Homepagina » Natuur en Milieu » De media zijn een spreekbuis geworden van een luidruchtige elite die haar wereldbeeld aan ons wil opdringen en in de ban is van de klimaatgekte
De media zijn een spreekbuis geworden van een luidruchtige elite die haar wereldbeeld aan ons wil opdringen en in de ban is van de klimaatgekte

De media zijn een spreekbuis geworden van een luidruchtige elite die haar wereldbeeld aan ons wil opdringen en in de ban is van de klimaatgekte

We worden dag in dag uit via de media onderworpen aan een spervuur van vermaningen, doemscenario’s en onheilstijdingen. Het einde der tijden is nabij, tenzij we het tij nog willen keren.

Allerlei dwazen en zogenaamde voedingsdeskundigen drongen op Radio 1 aan op drastische maatregelen om ons eetpatroon te veranderen, schrijft Freek van Beetz voor OpinieZ.

De boodschap moet erin geramd worden: we moeten af van vlees eten, autorijden, vliegen en houtkachels.

Spreekbuis

Gas als brandstof is opeens niet schoon meer en de zegeningen van de warmtepomp moeten ons deelachtig worden, aldus Van Beetz.

“De media zijn een spreekbuis geworden van een luidruchtige, zelfbenoemde elite die haar leefwijze en wereldbeeld aan ons wil opdringen en in de ban is van het virus van de klimaatgekte,” stelt hij.

Van Beetz spreekt van agendajournalistiek: mensen die de aangezegde klimaatramp ter discussie stellen, wordt op hoge toon de les gelezen. Zij worden als klimaatontkenners overladen met hoon.

Rekening

Er kan inmiddels al niet meer worden getornd aan de zeer omstreden klimaatwet.

“De kiezer komt er in de Nederlandse parlementaire democratie niet meer aan te pas,” zegt Van Beetz. “Die mag straks de rekening betalen.”

Het is volgens hem veelzeggend dat de media zijn verworden tot spreekbuis van onheilsprofeten en moraalridders.

[OpinieZ]


Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Dood en dan ook doodziek word je van dat gezeik over het milieu. Het milieu is een geldbron geworden voor de neoliberalen. Als VVD en D’66 zich met het milieu gaan bemoeien dan is alleen maar om bij het volk veel geld uit hun beurs te troggelen. In 1978 stonden er al elektrische auto’s klaar bij de TU Delft, heette toen nog TH technische hogeschool, maar die achterlijke kakkers van het bestuur vonden het woord ‘techniek zo vies dat het universiteit werd. 1978 zie ze nog staan aan de Debeijlweg . Maar Shell en de elitaire fucking families die nu zo janken over het milieu wilden dit toen niet doorvoeren, stel je voor zeg. Het is schandalig hoe de rekening van die krankzinnge energie transitie op dit moment bij het volk wordt neergelgd. Mensen hebben gvd geen cent te makke en zijn al blij dat ze het einde van de maand halen in dit keigave land van Rutte.
  Maak je borst maar nat, die achterlijke batjes zijn van plan om nog 18.000 windmolens neer te zetten in uw achtertuin waarvan trouwens 80%niet staat aangesloten op welk net dan ook. Subsidie weet u wel……
  We worden in de maling genomen van A tm Z. En de elite maar vliegen, als er iets schandalig is dan is het wel vliegen. Luchtvaart die geen cent belasting betaald op hun kerosine. Commerciële scheepvaart met hun diesels. Deze twee sectoren met bindustrie zijn de vervuilers en worden overal van vrijgesteld. Dat is de realiteit, dus laat je niet de verdmmenis in praten door die politieke maffia als zij het hebben over het milieu want die schoften hebben niets op met het milieu.

  38 likes
 2. De klimaathysterie is er enkel en alleen voor winstbejag, want een opwarming of afkoeling van de aarde zullen we hoogst waarschijnlijk niet eens meer meemaken. Fukushima in Japan is al volledig uit de hand gelopen waardoor de hele wereld wordt vergiftigd en dus ook alles wat erop leeft. Dan is er nog de enorme hoeveelheid van plastic in de oceanen. Daarnaast beschikken alle grootmachten over een gigantische kernarsenaal waarmee ze de wereld gemakkelijk kunnen vernietigen en overal in de wereld is er oorlog. Maar nu moeten wij een spaarlampje indraaien om het milieu te redden?

  25 likes
  • Sterker nog: wat was er mis met de gloeilamp? Niks. (die lampen gaven zelfs warmte af en de ogen werden niet belast) Die nieuwe lampen hebben puur met nanotechnologie te maken. Wifi via lamp. Allemaal al lang bekend achter de schermen. Invoering bij het gros duurt lang en wij moeten “wennen”.

   5 likes
   • Je hebt Lumen, dat is de lichtsterkte. (meetbaar) Dat staat tegenwoordig op het doosje.
    Een gloeilamp van 75W heeft ongeveer 900 Lumen word knetterheet, je brand je handen als je die lamp vastpakt, dat is allemaal energieverlies.

