Homepagina » Buitenland » En ja hoor, Zweden ‘lijkt groepsimmuniteit te hebben bereikt’
zweden
Foto: Café in Gamla Stan, Stockholm (Øyvind Holmstad CC BY-SA 4.0)

En ja hoor, Zweden ‘lijkt groepsimmuniteit te hebben bereikt’

Zweden heeft de pleister in één keer losgetrokken en inwoners van het land pakken nu het gewone leven weer op. Slechts een fractie van de Zweden die zich laten testen op corona heeft het virus, wat erop lijkt te wijzen dat ze groepsimmuniteit hebben bereikt. Het aantal positieve testen bedraagt nog slechts 1,3 procent.

Zweden heeft nu nog minder doden per miljoen inwoners dan landen die het Zweedse coronabeleid eerder bekritiseerden. “De Zweedse strategie lijkt steeds meer vruchten af te werpen,” zei Sky News-presentator James Morrow.

De Financial Times schrijft dat het aantal coronagevallen in vrijwel alle Europese landen stijgt, behalve in Zweden. Daar keldert het aantal al de hele zomer. In vergelijking met de piek eind juni ligt het aantal besmettingen nu 90 procent lager.

De immuniteit werkt in Zweden als een soort rem, verklaarde de Zweedse coronastrateeg Anders Tegnell. Die immuniteit is deels verantwoordelijk voor de scherpe afname van het aantal Zweedse gevallen, zei hij.

Het is alsof je een hamer gebruikt om een vlieg te doden

In Zweden nemen niet de politici, maar de gezondheidsautoriteiten de belangrijke besluiten. In dit geval was Tegnell degene die de knoop moest doorhakken. Hij luisterde wel naar de wetenschappers en het volk.

De Zweedse epidemioloog heeft een hekel aan lockdowns. “Het is alsof je een hamer gebruikt om een vlieg te doden,” zei hij. Tegnell koos voor een strategie die jaren kan werken, terwijl de rest van Europa strenge maatregelen nam, die maatregelen vervolgens versoepelde en de versoepelingen weer terugdraaide.

“Je kunt scholen en restaurants niet blijven openen en sluiten. Dat zal uitlopen op een ramp. Je kunt dat één of twee keer doen, maar dan zullen mensen het zat zijn.”

Toen Europa in alle haast in lockdown ging, zei Tegnell dat het leek ‘alsof de wereld gek was geworden’. En hij blijft tegen de stroom in zwemmen. De epidemioloog waarschuwt namelijk dat een vaccin – als en wanneer het er komt – geen ‘wondermiddel’ zal zijn.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise schreef:

  Ik ben jaloers op Zweden. Hadden wij maar beleidsmakers met verstand.

  0 likes
  • jenne schreef:

   Ik zou me maar eens iets beter informeren alvorens uitspraken te doen, die nergens op slaan, zweden zit vol asociale moslim profiteurs, het is elke avond raak, rellen branden roven verkrachtingen en erger, informeer U alvorens uitspraken te doen, de Media ook deze zijn onbetrouwbaar !

   0 likes
   • Elise schreef:

    Ik heb een zware kankerbehandeling(agressieve, hormonale) achter de rug. De maatregelingen zorgen bij mij voor veel stress. Ik mag geen chronische stress hebben, want dan komt de kanker sneller terug.
    Ik heb nu even geen zin over moslims etc te praten. Ik ben nu met mijzelf bezig. En ik heb ruimte/liefde etc nodig.
    Ieder mens heeft dat nodig. Ook die moslims daar.
    Rotte appels zijn overal. Ook onder de blanke. Kijk naar ons kabinet(bepaalde ministers). Die zijn geniepig. etc. Vindt die eigenlijk nog vele malen erger dan relschoppers. Verkrachters tja die deugen sowieso niet.
    Lees nergens verhalen van die moslims zelf! Dus ook jij gelooft alles.

    0 likes
    • jenne schreef:

     Wat een shit argument, “”ben zwaar kanker patient””, dat hoeft je niet te weerhouden je beter te informeren !

     0 likes
     • Elise schreef:

      Ken jij zelf een moslim? Ik doel op vriendschap. Of waar je regelmatig mee praat.
      En wat is er mis mee, dat ik mijn leven weer eerst op orde zie te krijgen?
      Jeetje zeg. Heb jij wel enig idee wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt?
      Ik leef al 3 jaar een corona leventje/plus ziekte.
      Hoop voor jou, dat je het niet hoeft. Krijg het idee dat je nog jong bent.

