Gezondheid

Waarom stoppen we wel met AstraZeneca, maar niet met andere vaccins? Die veroorzaken ook bloedstolsels

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen onder de 60 jaar krijgen geen AstraZeneca-vaccin meer. Minister De Jonge wil dat die groep een andere prik krijgt ‘om gezondheidsrisico’s te voorkomen’. Het Europees Medicijnagentschap stelde eergisteren dat er een verband is tussen bloedstollingsproblemen en een AstraZeneca-prik, maar voegde daar gelijk aan toe dat ‘de voordelen opwegen tegen de risico’s.

Berichten over de ernstige bijwerkingen van dit vaccin beginnen nu ook steeds vaker door te sijpelen in de media. Zo kreeg Derk Jan Bult vorige week maandag zijn eerste prik met het AstraZeneca-vaccin. Negen uur later kreeg hij last van ‘zware hoofdpijn’. Een paar dagen later lag hij in het ziekenhuis en kon hij nauwelijks op zijn benen staan. Hij hoeft de tweede prik niet meer.

Zijn huisarts belde hem met de mededeling dat hij nog een paar vaccins over had en het zonde vond om die weg te gooien. Hij vroeg of Derk Jan interesse had. “Ik zei: prima joh. Des te sneller, des te beter.” Nu hij aan den lijve heeft ondervonden wat het AstraZeneca-vaccin kan doen, wil hij er geen tweede van. “Dat gaat ‘m niet worden, dat zal een ander merk moeten wezen.”

Talloze berichten

Maar waarom horen we zo weinig over de andere vaccins? Die veroorzaken net zo goed bijwerkingen. Zo schrijft De Limburger dat er ook meldingen van bloedklachten zijn binnengekomen na inentingen met het coronavaccin van Janssen. Er is zelfs iemand overleden.

En ook bij de vaccins van Pfizer en Moderna zijn gevallen van trombose bekend. Op social media komen talloze berichten voorbij van mensen die zich enkele dagen of weken geleden vol trots hebben laten vaccineren en vervolgens zijn overleden.

CNN-analist Midwin Charles schreef op 1 maart dat ze zich had laten vaccineren in een prikcentrum. “Let’s do this!” Op 4 maart schreef Charles dat ze vermoeid was en de prik van Pfizer had gekregen. Eergisteren werd bekend dat Charles op 47-jarige leeftijd is overleden.

Schering en inslag

Ook in Nederland zijn dit soort berichten schering en inslag op social media. Er is op dit moment vooral aandacht voor de tweets van Marianne Gödden, wier moeder overleed na de tweede prik van Pfizer. Ze heeft aan sceptische mensen de rouwkaart laten zien.

Haar moeder werd op 3 april ‘ontzettend ziek’ na de prik en belandde op de spoedeisende hulp. De vrouw werd benauwd, misselijk en moest overgeven. Gödden laat weten dat de arts was geschrokken van alle blauwe plekken op haar lichaam. Op dinsdagmiddag overleed de vrouw. “Ze had weinig onderliggende problematiek en was nog vol levenslust.”

Hetzelfde

“Vorige week hetzelfde bij mijn oom gebeurd. Gecondoleerd en heel veel sterkte,” reageert twitteraar TheWorldHasGoneNuts. Andrea Maertzdorff voegt toe: “Mijn moeder heeft ook ernstige hartproblemen gekregen van datzelfde vaccin.”

Bij het Europees Medicijnagentschap zijn inmiddels bijna 300.000 meldingen van bijwerkingen binnengekomen na de coronaprikken, waaronder zo’n 6000 sterfgevallen.

4.7 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkel
Mikkel
2 jaren geleden

Waarom ooit begonnen met AstraZenica? Het was toch veilig? Het was toch uitvoerig getest? Er was toch geen enkele stap van het testen overgeslagen? Het was toch goedgekeurd als veilig?

Oh nee, dat was het allemaal NIET.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Pfizer zal wel minder bloedstolsels geven of zo.

Overigens vindt het Europese hof van de Rechten van de Mens dit allemaal goed.

Dus wij kunnen onze borst natmaken en pseudovaccinrazzia’s verwachten. Toen ging het om de Joden (en verzetsmensen), nu gaat het om de niet-pseudogevaccineerden (en verzetsmensen).

doornbos
doornbos
2 jaren geleden

Maar er is niet alleen niets aan de hand volgens de schurken in Den Haag, we ontlasten door al die ‘vaccinaties’ ook nog eens ge-wel-dig de zorg. Nee, we zijn goed bezig. Al die extra zorgkosten strakkies? Mwa, die betalen we met zijn allen met graagte. En echt niet alleen maar omdat we ook daarin helemaal geen keuze hebben. Wat een volk.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
2 jaren geleden

Om gezondheidsrisico’s te voorkomen, zouden alle vaccinaties verboden moeten worden. Het moet maar eens ophouden met al deze onzin en mensen voor de gek houden en onnodig angst aan te jagen. Stop met deze volkerenmoord!

Dat voordelen op wegen tegen risico is natuurlijk ook een fabeltje. Ik denk dat de meeste mensen die hier op NFN berichten lezen, dit wel met mij eens zijn.

Laat het RIVM, het WHO en Hugo de Jonge eerst maar eens bewijzen dat een virus überhaupt bestaat. Er zijn al genoeg mensen in de valkuil gelopen. De valkuil is in 1e instantie het programma van Rockefeller Lockstep 2010, dan de vaccinatie zelf die prionen bevat (vandaar al die nare bijwerkingen), maar ook de test voor Covid-19, die helemaal geen test is, maar een andere manier om mensen ziek te maken.
De vaccinatie is helemaal geen vaccinatie, maar genetische modificatie met nieuwe technieken, die voor menselijk gebruik nooit zijn goedgekeurd. Vandaar dat alles zo stiekem, achterbaks en geheimzinnig gebeurd.

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x