Homepagina » Gezondheid » Japan neemt het voortouw: geen verplichte vaccinaties en geen BMR-prik = gezondere kinderen. Kijk naar het verschil in sterfte
Japan neemt het voortouw: geen verplichte vaccinaties en geen BMR-prik = gezondere kinderen. Kijk naar het verschil in sterfte

Japan neemt het voortouw: geen verplichte vaccinaties en geen BMR-prik = gezondere kinderen. Kijk naar het verschil in sterfte

In Japan wonen de gezondste kinderen ter wereld. Japanse kinderen krijgen ook de minste vaccinaties in de ontwikkelde wereld.

In de Verenigde Staten wordt het meest agressieve vaccinatieprogramma in de ontwikkelde wereld gehanteerd.

Maakt dit de Amerikaanse kinderen gezonder? Het antwoord is nee.

In de ban

De VS heeft veruit de hoogste kindersterfte in de geïndustrialiseerde wereld. In Amerika sterven meer kinderen in hun eerste levensjaar dan in welk geïndustrialiseerd land dan ook.

Meer dan de helft van de kinderen die het weet te overleven, ontwikkelt op latere leeftijd tenminste één chronische ziekte.

Sinds 1994 worden kinderen in Japan op vrijwillige basis gevaccineerd door hun huisarts, die beter bekend is met de toestand van het kind.

In dezelfde periode deed Japan de BMR-prik in de ban, na duizenden meldingen van ernstige bijwerkingen.

Relatie

In eerste instantie werden vaccinaties tegen bof, mazelen en rodehond afzonderlijk aangeboden en inmiddels is er ook een gecombineerd vaccin tegen mazelen en rodehond. De BMR-prik wordt nog altijd niet gegeven in Japan.

In Japan werd in eerste instantie ook aangeraden het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker te halen, maar daar kwam de overheid in 2013 op terug nadat diverse slachtoffers rechtszaken hadden aangespannen.

Japanse onderzoekers hebben sindsdien een relatie ontdekt tussen HPV-vaccinatie en de symptomen van de slachtoffers.

Nog slechter

Uit cijfers van de Kaiser Family Foundation blijkt dat de kindersterfte in Japan 2 per 1000 bedraagt. Alleen dwergstaat Monaco doet het nog beter.

In de VS is de kindersterfte bijna drie keer zo hoog (5,8 per 1000). Het land doet het nog slechter dan Litouwen, Slowakije en Cuba.

Ook in Nederland is de kindersterfte bovengemiddeld hoog (3,6 per 1000).

[CE]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Quote : Ook in Nederland is de kindersterfte bovengemiddeld hoog (3,6 per 1000).

  Bij twee weken meer dan 51 griepgevallen per honderdduizend inwoners wordt er bijvoorbeeld al gesproken van een griepepidemie.

  3,6 dode kinderen per 1000 is dus een epidemie van je welste waar je verder eigenlijk niemand over hoort. Beetje vreemd is dat wel.

  16 likes
 2. Wijze RAAD in Japan!!! Zij hebben hun ‘lessen’ geleerd in het verleden. (jaren ’90)

  Helaas neemt de WHO olv Bill & Melinda Gates het voortouw in Malawi om te testen met Malaria vaccinaties op babies vanaf 5 maanden.
  Terwijl malaria al met 2/3 verminderd is sinds de eeuwwisseling

  Er is 1 billard US in onderzoek gepompt en dat gaan ze niet verspillen!!! Dat moet hoe dan ook, terug verdiend worden door de twee grootste gifspuit mengers.

  9 likes
 3. In Japan worden geloof ik het minste aantal kinderen geboren. Het land vergrijst in heel snel tempo. Bovendien zijn Japanners op seks gebied totaal gefrustreerd. Ze doen het met robots en met poppen en trouwen met een virtuele vriendin.
  Ik heb ooit eens een week samen met een Japanner geleefd. We deelden een kamer in Bangkok. En geloof me. Dat waren de meest vreemde dagen van mijn leven.

  5 likes
 4. Alleen jammer dat er om de zoveel tijd een nucleaire ramp plaats vind.
  Misschien ter compensatie?

  4 likes
 5. Japanners eten ook veel gezonder. Veel groenten en vis met rijst. Zezitten ook beter, met een rechte rug zonder steun, terwijl hier de bankstellen je zowat dwingen om in een slaaphouding te gaan zitten.

  4 likes
 6. Daar zit wat in Erde, er zit zeker wat achter!

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

lockdownprotest

Arts houdt emotionele speech tijdens lockdownprotest Eindhoven: ‘Onvoorstelbaar wat er nu gebeurt’

Afgelopen weekend vond op het 18 Septemberplein ...

vaccinatiepaspoort

EU werkt al sinds 2018 aan ‘vaccinatiepaspoort’, onthult dit rapport

Een rapport dat eind 2019 is gepubliceerd ...