Het Complot

Klokkenluider ontslagen na onthulling medische experimenten

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een veelbelovende cardioloog is ontslagen nadat ze onthulde dat in het medisch centrum waar ze tot voor kort werkte experimenten worden gedaan op mensen.

Dr. Nalini M. Rajamannan probeerde haar patiënten te beschermen maar was niet langer welkom op de Northwestern-universiteit in Illinois op het moment dat ze de noodklok luidde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Rajamannan ontdekte dat hartchirurg Dr. Patrick McCarthy zijn eigen experimentele uitvindingen in het geheim testte op patiënten. Ze bracht het hoofd van de afdeling Cardiologie, de decaan van de faculteit, de commissie medische ethiek en de Northwestern Medical Faculty Foundation (NMFF) op de hoogte van de praktijken.

Haar woorden waren aan dovemansoren gericht omdat de universiteit achter Dr. McCarthy bleef staan en Dr. Rajamannan informeerde dat ze de patiënten niet langer mocht behandelen.

De cardioloog ontdekte bovendien dat mislukte experimenten werden verhuld. Zo kreeg één van de patiënten tijdens een operatie een hartaanval, maar dit werd vijf jaar lang stilgehouden. McCarthy zei eerder dat er niemand was die een hartaanval had gekregen. Na één van de experimenten werd het bedrijf AtriCure Inc. gedwongen $3,76 miljoen aan civielrechtelijke vorderingen te betalen.

De motivatie is geld. Artsen krijgen licentiegeld voor medische toepassingen die worden getest en goedgekeurd. Wanneer hun naam vervolgens in een prestigieus medisch tijdschrift wordt gepubliceerd vergeten ze vaak dat het welzijn van de patiënt op de eerste plaats komt in plaats van hun bankrekening.

Terwijl Dr. McCarthy medische experimenten blijft uitvoeren op nietsvermoedende patiënten schakelt Rajamannan de Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit FDA en het Amerikaanse Congres in om een onderzoek in te stellen naar de Northwestern-universiteit. Bovendien hoopt ze dat de Raad van Toezicht van de universiteit haar situatie zal herzien.

Bron: Topsecretwriters.com

Gerelateerd: Nederlandse hoogleraar verantwoordelijk voor grootste fraude in wetenschap tot dusver

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x