Homepagina » Archeologie » Verloren Egyptische piramides gevonden met Google Earth?
Piramidecomplex Egypte

Verloren Egyptische piramides gevonden met Google Earth?

Satellietarcheoloog Angela Micol meent met Google Earth op twee nog onbekende piramidebouwwerken te zijn gestuit.

De vindplaatsen in Egypte doen op basis van de aangetroffen kenmerken vermoeden dat er mogelijk piramides kunnen worden gevonden. Lokale archeologen staan inmiddels te popelen om op onderzoek uit te gaan.

Het complex bevat onder meer een vierzijdig piramidevormig bouwwerk dat ruim 42 meter breed is. Deze vindplaats bevat drie kleinere verhogingen die in een duidelijke formatie staan opgesteld, zoals ook bij de piramides op het plateau van Gizeh het geval is.

Niet geïdentificeerd

Een tweede complex, zo meldt het Archaeology News Network, bevat vier heuvels op een groter plateau, zie onderstaande foto. De rode lijnen staan niet voor de daadwerkelijk afmetingen. De twee grootste heuvels zijn respectievelijk 77 en 100 meter breed terwijl de kleinste twee een meter of 30 breed zijn. Ze bevinden zich in de buurt van een driehoekig plateau van 180 meter breed.

Piramidecomplex Egypte Google Earth

Volgens egyptoloog en piramidoloog Nabil Selim zijn deze bouwwerken nog niet geïdentificeerd. Hij merkt op dat er veel overeenkomsten zijn tussen één van de vindplaatsen en Egyptische piramides uit de 13e Dynastie. Naar verwachting zullen archeologen binnenkort afreizen naar beide complexen om te kijken of het gaat om authentieke piramides.

Onderwaterstad

Micol doet vanuit haar woonplaats in Maiden in de staat Noord-Carolina al meer dan 10 jaar archeologisch onderzoek naar satellietbeelden. Haar voornaamste stuk gereedschap is Google Earth.

Met behulp van het programma heeft ze een aantal potentiële archeologische vindplaatsen in kaart gebracht, waaronder een mogelijke onderwaterstad voor de kust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Bron: Io9.com

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Mijn eerste indruk is: het gaat niet om piramides. Ze staan namelijk veel te dicht bij elkaar. Maar goed, stel dat het wél piramides zijn, dan hebben de archeologen heel wat zand weg te halen.

  0 likes
 2. Jammer dat de coördinaten niet worden vermeld,dan hadden we zelf even kunnen kijken, en de plaatjes dichterbij kunnen halen.Maar het lijkt inderdaad van deze afstand op Pyramides.

  0 likes
 3. Geef er dan een andere verklaring voor? dit is geen natuurlijke zandophoping? of alleen obelisken.. weet je wat.. zo is het nog een schuilplaats voor reptillians hahhahahaah LOL, mocht je in die onzin geloven dus 🙂

  0 likes
 4. mij boeit het altijd wel…helemaal als de leugens/censuur beginnen. 😉

  als ik ooit nog is miljoenen heb ga ik ook scheppe en borstelen

  geen idee waarnaar maar oke… lijkt me AF.!

  Peace

  0 likes
 5. Het aparte is dat er in Egypte veel pyramides te vinden zijn die ouder zijn dan 7000 jaar die alleen niet ‘gevonden’ lees erkend zijn. Het schijnt te zijn dat de Koran verteld dat de wereld (net als de Bijbel trouwens) 7000 jaar geleden gecreerd is. En een bouwwerk dat ouder is wordt voor de veiligheid over het hoofd gezien. Dit alles heeft te maken met na dat Atlantis verzonken is het tot 6000 voor Christus geduurd heeft er een nieuwe beschaving is gecreerd, en dat na veel literaire vervormingen geconcludeerd is dat dus pas rond 5000 BC de wereld ontstaan is.

