Universum

Big bang is niet het begin van het heelal en we weten dat al 40 jaar. Deze wetenschapper doet verrassende uitspraken

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op school heb je vast geleerd dat het universum is ontstaan op het moment van de big bang of oerknal.

Ruimte, tijd en alle materie en energie zijn ontstaan uit een enkel punt en dijden vervolgens uit, waarna zich atomen, sterren en sterrenstelsels vormden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Deze theorie verklaart veel van wat we zien, maar is helaas onjuist en wetenschappers weten dit al bijna 40 jaar, schrijft astrofysicus Ethan Siegel in zakenblad Forbes.

Iets vreemds

In de jaren twintig en dertig werd de theorie rond de big bang bedacht. Toen we naar verre sterrenstelsels keken, ontdekten we iets vreemds: hoe verder ze van ons af stonden, hoe sneller ze bij ons vandaan leken te gaan.

Het universum leek steeds sneller uit te dijen. Wetenschappers stelden dat er een beginpunt moest zijn geweest, waaruit het hele heelal is ontstaan.

De ontdekking van de kosmische achtergrondstraling in 1964 door Arno Penzias en Bob Wilson leek een bevestiging te zijn van de big bang.

Niet stroken

Er zijn echter een aantal specifieke dingen die niet stroken met het idee van de big bang.

Zo heeft het universum niet verschillende temperaturen in verschillende richtingen, hoewel een gebied op miljarden lichtjaren nooit de tijd heeft gehad (sinds de big bang) om te interacteren of informatie uit te wisselen met een regio op miljarden lichtjaren in de tegenovergestelde richting.

In 1979 bedacht de Amerikaanse wetenschapper Alan Guth een alternatief: de theorie van kosmische inflatie, die deze problemen zou kunnen oplossen.

Afweek

De kosmische inflatie gaat uit van een vroege fase van exponentiële uitbreiding voor de big bang.

In deze toestand zouden kwantumfluctuaties blijven bestaan en zouden ze zich, terwijl de ruimte uitdijde, verspreiden over het universum.

Daarbij werden gebieden gecreëerd waar de energiedichtheid net iets afweek van het gemiddelde.

Niet het begin

De big bang heeft wel plaatsgevonden, maar pas ná de fase van kosmische inflatie, aldus Siegel.

“Wat er voor de inflatie is gebeurd, is een open kwestie, maar één ding is wel zeker: de big bang is niet het begin van het universum,” concludeert hij.

[Forbes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Er was geen Big Bang, er is geen ruimte cosmos en de aarde is plat. De wereld is geschapen door de Creator voordat de sterren, planeten, zon en maan zijn geschapen. Het zijn holographische lichtjes die op de grens van onze visie liggen als in een bol om ons heen, die met ons meebeweegs wanneer wij bewegen. https://www.youtube.com/watch?v=peLioSWlrH8

predator
predator
6 jaren geleden

Nou nou nou…Dus de warmte in mijn gezicht is een hologram?..Nee die komt van de zon en zo te voelen bestaat ie echt..Er zijn er hier een paar die denken dat het met touwtjes of imagestop geregeld word..Nummers wissellen?..Er zijn zeker een hoop dingen die niet kloppen.Maar om na 1 filmpje NOTA BENE van you tube een conclusie te trekken….pffff kom op.mijn buurvrouw is nog geloofwaardiger.mvg

Loki
Loki
6 jaren geleden

Gewoon een wit gat wat eerst alles uitspuwde en wat later explodeerde, en voila, daar heb je de Big Bang.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Waarom is het nou zo moeilijk om te geloven dat al wat er is ,altijd is geweest…………natuurlijk wil de mens z’n eigen zienswijze eraan geven, en soms ontdekken ze iets wat ze nog niet wisten………en dat zal zeker nog wel doorgaan….. Net zolang tot ze zoveel bewustzijn hebben, dat ze het door hebben……bewustzijn is alles wat er is,was en zal zijn……

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x