Homepagina » Mens en Dier » Hoe twee steenrijke broers, met Nederlandse roots, de macht in Amerika kopen
Hoe twee steenrijke broers, met Nederlandse roots, de macht in Amerika kopen

Hoe twee steenrijke broers, met Nederlandse roots, de macht in Amerika kopen

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van de gebroeders Koch. Dat willen ze ook graag zo houden. De twee steenrijke broers geven zelden interviews, maar hebben een grote invloed op de Amerikaanse samenleving.

De miljardairs zetten hun vermogen in om wetten en regelgeving zoveel mogelijk om te buigen in hun voordeel. Om dit voor elkaar te krijgen richten de Koch-broers scholen op en starten ze lastercampagnes tegen politici die hen in de weg staan. Ook financieren ze denktanks en campagnes van politici om zoveel mogelijk invloed te krijgen.

Meest hebzuchtige familie op aarde

Het fortuin van de familie Koch, die Friese roots heeft, wordt geschat op 82 miljard dollar. Opa Hotze Koch emigreerde van het Friese Workum naar Amerika en legde daar de basis van Koch Industries. Vader Fred Koch begon in de oliehandel. Het geld begon pas echt binnen te stromen toen hij een grote deal sloot met Stalin om in de Sovjet-Unie een aantal olieraffinaderijen te bouwen.

Hoe twee steenrijke broers, met Nederlandse roots, de macht in Amerika kopen

De Koch-broers (Yahoo)

Charles en David, de zoons van Fred, gebruikten het familiefortuin de afgelopen jaren om in Washington de politiek te beïnvloeden. De familie Koch wordt ook wel de meest hebzuchtige familie op aarde genoemd.

Gewetenloze roofridders

Rolling Stone schreef eerder een interessant artikel over de Kochs. Het beeld dat daarin van hen wordt opgeroepen, reduceert gewetenloze roofridders als Andrew Carnegie, JP Morgan en John D. Rockefeller tot brave burgers met een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel.

De Amerikaanse senator Bernie Sanders waarschuwde tijdens zijn presidentscampagne voor wat hij ziet als de teloorgang van de democratie door de onbeperkte geldstromen in de Amerikaanse politiek. Hij waarschuwde dat niet alleen grote bedrijven invloed kopen, maar ook miljardairsfamilies zoals de gebroeders Koch.

Brandpunt maakte onlangs een portret van de twee steenrijke Amerikaanse broers, die met miljoenen in hun zak de macht in Amerika proberen te kopen. Het tv-programma onderzocht hoe ze dat doen en hoe ver hun macht strekt.

Bekijk het fragment hier terug.

[KRO-NCRV]


Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. De broers Koch zouden volgens Forbes gezamenlijk de één naar rijkste familie zijn, maar staan de werkelijke machthebbers van deze aarde wel in de Forbes?
  Er staat immers ook geen Rothschild in de Forbes 500…

  19 likes
 2. Weten wat de waarheid is in deze is lastig, op het moment dat de waarheid wordt gemaakt zijn er maar weinige bij, en de rest is verleden tijd.

  Het enige wat je als (globale) mensheid kan doen is de macht afpakken.
  Dit zou mogelijk kunnen zijn als de (globale) mensheid de macht over de MSM had.

  Helaas zolang de oproepen voor welke demonstratie of wat ook alleen op de alternatieve sites v/h internet te vinden zijn, verlies je als mensheid altijd….

  2 likes
  • En toch werkt het als een wijnvlek die groter wordt ,juist mensen die achter hun oren krabben gaan de alternatieve sites opzoeken. Wereldwijd is er juist een ontwakening bezig over van aes en nog wat, Jan met de pet heeft het over zaken waar hij 10 jaar geleden geen kaas van gegeten had ,dus er veranderen wel degelijk dingen en niet alleen door de demonstratie’s maar ook de mond op mond ”reclame”gesprekken in huiskamers op feestjes op scholen verenigingen enz. je mond houden is het laatste wat je zou moeten doen ,de moed laten zakken ook.Ik ben het me je eens dat je in je eentje weinig kan uitrichten echter hoe meer mensen op de hoogte zijn van wat er allemaal scheef zit kan ervoor zorgen dat op een zeker moment de weegschaal de andere kant (onze kant)doordrukt,want er komt altijd een soort reactie van ,door veel opgestapelde verontwaardigingen ,daar is niet eens een georganiseerde demonstratie voor nodig ,zo werkt dat, eens loopt de emmer over en dan is het klaar.,één schreeuw één (verkeerd) geluid en de hel breekt los .Mensen zullen zich niet meer zoet te laten houden met voetbalwedstrijden en films die de geest beinvloeden of andere onzinnige bulshit ,als het water genoeg aan de lippen is gekomen is het bam! Klaar.