      0 likes
  • Stay Positive schreef:

   Een beetje wel ja. Over de beleidsmakers, dat moeten we weer opnieuw claimen.

   Dat kan alleen massaal.

   Alleen wanneer is men er klaar voor!?

   0 likes
  • ham schreef:

   verstand genoeg maar ze zijn corrupt.

   0 likes
 • Ab normaal schreef:

  Gewoon doorgaan volk bezig houden!
  Tot vaccineren,allemaal!!!

  0 likes
 • Hein schreef:

  We worden gewoon steeds meer tot slaaf gemaakt.

  0 likes
 • GEEN Schaap schreef:

  Hier blijven de media de bevolking bang maken en in angst laten leven met het aantal besmettingen, terwijl het sterftecijfer al 3 maanden bijna nihil is. De lockdown zorgde voor een lagere piek die langer duurde, dan dat er geen lockdown was geweest. Feit dus dat de Zweedse aanpak de beste was.

  0 likes
 • salvar schreef:

  alle wakkeren naar zweden en asiel aanvragen.
  ik denk dat het verschil is dat rutte en co in dienst staan van de cabal.
  de bevolking moet hier gesloopt worden en de economie erbij.
  de drie op een rij luisteren voor geen meter dus…….

  je pikt de landen er zo uit die lid zijn van de duisternis.

  0 likes
 • salvar schreef:

  kijk ze eens lekker zitten die leven tenminste weer.
  hier is de wereld kapot gemaakt.

  0 likes
 • ben schreef:

  wat betreft cojona kan je even jaloers zijn, maar wat betreft de islam invasie en pamperen ervan is zweden compleet doorgeslagen.
  als je denkt dat nederland overdreven politiek correct is, is het in zweden politiek correct maal factor 100.
  verkrachting cijfers rijzen de pan uit daar ! alle grote steden zijn totaal verloren/overgenomen, granaten en bomaanslagen vliegen daar om de oren.
  nee, ik ben niet jaloers op zweden.
  zou er niet dood gevonden willen worden…..

  0 likes
 • sterntaler schreef:

  Zweden volgt niet de strategie van andere Europese landen, dus lijkt mij dat daar maar weinig getest wordt.

  “De Financial Times schrijft dat het aantal coronagevallen in vrijwel alle Europese landen stijgt, behalve in Zweden. Daar keldert het aantal al de hele zomer.”

  The Financial Times? Hebben we het over het aantal false positive besmettingen, dan heb je diezelfde keldering ook in de rest van Europa.

  0 likes
 • Pieternella schreef:

  Tegnell is een held.

  0 likes
 • Alex schreef:

  Herd immunity has always been the key. If you lock people up (lockdown) the virus is in slowmode, when a lockdown is lifted you are bound to get an explosion of infections (knowingly or unknowingly) because it’s free to infect those who weren’t infected before. A lockdown didn’t save a single soul. In fact, it killed more people in the progress! We all know that a Corona infection doesn’t mean you get sick, it’s dangerous for those with underlying medical conditions. So is the flu! It’s been a very bad idea from the start to say the least! This madness needs to stop, asap!

  0 likes
 • Bas Quarks schreef:

  Wat corona betreft heeft Zweden het naar mijn mening heel goed gedaan. Ik woon in Zweden en als ik geen internet had gehad, dan had ik waarschijnlijk helemaal niets van de pandemie gemerkt. In de noordelijke provincies ging het leven gewoon door zoals altijd. Het echte aantal coronadoden is eigenlijk maar 15% van wat officieel wordt vermeld, de gemiddelde leeftijd was 86 en ze hadden allemaal een andere ernstige ziekte, helaas mogen de echte cijfers niet vermeld worden van de WHO.
  De echte cijfers worden wel tijdens de persconferenties genoemd en nationaal in de kranten. De internationale pers houdt echter alleen de cijfers van de WHO aan. In principe zijn er al bijna 3 maanden geen coronadoden meer gevallen en is het aantal zieken minder dan normaal in een griepseizoen. Sinds minimaal anderhalve maand kan niemand elkaar nog besmetten of besmet raken.

