Propaganda

Journalistieke lariekoek en liegen met statistieken. De manipulatieve NOS blijft zichzelf overtreffen

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Arnold Karskens heeft inmiddels talloze voorbeelden verzameld waaruit blijkt dat de NOS allesbehalve objectief, onpartijdig en onbevooroordeeld is.

De NOS doet er werkelijk alles aan om maar niet negatief te hoeven berichten over moslims. Na de aanslagen op Sri Lanka, gepleegd door moslims die werden gedreven door een extremistische geloofsovertuiging, verscheen op NOS Teletekst het bericht: ‘Moslimgroep krijgt schuld aanslagen’.

Journalistieke lariekoek

‘Tweep des Vaderlands’ schreef: ‘Als het geen incompetentie van de redactie is, is het een gestuurd narratief. En het één is nog erger dan het ander.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff bood kort daarop zijn verontschuldigingen aan voor het bericht. Hij gaf ‘de beperkte ruimte die er op Teletekst nu eenmaal is voor een kop’ de schuld.

Dat heet journalistieke lariekoek, aldus Karskens.

In een rectificatie schreef de publieke omroep: “Er zijn veel reacties binnengekomen op een bericht op Teletekst op zondag 21 maart 2019 over de aanslagen in Sri Lanka.

Twee fouten

In die ene zin staan al twee fouten. Het bericht verscheen niet in maart, maar in april. En niet op de 21e, maar op de 22e.

Moslims zijn bij de NOS heilig, zo bleek ook uit een tweetal screenshots die begin deze maand op social media rondgingen.

Op 19 mei 2018 schreef de NOS nog: ‘Groeiend antisemitisme in Frankrijk, jongeren handelen uit naam islam’. Op 3 mei 2019 werd dat: ‘Toename antisemitisme in Frankrijk, zonder duidelijke oorzaak’.

Liegen met statistieken

Dan nog een rondje liegen met statistieken. Op 27 maart liet de NOS cijfers zien over het aantal migranten dat via de Middellandse Zee naar Europa kwam de afgelopen jaren.

Het waren er volgens de staatsomroep zo’n 28.700.

Europees commissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos liet weten dat de EU in de afgelopen jaren zo’n 730.000 migranten heeft opgepikt in de Middellandse Zee. Dat zijn er ongeveer 25 keer zoveel.

“Liegen met statistieken blijkt inmiddels een handelskenmerk van de NOS,” benadrukte Karkens.

Heb je zelf voorbeelden? Stuur ze dan door naar [email protected].

[The Karskens Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
4 jaren geleden

Moslims hebben als handvest (overal op deze Aardkloot) dat er gestreefd moet worden de islamitische normen en waarden te installeren. Dat houd in dat naarmate het percentage moslims in een bepaalt land toeneemt de problemen en botsingen met de oorspronkelijke bewoners toenemen. Het extremistische deel van de moslims wil zelfs alles met geweld/vergelding/aanslagen afdwingen. Er staat ons de komende 50 jaar dus nog wat te wachten.

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

quote : “Liegen met statistieken blijkt inmiddels een handelskenmerk van de NOS,”

Je hebt kleine leugens, grote leugens, leugens die zo groot zijn dat je niet meer gelooft dat het een leugen is en……… je hebt statistieken als overtreffende trap. De manier om mensen de mond te snoeren want cijfers liegen immers niet, behalve als ze door leugenaars en bedriegers worden opgeschreven.

mike
mike
4 jaren geleden

Moslims worden zo omarmd door westerse leiders omdat deze groep nog veel goedgelovigen kent die nog makkelijk te manipuleren zijn om uit naam van hun doctrine andere volkeren het leven zuur te maken.

Religies worden al duizenden jaren door het establishment gebruikt om mensen dom te houden en tegen elkaar op te zetten. Wordt tijd dat we eens zelf gaan nadenken over wij zij zijn en of “die God” er wel echt toe bereid is om ooit in te grijpen als er iets mis dreigt te gaan. Denk eerder dat wij dat zelf zullen moeten doen. We blijven onze handen maar ter hemel richten in de hoop dat er dan misschien een keer iets in positieve zin zal veranderen, maar persoonlijk vind ik het toch wat lang duren allemaal, ondanks alle goed bedoelde inspanningen.

We zijn inmiddels zo’n 5.000 jaar aan manipulaties en miljoenen doden verder en we staan elkaar nog steeds naar het leven als we maar even de kans krijgen.

Misschien een goed moment om dat principe van georganiseerde religies, onderwijs en media maar eens compleet over boord te gooien, en de mensen die het blijven promoten of er een slaatje uit proberen te slaan gewoon ouderwets op te sluiten.

Botervlieg
Botervlieg
4 jaren geleden

https://youtu.be/S2Bm2HD0NRk

Het raadsel van de verdwenen hittegolven.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x