Mens en Dier

Wybren van Haga: de linkse elite wil een collectivistisch systeem waarbij het gewone volk de klos is

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!

Kamerlid Wybren van Haga zei in het tv-programma Ongehoord Nieuws dat het CO2-budget waar de laatste tijd veel over te doen is geweest een socialistisch, collectivistisch of marxistisch uitvloeisel of hersenspinsel is. Nu wordt het een ‘proefballonnetje’ genoemd.

Van Haga zei dat Barbara Baarsma van de Rabobank, die onlangs op de radio een lans brak voor een CO2-budget, wel vaker proefballonnetjes oplaat. Volgens het plan van Baarsma, directeur Rabo Carbon Bank van de Rabobank, krijgt iedereen een persoonlijke hoeveelheid uitstootrechten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gebeld door Mark Rutte

Ze legde het als volgt uit: “Als ik wil vliegen, koop ik van iemand die niet gaat vliegen – omdat hij daar bijvoorbeeld geen geld voor heeft – zijn carbonuitstootrechten. Daarmee krijgt hij een beetje meer geld.”

In de coronatijd was ze van Herstel NL, een groep professionals die zich grote zorgen maken over het coronabeleid. “Toen werd ze gebeld door Mark Rutte en was het meteen weer weg,” aldus het Kamerlid.

Individuele vrijheid is niet verhandelbaar

“Dit is in essentie wat de linkse elite wil: een collectivistisch systeem waarbij uiteindelijk het gewone volk de klos is,” benadrukte Van Haga. “En het is ontzettend storend dat dit elke keer langskomt.”

“Het is ook heel raar. Het heeft ook iets heel decadents,” vervolgde hij. “Want dan mag Barbara Baarsma gewoon in haar privéjet naar het World Economic Forum in Davos gaan vliegen en wij mogen een extra biefstukje eten of wij kunnen onze CO2-rechten verkopen.”

“Individuele vrijheid is niet verhandelbaar,” zei Van Haga.

4.9 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sylvie
Sylvie
1 maand geleden

🤮🤮🤮🤮🤮🤮

onrecht
onrecht
1 maand geleden

waar bemoeid dat rabobank mens zich mee zeg !!

Willy wonka
Willy wonka
1 maand geleden

Sinds 2020 is het echt helemaal klote geworden. Hoe heeft dit kunnen gebeuren.

Harry Hark
Harry Hark
1 maand geleden

En daarboven nog een sociaal krediet systeem en dan zijn we in de toekomst

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

81
0
We lezen graag je reactie!x