Spiritueel

‘Euthanasie heeft gevolgen voor een volgend leven’

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij de discussie over vrijwillige levensbeëindiging zien we volgens theoloog Hans Stolp reïncarnatie over het hoofd. Voortijdig sterven kan gevolgen hebben voor een volgend leven.

“Ik merk tijdens gesprekken over euthanasie dat geen enkele rekening wordt gehouden met het leven na de dood en met een volgend leven. Alsof er geen consequenties zouden kunnen zijn,” aldus de auteur van esoterische boeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tussen een kwart en de helft van de Nederlanders gelooft in reïncarnatie. Stolp ziet het als zijn taak om het effect van euthanasie op reïncarnatie duidelijk te maken.

De overkant

“De manier waarop je sterft heeft directe invloed op het leven na de dood en een volgend leven. Sterf je in harmonie dan zet je vanzelf een laatste stap en kom je aan de overkant,” legt Stolp uit. “Maar als je ineens uit je leven wordt geschoten en aan de overkant neerploft is het heel anders.”

Volgens Stolp kan voortijdig sterven betekenen dat het huis aan de overkant nog niet klaar is, zoals mensen die een bijna-doodervaring hebben ervaren te zien kregen.

Lagere geestelijke wereld

Voor stervenden die ernstig ziek zijn en pijn lijden is euthanasie vanzelfsprekend. Zij vinden de weg naar de overkant en wandelen naar het licht. Mensen die in een vroeg stadium kiezen voor euthanasie blijven lang steken in de lagere geestelijke wereld. Ze hebben geen bewustzijn en benul van de wereld aan de overkant.

Euthanasie zagen zij als bevrijding, maar opeens staan ze naast hun lichaam en kunnen ze niet meer communiceren met geliefden, een enorme leegte achterlatend. Stolp wil euthanasie volledig bespreekbaar maken, maar wil in de discussie ook rekening houden met spirituele wetten.

Emigreren

“Je moet de kracht opbrengen om los te laten in plaats van door euthanasie losgescheurd te worden,” zegt Stolp. “Je moet aan het werk gaan met jezelf door je af te vragen wat je les is, waarvoor je hier bent gekomen en wat je moet leren van je problemen en moeilijkheden.”

Als je gaat emigreren en je spreekt de taal niet heb je het niet gemakkelijk. Op dezelfde manier komen mensen die zijn voorbereid veel bewuster aan in het land aan de overkant en kunnen zodoende veel gerichter met de reis beginnen.

Bron: Trouw.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zooltje
Zooltje
11 jaren geleden

Dat heet dus karma.

Jan
Jan
11 jaren geleden

Een enorm discriminerend artikel maar dat zullen de meesten wel niet snappen die geen ervaring hebben opgedaan met euthanasie. Is het wel bekend dat euthanasie veel vaker gebeurt dan men weet. Hoe denk je dat iemand in een ziekenhuis rustig heen gaat na een zware ziekte, dat heet palliatieve sedatie. Echt zeer schokkend artikel. Ben erg benieuwd naar de reacties!!!

Isis
Isis
11 jaren geleden

Ik vind dat Hans Stolp hier niet heel duidelijk in is.
Euthanasie voor erg zieken die al gaan overlijden, vinden de weg naar het licht zegt hij. Ik heb mijn beide ouders zien overlijden zij waren al stervende, kregen wel morfine tegen de pijn.Evengoed was het een ‘doodsstrijd’..zij waren niet meer bewust erbij.Ik vroeg/vraag me altijd af of ze dan wel ineens aan de andere kant weer helder zijn?Ik heb heel veel gelezen over dood en erna.Vele mensen blijken toch in een slaaptoestand te verkeren,zeker na een zware ziekte.Zij worden dan wel opgevangen,maar zijn nog niet ‘wakker’.Dit is in tegenspraak met wat Hans Stolp zegt. Alles wat we hierover weten hebben we van anderen, medium’s die communiceren met de andere kant enz. Er is nogal wat verschil.Zo ook over of euthanasie/(zelfdoding)in geval van nog niet stervende zijn of ondragelijk lijden ( wie bepaalt dat?) en wat er dan aan de andere kant zou gebeuren. Ik weet het niet. Hans Stolp ook niet (zeker).

Isis
Isis
11 jaren geleden

De vraag is hier: wat is voortijdig sterven? Dat je je tijd uit moet zitten in je lichaam totdat het vanzelf sterft?
Er zijn vele mensen die ondragelijk lijden lichamelijk en geestelijk. Zo ernstig dat zij overwegen euthanasie te plegen en ook vaak doen.
Dat is niet iets wat ze “eventjes” besluiten. Daar gaat héél wat aan vooraf. Zo bereiden zij zich wel degelijk voor op de dood lijkt mij.
Hoe ze dan overgaan… weet ik niet. Misschien wel heel bewust.
Iemand die in een vlaag van diepe depressie of psychose of iets dergelijks zichzelf het leven neemt, dat zou weleens een schok kunnen geven .
En niet wat men verwachtte of hoopte.
Maar dat is geen euthanasie.
Het is een ingewikkeld onderwerp, dat is wel duidelijk.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x