Het Complot

Het officiële verhaal over 9/11 klopt niet. Als je dit meemaakt, weet je waarom

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Cabaretier George van Houts gaat in zijn nieuwe voorstelling Kom Plot in op 9/11 als complot. Is het echt zo gegaan als ons wordt voorgehouden? Hij denkt van niet.

“Serieuze wetenschappers zeggen dat het helemaal niet kan volgens de wetten van de natuurkunde,” aldus de theatermaker over de aanslagen op 11 september 2001.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

En als blijkt dat er iets anders achter zit blokken mensen dat. We spreken dan ook wel van cognitieve dissonantie.

Voor gek verklaard

Van Houts merkte op dat het stempel ‘complotdenker’ erg effectief is om mensen de mond te snoeren. “Iemand die bij een officiële lezing vragen stelt, wordt voor gek verklaard.”

De media weigeren volgens hem andere feiten te publiceren. Ze zijn namelijk als de dood dat ze hun geloofwaardigheid verliezen.

Eén groot complot

“Uit 9/11 zijn zeven oorlogen voortgekomen, het Midden-Oosten is een grote puinhoop geworden en we zijn moslims als vijanden gaan zien. Er zijn mensen die daar belang bij hebben,” vervolgde hij.

Eerder liet Van Houts met de theatergroep De Verleiders al zien dat het bankwezen één groot complot is.

“Je wordt systematisch voorgelogen en opgelicht,” zei hij. “Bijna niemand wist dat geld wordt gemaakt door commerciële banken in plaats van de overheid.”

Macht achter de macht

“[De voorstelling] Door de bank genomen was een grote schrik voor de bankmedewerkers: slechts drie procent wist dat het zo werkte. Sommigen van hen hebben zelfs ontslag genomen.”

De Verleiders doen niet mee aan Kom Plot, maar werken wel aan hun vijfde voorstelling: Stem kwijt.

Die show gaat over het niet meer functioneren van de democratie, legde Van Houts uit. “Over de macht achter de macht, want die is er.”

[ED]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

De show gaat over het niet meer functioneren van de democratie, legde Van Houts uit. “Over de macht achter de macht, want die is er.”

Dat is in het kort alles waar het om draait. Vrijwel iedereen weet dan wel bewust, dan wel intuïtief dat die macht bestaat maar verreweg de meesten durven niet aan te nemen dat die verscholen macht alles controleert en absoluut niets goeds in de zin heeft. Het is inderdaad een cognitieve dissonantie die velen van ons welhaast in de genen geprent lijkt te zijn.

Arka
Arka
7 jaren geleden

Daar kunnen we respect voor opbrengen!, deze man vind (net als ik) dat iedereen dat moet weten, moeilijke taak met zo’n ongemakkelijke waarheid, als ik daar over praat met vrienden dan merk ik de weerstand, ook al zijn de bewijzen overweldigend, Cognitieve Dissonantie heet dat. Het is ook wel moedig en misschien wel gevaarlijk, want er zijn mensen die er belang bij hebben dat het in de doofpot blijft.

papavanvijf
papavanvijf
7 jaren geleden

Ben geweest bij zijn voorstelling kom plot.
Er waren zelfs journalisten van de Volkskrant en NRC aanwezig maar heb er niks van gelezen.
Straks weet de meerderheid van de mensen dat van de officiële verhaal er geen ruk van klopt.
Hoop dat van houts bij dwdd komt en die cognitieve dissonantie uitlegt
Hulde voor die man

Arka
Arka
7 jaren geleden

papavanvijf, hier de omschrijving van Cognitieve Dissonantie;

Soms zijn mensen onvermurwbaar en heel sterk verbonden aan een kern overtuiging, wanneer ze vervolgens worden geconfronteerd met het bewijs dat volledig tegen die overtuiging ingaat, zal het nieuwe bewijs NIET worden geaccepteerd.
Het wel accepteren van deze waarheid zou voor hen bijzonder oncomfortabel zijn. En omdat het zo essentieel voor hen is om deze kern overtuiging te beschermen, zullen ze alle rationaliseren, negeren en zelfs volledig ontkennen, wat niet past bij hun kern overtuiging.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x