    Een Led/spaar lamp bijvoorbeeld 900 Lumen met dezelfde lichtsterkte dus is maar 10 tot 20 Watt.
    Je kan het witte licht niks vinden maar je kan tegenwoordig ook al spaar en ledlampen krijgen met een coatinglaagje wat voor een zachtere kleur tot Led waar je alle kleuren zelf kan instellen.

    Als je naar het Europese stroomnetwerk kijkt, west en oost Europa want dat is 1 netwerk sheelt dat wel een paar Oost-Europese bruinkoolcentrales…

    3 likes
    • Wat je blijkbaar niet weet is dat ledlicht of cool light zielendodend is , het is negatieve warmte dwz helemaal geen warmte en is het licht van Satan of demonisch licht .

     2 likes
  • Precies , 2 gehaktballen per week , en de aarde is gered!

   2 likes
 3. Mensen beginnen onderhand erg moe te worden van de smerige leugens die onophoudelijk door de media verspreid worden. In plaats van dat ze het gaan geloven door de oneindige herhaling gaan ze zich langzaam maar zeker verzetten. Zelfs reacties hier blijven al langer uit.

  23 likes
 4. Mijn meninghierover is, dat de vuiligheid die de industrie uitstoot mij meer bezorgd maakt dan de co2?

  13 likes
 5. Geweldig ,de economische klasse die in haar winstzucht al deze milieu schade op elk front veroorzaakt namelijk iets minder winst betekend minder milieu schade maar ook minder winst en daar willen de jongens en meisjes van de economische klasse niet aan denken.Gelukkig bepalen zij ook wat in de media komt en wat de op dat moment leidende politiek uitkraamt.En dan maak je bekent dat alles de schuld van de burger is geniaal gewoon die wil daar niet voor krom leggen en dus kan de economische macht doorgaan met winst maken met milieu schade op elk front als gevolg .Nu kunnen ze zelfs zeggen dat het de schuld van de burger is dat er geen oplossing is en volgens de economische macht is het eigelijk helemaal niet nodig en een duidelijk geval van burger pesten door …..ja door wie eigelijk?
  En nu koffie.Mvrg,Marcel

  12 likes
 6. “De boodschap moet erin geramd worden: we moeten af van vlees eten, autorijden”
  Heer Robin de Boer, laat ik me flink storen aan 1ste.

  Heeft u zich weleens verdiept in de afschuwwekkende praktijken van dierenleed?
  U hoeft nergens vanaf wat mij aangaat. Maar mensen die er genoeg van hebben hoe er wordt omgegaan
  op deze wereld met leven, en daarom bewust afzien van vlees eten, die hoeft men evenmin te veroordelen.

  Het zou een goed begin zijn om eens wat vaker naar alternatieven te zoeken voor vlees. Het wordt er niet minder smakelijk om. Want vlees eten is een stupide volkstraditie.

  Ongenuanceerdheid is een groot kwaad.

  10 likes
  • Minder vlees eten is goed, maar afschaffen niet nodig . Mits je een overtuigd vegetariër bent. Eet je vlees , neem dan goed vlees , grasgevoerd en biologisch .

   1 likes
 7. Nog zo’n mooie leugen zien?

  Dat gezever met die oh zo zielige indiaan gezien op “het Nieuws” ??
  De -Blanke- Man\Jongen kreeg weer de schuld? De Trump stemmer? De rascist?

  Wel, de waarheid is weer 180 graden omgedraaid.
  9 minuten durend filmpje wat de NPO eo MSM nep nieuws natuurlijk nooit aan de Massa kan laten zien…

  https://www.youtube.com/watch?v=hcIXREmUghA&feature=youtu.be

  9 likes
 8. Je wordt onderhand strontziek van al dat gel*l over het milieu , echt hoor welke maffe hier mee is begonnen weet ik niet maar honderden mafkezen lopen er achteraan bizar en abnormaal is het gewoon . Nederland is maar een spettertje op de aarde en totaal niet in staat om het klimaat op aarde ooit te beïnvloeden . Wie anders zegt en geloofd moet maar eens terug naar school of zoiets . Mensen op achterlijke absurde kosten jagen en wat denk je dat er met al dat geld gebeurt dan , de lucht word er niet nog veel schoner van en de bladen aan de bomen en het gras niet nog groener en de zee niet veel blauwer als dat ie nu is . De milieu adepten moeten eens wakker gaan worden uit hun utopie sprookje , en dat is wat er moet gebeuren . Bepaal zelf wel wat ik eet al levenslang en dan komt er een D66 binkie die nog nat achter zijn oren is mij vertellen dat ik maar 2 gehaktballen mag eten , de idioterie ten top . 2 gehaktballen waar haalt ie het vandaan , als bij de 10 geboden nu een clausule zit van ” gij zult geen vlees eten ” dan pas heb ik er vertrouwen in . En voor de rest kunnen die milieu gekkies op het dak gaan zitten , ik leef in de realiteit .