   6 likes
 3. Henk van der Aa heeft zich lekker laten misbruiken voor een sterk staaltje propaganda van onze staatszender. Feiten checken, hoor en wederhoor, ho maar.

  2 likes
  • Daar dacht ik ook al aan, en Obama was zó verontwaardigd ja snap ik hahaha die ziet de bui al hangen.Ze zijn bang voor de Kochs, de deceptie’s van de regering(en) komen uit,ook v.w.b de zogenaamde klimaatverandering. En ja belastingen schrappen a.s.a.p ze worden echt niet gebruikt voor de bevolking maar grotendeels voor geheime projecten die hun eigen belang dienen dus kun je het net zo goed in je zak houden en zelf verzekeren.Wedden dat je meer loon overhoudt? De milieu wetten zijn een farce degeen die ze instellen hebben maar één ding voor ogen,. eigen verrijking, het milieu is ze biet,anders was er nu al een veel schonere aarde.Zo moet ik altijd lachen om de watergedragen verf die tegenwoordig gebruikt moet worden voor auto’s alsof dat wat uitmaakt hahah en het is net zo goed troep, ondertussen worden er wereldwijd nog tig spuitbussen verf met gevaarlijke gassen verkocht ..hoor je niks over. De Kochs willen meer macht /inspraak van het volk, is dat niet wat we allemaal willen ? Zijn we er niet allemaal moe dat anderen(regeringen) wel even kunnen bepalen wat we met ons eigen geld mogen doen en welke arts we mogen bezoeken ,dat we geplukt worden tot we aan de geeuwhonger lijden en onze huizen uit gezet worden omdat de hypotheken niet meer betaald kunnen worden door al die belastingen en inkortingen enz Voor mij is het altijd nog zo dat de pot de ketel verwijt want zeg nu zelf de ellende in de wereld begint /begon in de eerste plaats toch bij die regeringen en banken die onder één hoedje spelen met de Fed die af weten/meededen met de bewust gecreërde crisis die wereldwijd mensen tot wanhoop en ellende heeft gebracht..? Obama gaat nog net niet janken het water staat ze tot aan de lippen het einde is in zicht van alle kanten worden ze ingesloten, ,weg met die sukkels die narcisten die machts junks,stuk voor stuk een stel vuillakken die met droge ogen milioenen mensen de afgrond en de dood (oorlogen/ wapenhandel) inhelpen. Ik beweer niet dat de Kochs heiligen zijn maar er moet wel degelijk wat veranderen en als zij de eerste kogel door de kerk jassen dan vind ik dat prima.Genoeg is genoeg

   5 likes
 4. Alle miljarden kunnen in 1 seconde verdampen. Laat ze ervan genieten zolang ze het nog hebben.

  5 likes
 5. De VOC mentaliteit.

  4 likes
 6. Een Amerikaanse Gülen-beweging dus!

  4 likes
 7. Fryslân boppe! 🙂 🙂

  2 likes
 8. En aan de andere kant vind je soros, een amerikaan die nederlandse politici koopt. Ook heeft hij iedere eu commissie in zijn zak. Maar deze rode rakker zal je nauwelijks onderzocht zien in de nederlandse media.
  Als je de wikileaks leest vind je toch vooral deze kwal en evelyn rothschild.

  2 likes
 9. Geld kun je niet eten

  1 likes
 10. Sindskort hebben ze een eige museum in Wassenaar 😉

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

De Turkse automonteur Murat Agbas (21) heeft ...

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

De moderne mens leeft op vlak van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.