Binnenland

Grootscheepse fraude? Hoe de overheid knoeit met data die gebruikt worden om emissies te berekenen

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Data-analist Wouter Aukema heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar stikstofdata en emissiedata van het RIVM. In de Wob-documenten komen wij ook diertellingen tegen van rundveebedrijven, zei hij voor de camera van Blckbx.tv.

Aukema besloot steekproeven te doen in Vlagtwedde. Er was bijvoorbeeld een boer die staat aangeslagen voor 600 koeien, volgens de data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat zijn de officiële data die gebruikt worden om emissies te berekenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel merkwaardig

Toen de data-analist op Google Maps het boerenbedrijf bekeek, kwam hij tot de conclusie dat er geen 600 koeien in de stal passen. Hij besloot de boer te bellen, die zei dat hij nooit meer dan 170 koeien heeft gehad en inmiddels helemaal geen koeien meer heeft. “Heel merkwaardig.”

De RVO telt dus op een boerderij meer koeien dan er in werkelijkheid zijn. “En dat is wel de basis voor ammoniakberekeningen die we in Nederland hanteren,” benadrukte de analist.

Niet deugt

Hij beschikt daarnaast over data van alle veeteeltbedrijven in Gelderland. Tijdens het boerenprotest in Stroe sprak de analist diverse boeren uit Gelderland. In twee gevallen klopten de RVO-data, in drie gevallen niet. Aukema pleit voor verder onderzoek naar de RVO-data, maar zeker ook de RIVM-brondata.

“Als mocht blijken dat het merendeel niet deugt, dan denk ik dat we wel een situatie hebben in het land,” zei hij.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Meer koeien geregistreerd dan er daadwerkelijk zijn. Als dit voor veel boeren geldt, is dit grootscheepse fraude.”

4.8 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

Zoals ik al zei; houdt de poppetjes maar gewoon op het toneel en vol in de schijnwerpers, dan wordt het spelletje vanzelf voor iedereen duidelijk.

Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Maar dat weten we toch al lang? Op alle vlakken kloppen de cijfers niet. De vraag is, hoe maak je dat de grote massa wijs

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Bwahahaha…..onze Roverheid? De hele kluit besodemieteren, manipuleren, conditioneren, indoctrineren, fingeren & Frauderen…joh dat was me nou echt nog niet opgevallen de afgelopen decennia…Als Landverraaier Führer Rüttler in opdracht van Über-Führer Klaus Schwalbe, die volgzame Kudde Hersendode Hollandse Zombie-Schapen weer wat wijs moet maken, dan schakelt ie gewoon de Hilversumse de MK-Ultra-Mainstreammedia & het RIVM in….Die verzorgen vervolgens wel de PSYOPs zodat de Gehypnotiseerde Hersendode Kudde Herkauwende Slaven vervolgens weer gedwee alle Befehlen klakkeloos aanvaard….

Heksje
Heksje
1 jaar geleden

Zou je ook als goed nieuws kunnen zien. Misschien worden alleen de maximumaantallen in de vergunningen geteld op die stikstofkaart. Als je dan als boer te horen krijgt dat je moet minderen met het aantal koeien, hoeft dat misschien helemaal niet. Of werkt het niet zo?

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x