Paarse aardappelen doden de stamcellen van dikkedarmkanker en voorkomen uitzaaiing van de ziekte. Wetenschappers denken dat het resistent zetmeel, een onverteerbaar soort zetmeel, de darmbacteriën helpt een vetzuur te produceren dat ontsteking tegengaat en kankercellen helpt afbreken.
Onderzoekers van het Penn State Hershey Cancer Institute hebben aardappelen met paars vruchtvlees getest op stamcellen. De aardappel voorkomt niet alleen dat de kanker zich uitzaait, maar belangrijker nog: hij valt de kankerstamcellen aan, waardoor ze niet terugkomen.
Andere kankersoorten
De wetenschappers hopen de aardappel op kankerpatiënten en ook op andere kankersoorten uit te proberen. Ze zeggen dat het verhitten van de aardappel de kankerbestrijdende stoffen niet vernietigt en dat één aardappel per dag voldoende moet zijn.
Het team denkt dat het resistent zetmeel van de aardappel het werkzame bestanddeel is, maar ook de stoffen die de aardappel paars maken kunnen verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van de kankercellen.
Als dat zo blijkt te zijn, zouden ook andere paarse groenten- en fruitsoorten kankercellen kunnen doden. Dikkedarmkanker is de op één na dodelijkste kankersoort. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Nutritional Biochemistry.
Dodental door coronavirus boven de 50.000, zegt deze Chinese miljardair. ‘Ze houden de waarheid verborgen’
Rode lijnen in Davos: verspreekt Rutte hier de waarheid?
Ieren zaten al in Amerika voordat Columbus het continent ontdekte. Waarom is dit reisverslag steeds genegeerd?
Amerikaanse marine doet meerdere tests met kernraket boven Los Angeles ‘om vijanden af te schrikken’
Een wereld van vrede en overvloed, is het mogelijk? – Channeling 17-02-2022
Theo Schetters maakt zich ernstig zorgen: ‘Dit is nog maar het begin’
Minister De Jonge zwaar onder vuur: ‘Hij is een ramp’
Volkskrant onder vuur wegens ‘bizarre propaganda’ over coronavaccin: ‘Wat ís dat voor ‘journalistiek’?’
Verborgen geheim: schadelijke transvetten in tienduizenden supermarktproducten