Homepagina » Propaganda » Journalistieke lariekoek en liegen met statistieken. De manipulatieve NOS blijft zichzelf overtreffen
Journalistieke lariekoek en liegen met statistieken. De manipulatieve NOS blijft zichzelf overtreffen

Journalistieke lariekoek en liegen met statistieken. De manipulatieve NOS blijft zichzelf overtreffen

Journalist Arnold Karskens heeft inmiddels talloze voorbeelden verzameld waaruit blijkt dat de NOS allesbehalve objectief, onpartijdig en onbevooroordeeld is.

De NOS doet er werkelijk alles aan om maar niet negatief te hoeven berichten over moslims. Na de aanslagen op Sri Lanka, gepleegd door moslims die werden gedreven door een extremistische geloofsovertuiging, verscheen op NOS Teletekst het bericht: ‘Moslimgroep krijgt schuld aanslagen’.

Journalistieke lariekoek

‘Tweep des Vaderlands’ schreef: ‘Als het geen incompetentie van de redactie is, is het een gestuurd narratief. En het één is nog erger dan het ander.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff bood kort daarop zijn verontschuldigingen aan voor het bericht. Hij gaf ‘de beperkte ruimte die er op Teletekst nu eenmaal is voor een kop’ de schuld.

Dat heet journalistieke lariekoek, aldus Karskens.

In een rectificatie schreef de publieke omroep: “Er zijn veel reacties binnengekomen op een bericht op Teletekst op zondag 21 maart 2019 over de aanslagen in Sri Lanka.

Twee fouten

In die ene zin staan al twee fouten. Het bericht verscheen niet in maart, maar in april. En niet op de 21e, maar op de 22e.

Moslims zijn bij de NOS heilig, zo bleek ook uit een tweetal screenshots die begin deze maand op social media rondgingen.

Op 19 mei 2018 schreef de NOS nog: ‘Groeiend antisemitisme in Frankrijk, jongeren handelen uit naam islam’. Op 3 mei 2019 werd dat: ‘Toename antisemitisme in Frankrijk, zonder duidelijke oorzaak’.

Liegen met statistieken

Dan nog een rondje liegen met statistieken. Op 27 maart liet de NOS cijfers zien over het aantal migranten dat via de Middellandse Zee naar Europa kwam de afgelopen jaren.

Het waren er volgens de staatsomroep zo’n 28.700.

Europees commissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos liet weten dat de EU in de afgelopen jaren zo’n 730.000 migranten heeft opgepikt in de Middellandse Zee. Dat zijn er ongeveer 25 keer zoveel.

“Liegen met statistieken blijkt inmiddels een handelskenmerk van de NOS,” benadrukte Karkens.

Heb je zelf voorbeelden? Stuur ze dan door naar [email protected].

[The Karskens Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Moslims hebben als handvest (overal op deze Aardkloot) dat er gestreefd moet worden de islamitische normen en waarden te installeren. Dat houd in dat naarmate het percentage moslims in een bepaalt land toeneemt de problemen en botsingen met de oorspronkelijke bewoners toenemen. Het extremistische deel van de moslims wil zelfs alles met geweld/vergelding/aanslagen afdwingen. Er staat ons de komende 50 jaar dus nog wat te wachten.

  29 likes
  • Mijn oma zei dit al en waarschuwde wat er na de oorlog met Indonesie is gebeurd. Onder de Nederlanders hadden de moslims daar weinig in te brengen. Inlanders werden zij genoemd. Maar toen de Nederlanders weg waren kregen zij het langzaam voor het zeggen. Mijn oma zei: Eerst beginnen ze een winkeltje, Dan komt er een gebedsruimte. Daarna komen zij in de wijkraad. Van daarit komen zij in het gemeentebestuur. Dan volgt de provincie. En daarna nemen zij plaats in de landelijke politiek. En voordat je het in de gaten hebt zijn zij ineens overal en niet meer weg te krijgen. Dit vertelde zij ons in de jaren zeventig al toen zij de eerste moslims hier zag komen. Niemand wilde haar geloven. Maar zij had het allemaal al eens eerder gezien.

