Mens en Dier

Rutte nadat collega Wybren van Haga uitmaakt voor extreemrechts en stinkend varkensvet: ‘Een beetje humor’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Woensdag liep het hele kabinet weg na een opmerking van Thierry Baudet over de opleiding van minister Kaag. Vervolgens werd de FVD-voorman het woord ontnomen. Onlangs beledigde minister van Justitie en Veiligheid Yesilgöz Kamerlid Wybren van Haga en Baudet in haar HJ Schoo-lezing. Ze noemde hen ‘extreemrechts en onwelriekende reuzel’, stinkend varkensvet.

“Dat is een persoonlijke aanval,” zei Van Haga tegen premier Rutte. “Het kabinet spreekt met één mond, dus ik ben benieuwd of de premier deze woorden overneemt.”

“Ik vond dat mijn collega een mooie toespraak heeft gehouden. Ik zou tegen de heer Van Haga willen zeggen: niet zo happen, wees niet zo gevoelig,” beet de premier hem toe. Oftewel: stel je niet zo aan.

Far out

Over het weglopen van het kabinet zei Rutte: “Er werd hier een alt-right conspiracy theory de Kamer in geslingerd over een collega van mij in het kabinet, met alle risico’s die dat met zich meebrengt wat betreft veiligheid en het verder opjutten van bevolkingsgroepen.”

“Wij zijn allemaal bereid om alle kritiek te aanvaarden. Wij kunnen tegen kritiek op de inhoud. Wij kunnen ook tegen kritiek over ons functioneren als ministers. We kunnen zelfs tegen wat persoonlijke kritiek. Ik zou nogmaals tegen de heer Van Haga willen zeggen: niet zo happen. Maar wat hier gebeurde, was far out. Dit ging over alle grenzen heen. Dit raakt ook aan veiligheid. Dit was niet voorbereid,” voegde Rutte toe.

“Ik merkte aan mijn collega naast mij dat het voor haar tijdens het verhaal, zeker toen het stuk over die opleiding begon, uitermate ongemakkelijk werd. Toen ze opstond, hebben we elkaar aangekeken en gezegd: we laten haar niet alleen vertrekken; dan vertrekken wij als team. En ik ben er ontzettend blij mee dat we dat gedaan hebben,” aldus Rutte.

Hanteer dezelfde standaard

Het kan niet zo zijn dat er hier een kwalificatie plaatsvindt dat het een conspiracy theory is die we moeten bestrijden, en dat op datzelfde moment iemand van het kabinet, een minister van Justitie en Veiligheid, die over onze veiligheid gaat, ook conspiracy theories aanhangt en zegt: er zijn extreemrechtse mensen; die moeten we bestrijden en we moeten gaan voorkomen dat zij mogen zeggen wat ze willen, reageerde Van Haga.

“Mijn oproep aan dit kabinet en de premier is dus: hanteer gewoon dezelfde standaard en neem afstand van een minister die dit soort vreselijke persoonlijke aanvallen doet. ‘Stinkend varkensvet’ is nou niet een term die ik hier zou gebruiken. Als iemand dat wil zeggen is dat prima, maar als andere mensen iets anders willen zeggen, dan geldt diezelfde standaard,” vervolgde Van Haga.

Echt de weg kwijt

“Ik vind het weerzinwekkend dat dus niet iedere Nederlander gelijk is voor deze premier. Het is tijd om te gaan,” benadrukte hij.

Rutte beweerde vervolgens dat ‘er wordt gepleit voor een beetje humor en enige relativering’.

“Als de betiteling en betichting van extreemrechtse sympathieën en de scheldkanonnade met ‘stinkend varkensvet’ worden gekwalificeerd als humor, dan zijn we echt de weg kwijt hier,” zei Van Haga.


5 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
6 maanden geleden

Kabinet is eigenlijk één grote pot reuzel, die zich niets aantrekt van de ellende waar wij door moeten.

Celia
Celia
6 maanden geleden

Het hele kabinet is zelf onwelriekende reuzel.

Greet Resist
Greet Resist
6 maanden geleden

WEF humor is alleen grappig voor psychopaten

Merijn Hugens
Merijn Hugens
6 maanden geleden

DE HYDRA EET HAAR EIGEN STAART

Het is één verschrikkelijk GROTE PUINHOOP! Bwahahaha…..al die Landverradende Demonen daar in de Tweede Kamer der Staten-Generaal zijn met elkaar in gevecht…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

130
0
We lezen graag je reactie!x