Homepagina » Het Complot » Bedenker X-Files: “Ik dacht dat de productie zou worden stilgelegd door de FBI, te dicht bij de waarheid”
Bedenker X-Files: "Ik dacht dat de productie zou worden stilgelegd door de FBI, te dicht bij de waarheid"

Bedenker X-Files: “Ik dacht dat de productie zou worden stilgelegd door de FBI, te dicht bij de waarheid”

Chris Carter, de bedenker van The X-Files, was bezorgd dat de FBI de productie van de hitserie zou stilleggen. Een mysterieuze man vertelde hem dat hij te dicht bij de waarheid zat.

“Toen de serie net op tv was, kwam er iemand op me af die zei dat hij voor een geheim overheidsagentschap werkte en dat we erg dicht bij de waarheid zaten,” vertelde hij aan The Huffington Post.

“Toen ik de pilotaflevering schreef belde ik de FBI op om onderzoek te doen,” vervolgde hij. “Ze waren aardig, maar wilden niet al te veel kwijt.”

Vrije energie

“Toen we op het punt stonden om de aflevering uit te zenden, werd ik gebeld door de FBI: ‘Wie ben jij en wat doe jij?’ Ik dacht even dat de productie zou worden stilgelegd door de lange arm der wet,” aldus Carter.

De iconische serie is voor het eerst in 14 jaar weer op tv te zien. Er komen allerlei onderwerpen voorbij zoals buitenaards leven, valse vlag-operaties, paranormale fenomenen, vrije energie, geheime technologie, reverse engineering en ontvoeringen.

Nog vreemder

Van The X-Files werden tussen 1993 en 2002 in totaal meer dan 200 afleveringen uitgezonden, verdeeld over negen seizoenen. De serie was wereldwijd een groot succes en won 16 Emmy Awards, vijf Golden Globes en tal van andere prijzen.

“De wereld is nog vreemder geworden tijdens de lange pauze van 14 jaar en het is daarom het perfecte moment om deze verhalen te vertellen,” zei Carter. De reeks gaat over twee agenten van de FBI, Dana Scully en Fox Mulder, die onderzoek doen naar mysterieuze zaken, zogeheten X-Files, waar de FBI geen raad mee weet. Van graancirkels tot overheidscomplotten die de aanwezigheid van buitenaardse wezens op aarde moeten verhullen.

[Huffington Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sculley and Mulder………geweldige serie

 • Arwijn schreef:

  Ik ben benieuwd hoe goed ze hebben opgelet bij de Alex Jones show in de laatste 15 jaar.

 • Herman de Graaf schreef:

  De PR voor de x-files draait op volle toeren.
  Zoals Apple en Microsoft zogenaamd informatie lekken als onderdeel van hun marketing.
  Zo brengen filmproducenten ook hun berichten in omloop over een product dat gaat komen..

 • Berenbotje schreef:

  Ik denk niet dat ik die nieuwe serie leuk ga vinden. De 2 acteurs zijn oud geworden en de frisheid straalt er niet meer van af. Integendeel, het is een beetje embarassing om naar ze te kijken.

  • Wim schreef:

   Je kan altijd nog de ouwe afleveringen blijven kijken. Het leven gaat door. Ik ben ook oud geworden.

  • eNdEmiOn schreef:

   Tja je kunt ook kijken “met je ogen dicht”. Ofwel the x files vooral de eerste nieuwe aflevering was zeer geschikt als luisterepisode. Kun je tegelijkertijd nog iets anders doen ook 😉

   Wbt “te dicht op de waarheid”, gaan ze echt niet stilleggen. Prima real world wormhole x-treme situatie. Ofwel prima voor de “plausible deny ability”.

  • PsyChris schreef:

   Jaaa, geniale reden, ‘ze zijn oud geworden’…

   Clever boy

 • Wim schreef:

  De nieuwe serie gaat dat, de regering zelf alles deed.

 • Eli020 schreef:

  Ik denk dat je vooral moet kijken naar de boodschap die wordt overgedragen Beren. Ik verwacht meerdere verwijzingen naar complotten en mogelijk subliminals. Ik begreep dat Alex Jones een grote inspirator is geweest voor Chris Carter.

  Ikzelf ben alleen nog in dubio of ik per aflevering ga kijken of straks alles in 1 keer. Ach ja, first world problems zal ik maar zeggen:)

 • Danny schreef:

  In de eerste aflevering houdt Mulder een betoog dat regelrecht verwijst naar thrivethemovement.com

 • Danny schreef:

  thrivemovement.com

 • x

  Check Also

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  documenten

  Documenten over Epstein en Maxwell openbaar: dit zijn de hoogtepunten

  Er zijn tientallen documenten openbaar gemaakt over ...

  >