Homepagina » Gezondheid » Conventionele kankerbehandelingen veroorzaken meer kanker
Conventionele kankerbehandelingen veroorzaken meer kanker

Conventionele kankerbehandelingen veroorzaken meer kanker

Hoe vaker kankerpatiënten worden bestraald, hoe meer kans ze hebben om een tweede soort kanker te krijgen. Dat blijkt uit een document (pdf) van de American Cancer Society. Bepaalde lichaamsdelen en organen zoals de borst en de alvleesklier zijn hier extra gevoelig voor.

Uit een nieuwe studie blijkt dat het aantal tweede kankers bij Amerikanen sinds de jaren zeventig is toegenomen met liefst 300 procent. Het ging daarbij om nieuwe soorten kanker, niet om uitzaaiingen. De studie toont ook aan dat het aantal eerste kankers in 45 jaar met 70 procent is toegenomen. Afgelopen jaar genereerden kankermedicijnen een omzet van meer dan 100 miljard dollar.

Leukemie

Straling wordt verantwoordelijk gehouden voor 1,5 procent van het aantal kankergevallen in de Verenigde Staten. Denk daarbij aan bestraling, mammografie en CT-scans. Mensen die als kind zijn bestraald lopen meer risico om op latere leeftijd borstkanker te ontwikkelen. Als de patiënt chemotherapie ondergaat én wordt bestraald, ligt het risico op een tweede kanker nog een stuk hoger.

Twee jaar na de kankerbehandeling begint de kans op leukemie toe te nemen. Rond vijf tot tien jaar na de behandeling volgt een piek, waarna het risico weer daalt.

Chemotherapie is inmiddels gelinkt aan myelodyslapsie (MDS), acute myeloïde leukemie (AML) en acute lymfatische leukemie (ALL). Als wordt gekozen voor bestraling in combinatie met het medicijn cisplatine of carboplatine, stijgt de kans op vormen van leukemie die vaak moeilijk te behandelen zijn.

Ook kankerremmende stoffen die topoisomerase II-inhibitors worden genoemd, waaronder anthracyclines, verhogen de kans op leukemie.

Kankermedicijn veroorzaakt kanker

Eerder dit jaar waarschuwde de Gezondheidsraad nog dat artsen die in aanraking komen met het kankermedicijn Adriamycine, zelf risico lopen om kanker te krijgen.

Ook mensen die betrokken zijn bij de productie van het medicijn en het opruimen ervan lopen een verhoogd risico. Adriamycine wordt al tientallen jaren gebruikt tegen verschillende kankersoorten.

[Natural News]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mariatje
Mariatje
5 jaren geleden

Twee halen een betalen. t Is toch triest. En wat te denken van moeders die na borstkanker en de nodig bestralingen kinderen krijgen. Lijkt me niet zo gezond voor het kind.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Kanker geneest vanzelf zolang je jezelf niet teveel vervuild, MAAR als je er in gaat snijden, extreem bestralen of jezelf vergiftigd dan krijgt het nog wel eens de neiging om ineens in super agressieve snel groeiende kanker te veranderen. Zonder dit soort ingrijpen gebeurt het maar zelden (of na langdurige vergiftiging door totale overmedicatie dus).
Kijk in de wereld van de GNM.

Bob
Bob
5 jaren geleden

Mijn buurman is 2 weken geleden overleden aan kanker en hij gebruikte niets meer dus ook geen pijnmiddelen. Heel jammer maar ze zijn hem toch komen halen, uw begrijpt wat ik bedoel.

jolo
jolo
5 jaren geleden

op hilversum werd vandaag gezegd dat ingewikkelde combinaties minder tot sterfgevallen leiden.
als je niet opgelicht wordt, word je wel doorgelicht=

x

Check Also

patholoog

Patholoog laat zien wat de prik met het brein en andere organen van ingeënten doet

Ryan Cole, een dermatopatholoog uit Idaho, gaf ...

piloten

Verschrikkelijk: vijf piloten van JetBlue dood – waren ze geprikt?

Afgelopen maand werd bekend dat in een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x