  Wat de immigranten betreft, die worden door de EU opgedrongen. De EU kijkt hoeveel ruimte een land heeft en hoeveel inwoners. Zweden heeft de pech dat het land erg groot is en relatief weinig inwoners dus moet Zweden meer immigranten opnemen dan de meeste andere EU-landen. De Zweden zijn daar absoluut niet blij mee. De problemen met immigranten is alleen helemaal in het zuiden in eigenlijk maar 2 steden, de rest van Zweden heeft nergens last van.
  De politie is nu in opspraak omdat ze tot nu toe niet veel gedaan hebben om iets aan dat probleem te doen. Helaas was het een politieke beslissing, waarschijnlijk in opdracht van de EU.

  Sinds Zweden niet meegedaan heeft met de lockdowns zoals in de andere EU-landen, is de media bezig Zweden zwart te maken en vertellen zelfs leugens. Maar wanneer vertellen ze nog wel de waarheid?

  0 likes
  • Tony schreef:

   Dan zal het plaatsen van die vluchtelingen in Zweden wel het doel hebben om de rust er te verstoren. Dan heeft de EU een heel andere agendadan men doet voorkomen, namelijk de boel in Europa te ontwrichten. Dan begrijp je meteen waarom er zo veel geld naar landen toegaat, die het niet verdienen en Nederland(ers) en andere rijke landen maar betalen. Dat is dus bewust gedaan om onenigheid te creeeren.

   Ga er maar van uit dat alles wat er op dit moment in de politiek gebeurd een andere reden heeft dan men ons doet voorkomen. Dat is onderdeel van de te voeren strategie. Daar is achter de schermen lang en ook lang geleden al over nagedacht.

   Kijk maar naar Rutte. In het begin van zijn politieke loopbaan; er gaat geen cent meer naar het Zuiden. En wat hebben wij gezien! Vul dat zelf maar in. Dat bewijst al genoeg.

   0 likes
  • Ontkenner schreef:

   Bas,

   Die 15% van de doden zin “echte” Coroa doden zoals zou blijken uit autopsie.
   Heb jij hiervan een betrouwbare link?
   die heb ik niet kunnen vinden.

   0 likes
   • Bas Quarks schreef:

    Dat heeft meerdere keren in de kranten gestaan. Komt van Anders Tegnell af (Zweedse Jaap van Dissel) die de hele coronacrisis leidt. Daarnaast zijn er diverse onderzoeken geweest van het Karolinska Instituut, een Zweedse universiteit waarvan ik de naam niet meer weet en van de Universiteit van Oxford. Ook op de Zweedse sites van de provinciale gezondheidszorg stond het vermeld, maar die passen hun informatie elke dag aan, hebben geen archief. Ook de bloedbank die alle gedoneerde bloed onderzoeken kwam er in mei al achter dat minstens 50% van alle donors al antistoffen hadden tegen deze corona versie.
    Autopsie is een hele tijd verboden geweest door de WHO. Zweden heeft echter na dat verbod nog wel autopsies uitgevoerd, ik weet helaas niet of ze daarmee ook gestopt zijn of er nog mee door zijn gegaan.
    Momenteel is informatie niet altijd op één plaats of gelijktijdig meer te vinden, veel info verdwijnt ook ineens of wordt na een paar uur aangepast.
    Ik hou het coronanieuws in Zweden en Nederland in de gaten, sommige Zweedse online kranten geven nog al het nieuws, niet alleen in de lijn van de overheid. Die lijn is er in Zweden eigenlijk helemaal niet, de politiek bemoeit zich bijna niet met de pandemie.
    De macht ligt in Zweden vaak lokaal of regionaal en niet alleen in Stockholm. Iedere regio of gemeente kunnen zelf maatregelen bepalen die zij nodig vinden, dat is altijd zo geweest. Dat maakt informatie vinden en zeker terugvinden ook erg lastig.
    Mijn kennis is daarom grotendeels gebaseerd op meerdere bronnen en een periode, niet op één bericht.

    0 likes
    • Ontkenner schreef:

     Het Karolina instituut heeft de afgelopen periode autopsies uitgevoerd op mensen die MET Corona zijn overleden. Daaruit is vast komen te staan dat je bij ongeveer 15% het virus als (mede)oorzaak kunt aanwijzen. Bij de overige 85% niet.

     Omdat mijn zweeds erg slecht is hoop ik dat jij mijn een link kunt sturen (mag in het zweeds) die verifieerbaar is.

     Dat zou betekenen dat in Nederland ongeveer 1000 mensen DOOR corona zijn overleden. 314 direct (als enige oorzaak) en ongeveer 700 indirect (het laatste zetje). De andere 5000 door iets anders of als gevolg van het uitblijven van zorg (en daarvan ken ik er 3, zoals kanker behandelingen die gestopt zijn in maart).

