Natuur en Milieu

Grote vuurbal in Siberië: bijzondere beelden van zeldzaam fenomeen

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een man uit Novosibirsk, de grootste stad in Siberië, heeft een bolbliksem vastgelegd op camera. “Wat is dat?” vraagt een vrouwenstem. “Bolbliksem,” antwoordt Roman Tregubov van de Staats-Technische Universiteit van Novosibirsk.

“Kijk daar, wat is dat?” vraagt een man. “Het verplaatst zich,” aldus Tregubov. “Dit is een bolbliksem. Het is voor het eerst in mijn leven dat ik er één zie.”

De man legt uit dat hij op een stapel stenen moest gaan staan om boven een hek en de bosjes uit te komen en de bol te kunnen filmen. Dat is ook de reden voor de schokkerige beelden.

“Een bolbliksem is buitengewoon zeldzaam, maar kan toch overal opduiken,” zei hij. “Ik was verbaasd over de omvang van de bol.”

Een bolbliksem is een bolvormig object dat soms wordt waargenomen in de buurt van een blikseminslag en dan meerdere seconden zichtbaar is. Het is een atmosferisch verschijnsel dat zich meestal voordoet bij zwaar onweer, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij een bolbliksem optrad tijdens helder weer.

[Siberian Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Dat word niet vaak op camera vastgelegd. Wat een curieus verschijnsel.

Roy
Roy
6 jaren geleden

Heel stoer, daar wil je niet doorheen lopen 😉

Jer
Jer
6 jaren geleden

Me oma vertelde me ooit eens dat ze een ooit zo’n bolbliksem zag tijdens onweer en dat ze bang werd en achter een kast ging verstoppen om de bolbliksem niet de aandacht te trekken.

dimmer
dimmer
6 jaren geleden

Ik heb er 2 in t echie gezien bij de kerk hier alleen niet zo groot n en het zijn echt bijzondere dingen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x