   12 likes
 2. Moslims worden zo omarmd door westerse leiders omdat deze groep nog veel goedgelovigen kent die nog makkelijk te manipuleren zijn om uit naam van hun doctrine andere volkeren het leven zuur te maken.

  Religies worden al duizenden jaren door het establishment gebruikt om mensen dom te houden en tegen elkaar op te zetten. Wordt tijd dat we eens zelf gaan nadenken over wij zij zijn en of “die God” er wel echt toe bereid is om ooit in te grijpen als er iets mis dreigt te gaan. Denk eerder dat wij dat zelf zullen moeten doen. We blijven onze handen maar ter hemel richten in de hoop dat er dan misschien een keer iets in positieve zin zal veranderen, maar persoonlijk vind ik het toch wat lang duren allemaal, ondanks alle goed bedoelde inspanningen.

  We zijn inmiddels zo’n 5.000 jaar aan manipulaties en miljoenen doden verder en we staan elkaar nog steeds naar het leven als we maar even de kans krijgen.

  Misschien een goed moment om dat principe van georganiseerde religies, onderwijs en media maar eens compleet over boord te gooien, en de mensen die het blijven promoten of er een slaatje uit proberen te slaan gewoon ouderwets op te sluiten.

  20 likes
  • Mooi Mike,

   Het zou een fris en vers begin zijn als we alle religies de deur uit zouden doen
   De grootste religie is het denken, iedereen gelooft er heilig in.

   Onszelf diep verankeren in ons lichaam
   en verantwoordelijkheid nemen voor alles wat in ons leeft.
   Dat ziet er al heel wat gezonder uit.

   5 likes
 3. quote : “Liegen met statistieken blijkt inmiddels een handelskenmerk van de NOS,”

  Je hebt kleine leugens, grote leugens, leugens die zo groot zijn dat je niet meer gelooft dat het een leugen is en……… je hebt statistieken als overtreffende trap. De manier om mensen de mond te snoeren want cijfers liegen immers niet, behalve als ze door leugenaars en bedriegers worden opgeschreven.

  18 likes
 4. @mike schreef : We zijn inmiddels zo’n 5.000 jaar aan manipulaties en miljoenen doden verder en we staan elkaar nog steeds naar het leven als we maar even de kans krijgen.

  En dat willen en zullen ze ( ze=de door zich zelf boven ons gestelde elite) ook zo houden. De mens is hier enkel op aarde als “werkras” een ras puur bedoeld om hun meerdere te dienen en voor hen te werken en zonodig ter sterven. Wij dienen dan ook niet te talrijk te worden, niet te slim en vooral niet volledig in onze kracht te komen. Het hele totaal waanzinnige en niet zelden lugubere spektakel wat er dagelijks om ons heen geproduceerd wordt heeft dat….. en dat alleen als doel. Ze hebben middels alle techniek, die eigenlijk bedoeld is om ons nog verder van onze bron, de natuur te verwijderen en ons totaal onder controle te krijgen, echter één probleem. Er komt middels diezelfde techniek ook ontzettend veel verhelderende informatie binnen ons bereik die steeds meer mensen doet beseffen dat de elite eigenlijk niets anders doet dan constant oorlog voeren tegen de de mensheid in het algemeen. Onze gezondheid en vooral ook onze helderheid van geest wordt overal om ons heen elke dag op tal van fronten aangevallen En dat besef dient zeer snel te groeien, sneller dan zij tegenmaatregelen in het leven weten te roepen. Dat alleen zou ons kunnen redden tot we gereduceerd worden tot een legertje totaal willoze slaven van zo’n 500 miljoen in aantal. Goed beheersbaar en meer dan genoeg voor al het werk om hen in weelde te laten leven. Dat is hun plan immers, het staat in meerdere talen in het steen gehouwd, om de tand des tijds te doorstaan op the guiding stones in Georgia, voor iedereen te zien, voor altijd. Wie het daar neer heeft gezet en betaald weet niemand.

  10 likes
 5. ik kijk al jaren niet meer naar die troep

  3 likes
 6. https://youtu.be/S2Bm2HD0NRk

  Het raadsel van de verdwenen hittegolven.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

nederland

Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...