en u bent waarschijnlijk nog enorm overtuigd van uw persoonlijke “wijsheid” ook. Newton leefde in de 17e eeuw. De basisprincipes voor thermodynamica zijn begin 1900 gelegd. U heeft in een paar woorden 2 eeuwen samengevoegd en daarbij enkele van de meeste invloedrijke wetenschappers ooit buiten spel gezet. Met overigens, volledige ontoereikende en onjuiste informatie. Zelfs Google had u dit kunnen vertellen. Daarbij komt nog eens dat de grote geheimen van het universum inderdaad met thermodynamica blootgelegd worden, het jammere is alleen dat uw verhaal in de basis onjuist is en mensen daardoor niet meer verder kijken. U bent in mijn optiek schadelijk voor de evolutie van het bewustzijn en wil u daarom ook vragen om voortaan eerst onderzoek te doen. Bij voorbaat dank.

   8 likes
  • Isaac Newton heeft helemaal niets maar dan ook echt niets met de wetten op thermodynamica en entropie te maken gehad. Daarom niet zomaar van Google kopiëren. Man, man, man erger kan bijna niet.

   7 likes
 2. Strijdervoorvrijheid

  Dat komt van de 😉 opwarming van de aarde.

  15 likes
  • Hahaha ja zeker door de opwarming. Had die engnek Gore toch gelijk, 🙂

   6 likes
  • Dan heb je er niks van begrepen. Opwarming van de aarde zorgt voor extremen, omdat de aarde balans aan het zoeken is. Op verschillende plekken op aarde kan het weer dus extremer gedragen, sneeuw kou, ijs, hitte etc… Of de mens daar direct de schuld aan is, daar gaat het mij nu niet om. De golfstromen zijn van belang om bijvoorbeeld west europa te conditioneren, deze warme golfstroom zorgt ervoor dat de boel mild blijft. Aangezien global warming zorgt dat poolijs smelt en te veel zoet water de golfstroom kan doen vertragen en stoppen, heeft dit direct invloed op west europa, als voorbeeld.. Het is een complex geheel. Global warming veroorzaakt juist extremen, dus ook kou en sneeuw kan veroorzaakt worden door opwarming en niet alleen extreme hitte.

   0 likes
   • babylon.

    Dat is wat ik er ook van begrepen hebben. Er zullen meer extreme optreden in het weerbeeld, veranderingen in seizoenen. Daarnaast schijnt de gemiddelde zeetemperatuur wereldwijd toe te nemen.

    0 likes
 3. Welke opwarming?
  Die is er nooit geweest……wel spaarlampen en andere dure door de regering voorgelogen rotzooi..
  Oprutte

  4 likes
  • LED lampen zijn zo goedkoop geworden dat je de investering er in een jaar uit hebt.
   Onlangs 13 x 40 Watt halogeen vervangen door 13 x 4 Watt LED.
   Als ik alles aanzet staat er geen 520 Watt maar 52 Watt te branden, tel uit je winst.

   1 likes
 4. De Sahara is een prachtig ski gebied.

  4 likes
 5. De aarde wobbeld en gaat langzamer draaien . Dus zon staat op de verkeerde plek , en seizoenen verschuiven .. En dat komt door de mens ! TUUUURLIJK ( NIET) .

  4 likes
 6. Het warmt toch zo lekker op 🤥

  2 likes
 7. Jongens, verwar klimaat niet met weer. Dan ben je net zo kortzichtig als dhr. Trump.
  Klimaat is het gemiddelde weer over 30 jaar. Daar maakt deze rare winter 1/30 deel vanuit. Net als de raar hete zomers. We gaan het zien. Ondertussen kunnen we alle fossiele brandstoffen opstoken, en de afvalstoffen inademen die daarbij vrijkomen, of zoeken naar betere alternatieven. Ik ben voor het laatste.

  2 likes
 8. Lijkt mij eerder niet mee dan 4 cm. Bijzonder genoeg toch.

  1 likes
 9. Global warming.

  1 likes
 10. Een beter milieu begint bij de politiek/bedrijven/elite.

  Oh nee.

  Die begint bij de burger die met een hongerloontje hard moet werken om zijn gezin en huur te betalen.

  1 likes
 11. overdag kan het 58 graden worden en in de nacht min 15 graden. In principe is het 40 cm sneeuwdek onmogelijk. in principe.

  0 likes
 12. Sja, ongelooflijk hoe mensen voor tientallen jaren discussieren over klimaatopwarming. Bestaat wel of niet?

  Kijk ns om je heen… de omgeving is er echt niet beter op geworden afgelopen tientallen jaren: Luchtverontverontreiniging, smoq, plastic in oceanen/ongerepte stranden, ziektes op landen, reductie van aantal bijen, zwerfafval, vervuilde vis/vlees, water met medicijnen, water met kernafval (Japan) dat letterlijk ongeveer 3x zo erg is als dat wordt voorgedaan etc. De lijst is nog veel en veel groter. Chronische ziektes die de pan uitrijzen.

  Is het dan goed ding hier iets aan te doen of niet? Duurzame energie is namelijk wel een antwoord.

  Of gaan we het hebben over ‘klimaatopwarming’ wat neerkomt op je kop in het zak te steken en niets doen maar wel lekker praten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zuid-afrika

Ondertussen in Zuid-Afrika: Temperatuur bereikt laagterecord. ‘Dit wordt een koude winter’

In Zuid-Afrika bereikte de temperatuur op donderdag ...

sneeuw

Laat Greta het maar niet horen: 3,25 meter sneeuw in Zweden (een absoluut record)

In het Zweedse Kiruna sneeuwt het al ...