Homepagina » Binnenland » ‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’
mh17-proces
Foto: Aero Icarus CC BY-SA 2.0

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, de rechter van het MH17-proces, dat er niet gekeken zal worden naar bewijs dat is aangedragen door Rusland. Hij staat de Russische militaire inlichtingendienst niet toe om te laten zien wat er tussen 1987 en 17 juli 2014 is gebeurd met de Buk-raket waarmee het vliegtuig van Malaysia Airlines zou zijn neergehaald, schrijft onderzoekshistoricus Eric Zuesse voor The Saker.

Volgens de aanklagers in het MH17-proces is de raket afgevuurd door Rusland – niet door Oekraïne – en altijd eigendom geweest van de Russen. De Russische overheid zegt te kunnen bewijzen dat de raket het toestel niet heeft neergehaald en dat het uit de lucht is geschoten door twee Oekraïense gevechtsvliegtuigen.

In een rapport van de Nederlandse overheid over het onderzoek naar de toedracht van de ramp zijn aanwijzingen te vinden die de theorie van de Russen ondersteunen. Zo bleek uit een scan dat in het lichaam van de copiloot 120 voorwerpen – voornamelijk metaalfragmenten – zaten (pagina 84). De meeste voorwerpen zaten in de linkerkant van het bovenlichaam. Het rapport onthult verder dat de copiloot het toestel bestuurde op het moment van de crash (pagina 85). Dit is cruciale informatie.

Diep begraven

Er is in het vliegtuig niets anders gevonden dat ook zoveel metalen fragmenten bevatte. Het lijkt er dus sterk op dat een Oekraïense straaljager het vuur heeft geopend op de persoon die op dat moment het vliegtuig bestuurde. Dit bewijs is genegeerd door de Nederlandse overheid en diep begraven in de rapporten, aldus Zuesse.

Verder sprak OVSE-woordvoerder Michael Bociurkiw, die als één van de eerste westerlingen op de rampplek aanwezig was, indertijd van kogelgaten in het wrakstuk. Hij zei op 29 juli in een tv-interview: “Twee of drie delen van de romp zijn pokdalig geworden. Het lijkt bijna alsof machinegeweervuur, heel sterk machinegeweervuur, deze unieke sporen heeft achtergelaten.”

[Zero Hedge via The Saker]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Silbereye schreef:

  Ja Nederland heeft de grootste wijsvinger binnen Europa, het jarenlang staande houden van de nu onbestrafte gepensioneerde J.Demmink bewijst eens en te meer dat Nederland corrupt is in hart en nieren
  Corruptie bij de lagere overheden dito

  37 likes
 • Bewustzijn schreef:

  ‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

  Corona-Proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

  34 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  De kogelgaten waren te zien en dan in ontkennen?

  12 likes
 • wolfje168 schreef:

  Die blinddoek kan al langer maar beter achterwege blijven.

  8 likes
 • NicoVilly schreef:

  Nederland wordt erger dan in de Nazi bezetting.

  8 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  5 mensen STERVEN bij test coronavaccin in Oekraïne

  Vier Oekraïense soldaten zijn gestorven tijdens een ...

  rutte

  ‘Rutte is één van de grootste leugenaars die Nederland ooit gekend heeft’

  Geert Wilders confronteert premier Mark Rutte op ...

  >