Archeologie

Verloren Egyptische piramides gevonden met Google Earth?

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Satellietarcheoloog Angela Micol meent met Google Earth op twee nog onbekende piramidebouwwerken te zijn gestuit.

De vindplaatsen in Egypte doen op basis van de aangetroffen kenmerken vermoeden dat er mogelijk piramides kunnen worden gevonden. Lokale archeologen staan inmiddels te popelen om op onderzoek uit te gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het complex bevat onder meer een vierzijdig piramidevormig bouwwerk dat ruim 42 meter breed is. Deze vindplaats bevat drie kleinere verhogingen die in een duidelijke formatie staan opgesteld, zoals ook bij de piramides op het plateau van Gizeh het geval is.

Niet geïdentificeerd

Een tweede complex, zo meldt het Archaeology News Network, bevat vier heuvels op een groter plateau, zie onderstaande foto. De rode lijnen staan niet voor de daadwerkelijk afmetingen. De twee grootste heuvels zijn respectievelijk 77 en 100 meter breed terwijl de kleinste twee een meter of 30 breed zijn. Ze bevinden zich in de buurt van een driehoekig plateau van 180 meter breed.

Piramidecomplex Egypte Google Earth

Volgens egyptoloog en piramidoloog Nabil Selim zijn deze bouwwerken nog niet geïdentificeerd. Hij merkt op dat er veel overeenkomsten zijn tussen één van de vindplaatsen en Egyptische piramides uit de 13e Dynastie. Naar verwachting zullen archeologen binnenkort afreizen naar beide complexen om te kijken of het gaat om authentieke piramides.

Onderwaterstad

Micol doet vanuit haar woonplaats in Maiden in de staat Noord-Carolina al meer dan 10 jaar archeologisch onderzoek naar satellietbeelden. Haar voornaamste stuk gereedschap is Google Earth.

Met behulp van het programma heeft ze een aantal potentiële archeologische vindplaatsen in kaart gebracht, waaronder een mogelijke onderwaterstad voor de kust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Bron: Io9.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
11 jaren geleden

Mijn eerste indruk is: het gaat niet om piramides. Ze staan namelijk veel te dicht bij elkaar. Maar goed, stel dat het wél piramides zijn, dan hebben de archeologen heel wat zand weg te halen.

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Jammer dat de coördinaten niet worden vermeld,dan hadden we zelf even kunnen kijken, en de plaatjes dichterbij kunnen halen.Maar het lijkt inderdaad van deze afstand op Pyramides.

Big Daddy.
Big Daddy.
11 jaren geleden

Geef er dan een andere verklaring voor? dit is geen natuurlijke zandophoping? of alleen obelisken.. weet je wat.. zo is het nog een schuilplaats voor reptillians hahhahahaah LOL, mocht je in die onzin geloven dus 🙂

Whatshenneping
Whatshenneping
11 jaren geleden

mij boeit het altijd wel…helemaal als de leugens/censuur beginnen. 😉

als ik ooit nog is miljoenen heb ga ik ook scheppe en borstelen

geen idee waarnaar maar oke… lijkt me AF.!

Peace

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x