Binnenland

Deze school in Leeuwarden laat GGD niet toe om voorlichting te geven over vaccinatie: ‘Geweldig!’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor het eerst gaan mobiele prikteams van GGD Fryslân op tournee langs scholen om leerlingen en medewerkers te vaccineren tegen corona. Er zijn scholen waar de GGD niet welkom is om voorlichting te geven over vaccinatie, waaronder het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden.

Rector Dirk Jan Dekker zei tegen Omrop Fryslân dat er ouders zijn die ‘heel kritisch zijn’ op het vaccinatiebeleid van de regering. “Die zeggen bijvoorbeeld dat het vaccin experimenteel is en dat ze absoluut niet willen dat hun kind daarmee ingeënt wordt.”

Zaak van thuis, geen zaak van school

“Wij blijven uit de discussie: wij zijn geen wetenschappers of overheid, maar een school,” benadrukte Dekker. “Wij zijn van mening dat alles wat met vaccineren te maken heeft een zaak is van thuis en geen zaak van school.”

“Dit zijn zaken van de overheid, dit is wet- en regelgeving en daar gaan wij niet over,” vervolgde hij. “Wij weten dat onze leerlingen heel goed in staat zijn om de informatie te vinden. Daar hebben ze school niet bij nodig.”

Nog niet veel over bekend

De verslaggever van Omrop Fryslân zei dat er ook voorlichting wordt gegeven over drank en drugs. Waarom dan niet over vaccins? “Dat is een andere kwestie,” merkte de rector op. “De vaccins die we nu hebben, bevinden zich nog in de onderzoeksfase. Daar is nog niet veel over bekend, bijvoorbeeld hoe effectief ze zijn als er straks weer nieuwe varianten komen.”

Er komen veel lovende reacties binnen. Neuroloog Jan Bonte zegt bijvoorbeeld: “Wat een geweldige school! Kijk, Hugo de Jonge: dat is wat het betekent om een christen te zijn. Niet alleen belijden, maar ook doen!”

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marja
Marja
1 jaar geleden

Nog graag veel meer van deze scholen. Geweldig!

Wim bierman
Wim bierman
1 jaar geleden

Prikbrigade alleen het woord roept een andere term: razzia’s

RICK
RICK
1 jaar geleden

Kijk …zo kan het ook!! GOED ZO! ..Ik heb hier niets aan toe te voegen..

Rose
Rose
1 jaar geleden

Fantastisch! En nu nog alle scholen a.u.b

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

111
0
We lezen graag je reactie!x