Mens en Dier

Eva Vlaardingerbroek haalt uit naar EU-baas Von der Leyen: ‘Jij bent een tiran’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Sinds vrijdag is de Digital Services Act van kracht. Onder deze wet worden internetplatforms en zoekmachines verplicht om ‘desinformatie’ te bestrijden en burgers zo te beschermen tegen ‘nepnieuws’.

Jurist Michael Klos van de Universiteit Leiden waarschuwde dat het niet duidelijk is wat er precies wordt begrepen onder desinformatie, en ook niet wat techbedrijven daar dan tegen moeten doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Om aan alle nieuwe regels te voldoen zullen internetplatforms flink moeten investeren in het aanstellen van moderatoren.

Het is werkelijk waar totalitair

De DSA geldt op dit moment alleen voor 19 grote internetplatforms. Vanaf februari volgend jaar gaat hij voor alle aanbieders gelden.

In de wet staat een bepaling die volgens Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) ‘alle alarmbellen moet doen rinkelen’. “Hierin staat dat indien naar het oordeel van de Europese Commissie sprake is van een ‘crisis’, de Europese Commissie besluiten kan nemen die de social media verplichten om ofwel onwelgevallige informatie te verwijderen of informatie die naar het oordeel van de Europese Commissie wel betrouwbaar is te verspreiden,” zei hij in de studio van Blckbx.

Als die bedrijven daar niet aan voldoen, dan kunnen ze torenhoge boetes krijgen, tot zes procent van de jaaromzet.

“Het is werkelijk waar totalitair,” zei Van Meijeren.

Jij bent een tiran

EU-baas Ursula von der Leyen, die nog altijd weigert de sms’jes over haar vaccindeal met Pfizer te delen, schreef op X dat de strenge regels van de DSA op het gebied van transparantie en verantwoordelijkheid bedoeld zijn om ‘kinderen, samenlevingen en democratieën te beschermen’.

“Wij brengen onze Europese waarden over naar de digitale wereld,” aldus Von der Leyen.

Commentator Eva Vlaardingerbroek haalt hard uit naar de voorzitter van de Europese Commissie. Ze herinnert haar eraan dat niemand ooit op haar gestemd heeft.

“Jij bent een tiran en de Digital Services Act is niets meer dan een censuurwet,” stelt Vlaardingerbroek. “Je beschermt hiermee alleen de slechte globalisten die aan de macht zijn. En je doet dat door een einde te maken aan de vrijheid van meningsuiting. Dat laten wij niet toe.”


4.9 289 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jammer
Jammer
9 maanden geleden

Als de waarheid over dit stuk E.U. secreet ooit de mensheidbereik, dan is de wereld te klein voor haar om weg vluchten.

Koddebeier
Koddebeier
9 maanden geleden

Tiran ??? Het is een corrupte oplichtster !!

Yvonne
Yvonne
9 maanden geleden

15.11 uur.
En de Twitterpagina is al weg.
Of overbelast.
Maar ik vermoed het eerste.

jessie nameles
jessie nameles
9 maanden geleden

TIRAN, HEKS , CORRUPT. !! allemaal DESINFORMATIE ??? VERKIEZIENGEN KOMEN ER AAN en zijn ze een beetje bang voor … vooral luisteren naar de M S leugenaars van de nos, bbc, cnn nmcn enz ALLEMAAL DE [ECHTE ] waarheid waar niemand aan zou moeten twijfelen?? WHAHAHAA !!!

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x