Buitenland

EU-baas Von der Leyen dreigt Italiaanse kiezers te straffen: ‘Haar arrogantie wordt alsmaar driester’

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Giorgia Meloni, leider van de rechtse Italiaanse partij Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) staat op het punt de eerste vrouwelijke premier van Italië te worden. Haar partij lijkt af te stevenen op een duidelijke overwinning.

De bureaucraten in Brussel volgen de situatie in Italië met argusogen. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen kreeg bij de Princeton-universiteit de vraag of er zorgen heersen over de aanstaande verkiezingen in Italië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Instrumenten

“We zullen zien. Als dingen een ‘lastige kant’ opgaan – ik heb het gehad over Hongarije en Polen – hebben we instrumenten achter de hand,” antwoordde Von der Leyen.

De EU-baas krijgt veel kritiek. Historicus Laura Slot twittert: “De Europese Commissie is niet alleen ondemocratisch, zij is antidemocratisch. De EU bedreigt het volk van Italië, zegt journalist Joost Niemoller.

Reden te meer

“Mevrouw die door niemand gekozen is dreigt Italianen te straffen als ze kiezen voor iemand die haar niet bevalt,” vat Sander van Dam samen.

Europees Parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang) haalt hard uit naar Von der Leyen: “Deze vrouw bedreigt nu de Italiaanse kiezers. Haar arrogantie wordt alsmaar driester.” Het Belgische parlementslid Dries Van Langenhove voegt toe: “Reden te meer om nationalistisch te stemmen!”

4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jessie nameles
jessie nameles
1 jaar geleden

welkom in de democratie van de ongekozen globalisten!!!!!!!!!

Marco
Marco
1 jaar geleden

Ze moet nu wel gaan uitkijken dat ze niet valt in de badkamer of van de trap valt of uit de bocht gevlogen is of dat ze de auto starten…

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Italië lijkt me als mede-oprichter van EU en de vroegere EEG sowieso een ander verhaal dan Hongarije of Polen. Ik hoop dat de Italianen zich niet op hun kop laten zitten door de verwaande draak Von der Leyen.

Joop Visser
Joop Visser
1 jaar geleden

Helaas is het systeem zo opgezet dat alleen Derksen de oplossing aanreikt.

Back to top button
145
0
We lezen graag je reactie!x