     Ik ga dit o.a. gebruiken om aankomend 2e kamerlid (na de verkiezingen in maart) te overtuigen.

     0 likes
     • Bas Quarks schreef:

      Ik kijk ook naar Jensen en die heeft een heel team (tenminste dat zegt hij) die op zoek is naar informatie. Hij gebruikt veel officiële cijfers van het RIVM. Volgens hem blijkt daaruit dat in Nederland er 70 personen onder de 70 zijn overleden en 244 ouder dan 70, die geen onderliggend lijden hadden.

      Wees wel voorzichtig met het aantal doden tussen verschillende landen te vergelijken. In Zweden zijn de meeste doden gevallen in verzorgingstehuizen. In Zweden blijven de oudjes zo lang mogelijk zelfstandig wonen, eventueel met dagelijks hulp en maaltijden. Pas als het echt niet meer gaat gaan ze naar een bejaarden- of verzorgingstehuis, het is vrijwel altijd de laatste wachtkamer. De mensen die daar wonen zijn altijd ernstig ziek. De gemiddelde leeftijd van de coronadoden is 86 jaar. Een simpel virusje heeft dan al ernstige gevolgen. Daarom zijn hier zoveel mensen gestorven en dat hebben ze ook onderkend als grove fout.

      Ik ga voor je op zoek naar een link, artikel, o.i.d. Het was trouwens ook in het Engels gepubliceerd op thelocal.se. Alleen die nieuwssite is niet echt objectief.

      0 likes
 • Uprising schreef:

  De volgende cijfers heb ik van deze website:
  https://nlcovid-19-esrinl-content.hub.arcgis.com/ (uitgezonderd de inwonersaantallen, deze komen van Google)
  Databron Nederlandse cijfers: RIVM, via Esri Nederland
  Databron Wereldwijde cijfers: JHU CSSE, via Esri

  Dit zijn dus de officiële cijfers van het RIVM, althans voor NL.

  NEDERLAND
  17.280.000 inwoners (2019) 100%
  81.012 besmettingen (13/09/’20) 0,47%
  12.266 ziekenhuisopnames (13/09/’20) 0,07%
  6.253 doden (13/09/’20) 0,04%

  WERWLDWIJD
  7.684.292.383 inwoners (2020) 100%
  28.759.036 patiënten (13/09/’20) 0,37%
  920.231 doden (13/09/’20) 0,01%

  Ik heb de berekening om tot de percentages te komen op verschillende manieren tot in den treure herhaald omdat ik erg twijfel aan de uitkomst. En nog twijfel ik of de cijfers wel juist zijn. Al zou ik er met een factor 10 naast zitten dan nog vind ik dat deze cijfers de verregaande maatregelen de economie en vooral het sociale/psychische veel te ernstig schaden. Dit is toch niet te verantwoorden?

  En dat gezeik over “het nieuwe normaal” kan ik al helemaal niet meer aan. DIT IS NIET NORMAAL, er is normaal en er is deze totaal tegennatuurlijke onzin. En hoe kan iemand, wie dan ook en vooral de hoogopgeleiden die alles beslissen denken dat een vaccin op zo’n korte termijn zonder risico kan worden ontwikkeld, dit duurt normaal jaren. Sowieso: een vaccin? Waarvoor? Er is bij 0,47% van de Nederlanders een besmetting vastgesteld 0,47%!!! Wow, wat een killer-virus.

  Geef ons ons leven terug, geef ons onze banen terug en stop met deze totaal opgeblazen onzin.

  0 likes
 • Uprising schreef:

  Bovenstaande verstuurd aan alle partijen in de tweede kamer, behalve:
  SGP: zondag
  van Kooten Arissen: geen e-mail adres gevonden.
  van Haga: geen e-mail adres gevonden.

  Hey zal wel totaal niets uithalen maar ik ben alsnog benieuwd naar de reacties.

  0 likes
  • salvar schreef:

   toch geweldig dat je dat gedaan heb.

   0 likes
  • Tony schreef:

   Poltici kunnen over het algemeen beter praten dan rekenen. Dus helaas, reken er maar niet te veel op. De meeste politici hebben hun eigen agenda. Het feit dat wij nog steeds onnodig in deze situatie zitten bewijst dit.

   In elk geval bedankt om het op een duidelijke manier weer te geven.