  0 likes
 6. alles leuk en aardig, maar het had fijn geweest als er ook coördinaten hadden bijgestaan zodat we zelf even hadden kunnen kijken op google earth…

  0 likes
 7. hoi allemaal,de coordinaten staan er niet erbij zodat anderen er geen opgravingen kunnen gaan doen.En google aert vind ik,is zoiezo niet te vertrouwen.De noordpool met ijs is er niet ,nu is er zee tezien de noordpool hebben ze weg gepainbruscht.InGoogle streetviuw laten ze wel auto,s en dergelijke zien,maar geen schepen,op google aert.dan Gogle sterren is ook niet perfect veel blokjes erop met nummers.Er moet een hele vloot schepen in de golf van Aden liggen ,waarom mogen wij dat niet zien?en ga zo maar door

  0 likes
 8. Jammer dat niet bekend wordt gemaakt waar in Egypte deze vondst is gedaan. Althans, mogelijke vondst. Dat Egypte veel meer piramides heeft dan tot nu toe bekend is, zal mij niet verbazen. Over de ouderdom zal nog wel veel gepraat gaan worden. Niet dat ik snel zal aannemen dat ze ouder dan 5000 v.Chr. zijn. Daarvoor wil graag harder bewijs zien. Dat de monumenten van Gizeh mogelijk ouder zijn dan 2.400 v.Chr. is trouwens wel aannemelijk. Gezien de tal van monsters die daar zijn genomen, werd het plateau zeker rond en (ver) voor 3.100 v.Chr. van bouwwerken voorzien. Zandmonsters, genomen uit de vele tussen ruimtens onder de dekstenen van de piramide van Cheops, spreken van een oudere bouw datum. Hooguit 500 jaar. Maar wie weet wat morgen uit het zand van Egypte naar boven komt. het kan alle theorieen weer omver werpen. Ik blijf het volgen.

  0 likes
 9. Piramides zijn 40.000 jaar oud en zeker niet zoals wordt vermeld in de geschiedenisboeken.
  Daarnaast heeft het niets met egypte te maken, omdat simpelweg toen egypte nog niet bestond.
  Er schijnt een kamer te zijn onder de sfynx met alle antwoorden, echter laat de toenmalige egyptische minister van oudheid niet toe dat er nieuwe opgravingen plaatsvinden. Daarnaast is van het steen/marmer wat ooit de piramide deed fonkelen in de zon, de sfinx weer gemaakt. En men denkt zelfs dat de egyptenaren de sfynx hebben gebouwd, vele tienduizenden jaren later dan de piramiden zelf. We weten nog lang niet wat de betekenis van een piramide is, het is (zeker die van Gizeh) niet een graf of een tombe. Er is daar nooit een dode gevonden, die liggen in grafkamers kilometers verderop.
  Erg boeiend allemaal!

  0 likes
 10. er “schijnt’ een kamer te zijn niemand weet dat dat zijn speculatie’s en ten 2e die grafkamers verderop behoren niet tot de zelfde dynastie als de piramides van gizeh, daar liggen geen farao’s die met de gizeh piramides hebben te maken

  0 likes
 11. De bedoelde kamer onder de Grote Pyramide is de Hal der Verslagen, met daarin onder andere het komen en gaan beschreven van beschavingen van de afgelopen 450.000 jaar. En men vindt er alle apparatuur waarmee de pyramide gebouwd is. Er is ooit 1 team geweest dat een verslag over heeft geschreven toen ze het bezochten. Via de buitenkant van de pyramide zijn ze erin gegaan. Hier lees je het verslag, en naar mijn gevoel authenktiek.

  http://galactic.no/rune/pyrmyst.html

  0 likes
 12. [quote name=”John”]Jammer dat niet bekend wordt gemaakt waar in Egypte deze vondst is gedaan. Althans, mogelijke vondst.

  Eén van de vondsten ligt op 12 mijl afstand van Abu Sidhum. 28°21’32.64″ N 30°25’33.91″ O
  De ander op 90 mijl van de Fayoum oasis. Deze heb ik nog niet gevonden…

  0 likes
 13. [quote name=”Rob ter Horst”][quote name=”John”]Jammer dat niet bekend wordt gemaakt waar in Egypte deze vondst is gedaan. Althans, mogelijke vondst.

  Eén van de vondsten ligt op 12 mijl afstand van Abu Sidhum. 28°21’32.64″ N 30°25’33.91″ O
  De ander op 90 mijl van de Fayoum oasis. Deze heb ik nog niet gevonden…[/quote]

  Deze laatste ligt overigens niet op 90 mijl van de Fayoum oasis, maar in de buurt van Birket Qarum, echter nog niet duidelijk precies waar.

  0 likes
 14. Is natuurlijk onzin wat er in het filmpje gezegd wordt, dat de exacte lokatie even een tijdje geheim wordt gehouden, zodat archeologen er eerst even een kijkje kunnen nemen. De locatie’s zijn al bekend op internet, vandaar mijn eerste geografisch lokatie.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...