  5 likes
 9. Ik ga juist steeds meer vlees eten. Gewoon omdat ik het lekker vind.
  Mijn doel is om uiteindelijk alleen nog maar vlees te eten maar dat kan ik (nog) niet betalen.
  Een hotkachel staat ook hoog op mijn lijstje.
  Vliegen ben ik gek op en je kan vaak hele goedkope reisjes boeken. Dat doe ik dus zo veel mogelijk.
  Auto rijden doe ik ook graag en veel. Openbaar vervoer vind ik een gedoe.
  Ik heb die auto tenslotte niet voor niks, dan wil ik hem gebruiken ook!

  3 likes
 10. Ja fijn, alles op elektriciteit. Gevolg: Huisbranden etc. Het net kan het nu al niet aan!

  1 likes
 11. Wel, ik ben het van harte eens dat we, op zijn minst, veel minder vlees moeten consumeren (enig idee hoeveel landbouwgrond in de wereld wordt opgeofferd alleen voor veevoer?), veel en veel minder het vliegtuig nemen voor die belachelijk idioot lage prijzen, idem voor die vervloekte auto (oh als we daar aankomen is dit land ineens in rep en roer!!!). Houtkachels is pure flauwekul in ons land.

  Hebben we wel enig besef wat ons ‘goede’ Westen allemaal aanricht in de wereld om van bovengenoemde luxe te mogen profiteren? Ten koste van andere landen? Hebben de mensen die hier reageren wel enig benul van geopolitiek en wat er -vooral – achter de schermen werkelijk wordt besloten? Lees boeken, en niet een of twee.

  Hoe komt iemand als Thiery Baudet bij iemand, ik meen in Friesland, die de windmolens wil verwijderen en een vliegveld in zee wil laten bouwen?? Windmolens kan niet maar zo’n vliegveld moet kunnen?
  Wat is dit toch in dit kleinzielige Nederland (Hufterland) die alles tegenwerkt wat maar iets met het milieu van doen heeft?
  Wees gerust, ik steun geen enkele politicus of partij maar – en ik he dat recent ook al geschreven ergens hier – ik ben en blijf van mening dat we van de fossiele ellende afmoeten. En dat de kosten die daarvoor nodig zijn vooral NIET bij de burgers terecht moeten komen. Maar alles tegenwerken wat er echt moet gaan veranderen in onze energievoorziening meteen aanvallen? Nee, kom op zeg. En kijk en denk vooral veel breder dan alleen binnen je eigen straat, land te blijven hangen. De wereld draait niet enkel en alleen om dit piepkleine landje.

  Wel ben ik al sinds mijn 19e vegetariër (ben nu tegen de 50), heb bewust nooit auto willen rijden (ook geen rijbewijs), weiger in een vliegtuig te stappen en we zijn hier thuis nu bezig om te overweeng – op eigen kosten dan wel – over te gaan af te stappen van het gas en zo min mogelijk energie in te moeten gaan kopen van de grote winstjagers. We hebben er nu nog het geld voor (en we hebben, ik en mijn vrouw, een WAO en een WIA + beide een invalideitsuitkerung erbij).

  Maar mensen ga ruimer denken en sta niet stil bij je eigen wereldje. Er komt ook – maar dat kan zo afgelopen zijn door de wereldwijde terreur van de VS – een wereld nu jullie wereld.

  Harold Mulder
  Nijmegen
  Nederland, 51e staat der VS
  Planeet Aarde

  1 likes
 12. Die klimaatfanatiekelingen die zgn zoveel om de aarde geven, moeten maar de volgende simpele aardse wet hanteren: werken bij zonlicht en slapen als het donker is. Dan vervuil je ook niet. Maar nee, ze dwingen de mensen te werken terwijl het buiten donker is en ons systeem dan ingesteld is om te rusten.

  1 likes
 13. Dus de oliebazen zijn geen elite?

  0 likes
 14. die gemanipuleerde rook pluimen ( gister in het AD ) is geen co2, is waterdamp, dus maak je eigen gek,
  en de linkse kerk zegt over 15 jaar is het over, dit draai je niet meer om,
  dus,
  feesten zuipen, dikke autos, kolen in de fik, we zijn over 15 jaar allemaal dood , of zou het verhaal niet kloppen, dus maak je niet druk, links zeg het is over, en wordt het 15 jaar of meer,
  de Russen zijn er ook nog he,, zo erg joh de Russen.,
  ”dus er is geen hoop meer” alles is gesloopt, doe gek, ga reizen, vliegen, neem j e ontslag, scheiden,

  want GL en de linkse media zeggen dat het voorbij is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gasketels

Iedereen aan de warmtepomp? Meer gasketels verkocht dan ooit tevoren

Fabrikanten van gasketels hebben niet eerder zoveel ...

aardgasvrij

Aardgasvrij Amsterdam kost 65 (!) miljard: ‘Stille roof’. Drie keer raden wie de rekening krijgt

Amsterdam wil in 2040 alle huizen van ...