   Wanneer er een vreemde ziekte opduikt zou het logisch zijn om overleden mensen te onderzoeken. Maar dat autopsie door het WHO verboden was, zegt al genoeg. Er is iets te verbergen. Iets dat het daglicht niet kan verdragen en dat moet zo blijven. Dan heeft ook het WHO een dubbele agenda.

   0 likes
 • jenne schreef:

  De France aanpak had de beste kunnen zijn, Pr.Dr. Didier Raoult geneesde mensen in zijn kliniek, de France regering lees Pharma Maffia keerde zich af, hij werd met de dood bedreigt, door een hoge piet uit naam van het grote Israelische Pharma bedrijf, bewijzen aanwezig bij zijn verschijnen voor het France tribunaal, zo zit het dus, alle macht in hun handen, en dan nu ?, onze ministers zijn bang en angstig, en doen als gezegt !

  0 likes
 • Rob schreef:

  Moeten we niet eens stoppen met dat corona te bestempelen als een besmettelijk virus? Zijn we alweer de berichten vergeten waarin gesteld wordt dat het niets anders is dan een verkoudheidsvirus of hooguit hetzelfde als de griep? Het gaat niet om het virus maar om het beleid dat het gebruikt als excuus om de economie te slopen en te vervangen door een nieuw technologisch systeem. Daar draait het om, geen corona virus maar corona beleid. Ook dat gekakel over hoe het er in landen aan toe gaat rond het virus is niet waar het om gaat. Waarom blijven we dan gewoon door kakelen? Dat is alleen maar vergelijken met andere landen maar daarmee wordt niet gezegd waar het werkelijk om draait.

  0 likes
  • RayOfLight schreef:

   Moeten we niet eens stoppen met dat corona te bestempelen als een besmettelijk virus?

   Maar gewoon corona belachelijk. Humor is de anti van angst.

   Corona sapperdeflap !! op elke msm reactie.

   0 likes
 • Het leugentijdperk schreef:

  Zweden heeft met Barbara Spectre en haar zionistische beweging hoogst waarschijnlijk geen lockdown meer nodig en zit ‘t reeds in de pocket.

  0 likes
 • PREDATOR schreef:

  zweden gaat dus niet mee in de leugen..iets om trots op te zijn..go Zweden

  0 likes
 • RayOfLight schreef:

  Ik zie steeds meer het vaccin als een ‘mark of the beast’. Of dit echt zo is weet ik niet. Meer een gevoel. Er zal van alles in die coctail zitten. ID2020 chip 5G nanotech. Er is al zoveel mogelijk.
  Dan zijn er nog oude voorspellingen en of je erin gelooft of niet het lijkt er echt veel op dat deze de situatie voorspellen.
  Als het echt een DNA/RNA veranderend ‘medicijn’ wordt ben je in principe geen mens meer. GMO-plantje/zombie. Maar een produkt geheel met GUID (zoek op). En updates. Gemaakt door Bill Gates. Tel voor de gein eens alle letters van ‘Bill Gates’ in ASCII bij elkaar op. Er werd al in 95 gewaarschuwd voor die man: ‘Is de antichrist gaat de mensheid onderwerpen.’

  Vreemd maar het lijkt erop dat die gekkies gelijk hadden. Toeval ?

  Ben absoluut niet religieus maar wel gelovig en eigenlijk alleen omdat ik geloof dat entropie niet spontaan minder wordt.

  Wat als de coronashow echt een strijd tussen GOOD en EVIL is wat als er meer is ? Mijn gevoel weet het al maar mijn verstand is door het indoctrinatiecentra (school) erop geprogrammeerd om alles wat ook maar enigzins wijst op een hogere realiteit af te keuren.

  ‘MSM nieuws beschrijft niet de realiteit maar bestrijd een hogere realiteit.’

  MSM verliest haar power en dus worden mensen wakker logisch dat er iets anders moet komen om mensen in deze realiteitsdoos te houden. 5G en vaccinaties zijn mijns inziens niet meer dan een middel tot controle. Mijn de in het artikel genoemde hamer wordt geen vlieg gedood maar de geest van de mens. Feit dat zweden niet in lockdown ging kan dit land heel veel elende opleveren –niet door corona maar door de criminelen achter de coronashow –. Maar geeft ook aan dat er verzet mogelijk is.

  0 likes
 • RayOfLight schreef:

  i.v.m. voorspellingen wat vaccinatie zou doen en waarom natuurlijke immuniteit een beter alternatief is.

  https://www.youtube.com/watch?v=XLPxY5Dthd4

  0 likes
 • plop schreef:

  Zweden is qua oppervlakte 10x groter dan NL en heeft
  ‘maar’ 11 -miljoen inwoners….

  0 likes
 • Marie schreef:

  Bas Quarks, interessant wat je schrijft. Ik begrijp je opmerkingen over het aantal immigranten dat door Zweden wordt opgenomen alleen niet zo goed. Dit heeft volgens mij niets te maken met de grootte van het land en het aantal inwoners. Dat zou namelijk betekenen dat bijvoorbeeld ook Finland ook zoveel (of nog meer) immigranten zou moeten op nemen als Zweden en dat gebeurt niet. Ook zou het betekenen dat dichtbevolkte landen met weinig ruimte veel minder immigranten zouden moeten toelaten. Ook dat gebeurt niet, kijk maar naar Duitsland, ook dat (dichtbevolkte) land heeft in de afgelopen jaren in verhouding tot andere landen zeer veel immigranten opgenomen. Volgens mij is immigratie overigens in heel Zweden een probleem en niet alleen in het Zuiden. Mij is in ieder geval opgevallen dat het overal, zelfs in kleine dorpen, wemelt van de immigranten daar. Ik zie het zeker als een grote bedreiging voor de samenhang en sociale voorzieningen in Zweden, nog meer dan in andere Europese landen. Enne..als Zweden een immigrantenbeleid wordt opgedrongen door de EU, hoe kan het dan dat het Coronabeleid niet aan Zweden wordt opgedrongen? Of dient het afwijkende Coronabeleid een Zweden ook weer een ´groter doel´ en is het bewust zo opgezet (en helemaal niet de verdienste van Tegnell)?

  0 likes
  • Bas Quarks schreef:

   Ik spreek uit eigen ervaringen en gesprekken met diverse nationaliteiten.
   Ik weet niet in welke kleine plaatsen jij geweest bent, maar niet-westers immigranten vind je hoofdzakelijk alleen in de grotere steden, met 10.000 of meer inwoners waar werk, scholen en artsen zijn. Voor Nederlandse begrippen klinkt dit niet als een grotere plaats, maar voor (Noord-)Zweedse begrippen zijn ze dat zeker wel. In plaatsen waar geen scholen en artsen zijn, is het aantal immigranten over het algemeen vrij laag. Zweden heeft geprobeerd om alle niet-westere immigranten zo veel als mogelijk te verspreiden over heel Zweden om de integratie te bevorderen en om problemen met bepaalde groepen te voorkomen. Helaas werkt die aanpak vaak niet, net als in andere landen.
   Het door de EU opdringen hoeft niet altijd direct te zijn, maar kan ook indirect via een politieke partij of politicus gaan.

   Wat de coronacrisis betreft ben ik op dit moment erg blij hoe Zweden het heeft aangepakt, ik heb eigenlijk helemaal niets van de crisis gemerkt.
   Maar wat ik me daardoor wel afvraag is hoe Zweden het als vrijwel enige EU-land dat kan volhouden, ze worden nu zelfs geprezen. Zijn ze gewoon zo nationalistisch en gaan ze hun eigen gang zonder zich iets van een ander land aan te trekken, of zit er inderdaad iets anders achter, een groter plan?
   Ik probeer nu via het alternatieve internet om achter meer informatie te komen en hoe de “wakkere” Zweed denkt, want ik wil natuurlijk wel weten wat er echt aan de hand is. Ook Zweden is gewoon van de Cabal, net als de 192 andere landen. De koning is of was beschermheer van de Vrij Metselaars, dus dat zegt al genoeg.
   Zweden is erg rijk aan belangrijke grondstoffen, misschien wordt Zweden daarom buiten schot gehouden. Zweden is geen lid van de NATO. Geen idee, maar ik hoop achter de waarheid te komen.
   Op dit moment geloof ik niet dat er iets zonder een reden gebeurt want de pandemie is goed over nagedacht en voorbereid.

   0 likes
 • x

  Check Also

  directeur

  Directeur ziekenhuisgroep zegt dat corona ‘veel minder erg is dan griep’ (en moet weg)

  Corona is veel minder erg dan de ...

  belgische

  1400 Belgische artsen en zorgprofs trekken aan de bel: ‘Er is geen sprake van een killervirus’

  Ruim 300 Belgische artsen en 1100 zorgprofessionals ...

  >