Buitenland

Ex-CIA-chef: “Bush en Cheney wisten dat 9/11 ophanden was, hielden inlichtingen achter”

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse oud-president George W. Bush en oud-vicepresident Dick Cheney wisten niet alleen dat de aanslagen op 9/11 ophanden waren, ze negeerden bovendien meerdere waarschuwingen van de CIA. Dat schrijft Politico Magazine.

De meest schokkende onthulling is dat Bush en Cheney probeerden het bewijs hiervoor onder het tapijt te vegen. Het magazine baseert zich op uitspraken van ex-CIA-baas George Tenet, die begin 2001 erg gefrustreerd was dat Bush, Cheney en Nationale Veiligheidsadviseur Condoleezza Rice de waarschuwingen negeerden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit nieuwe informatie van Tenet en toenmalig directeur contraterrorisme Cofer Black blijkt dat de inlichtingendiensten al vier maanden voor 9/11 waarschuwden voor een aanslag. “Al in mei 2001 was het overduidelijk dat we hard geraakt zouden worden en dat veel Amerikanen zouden sterven,” zei Black.

Papierspoor wissen

Tenet en Black wilden paramilitairen inzetten om de dreiging te neutraliseren, maar de regering-Bush wilde daar niets van weten. Bush en Cheney deden er bovendien alles aan om het papierspoor naar het bewijs te wissen.

In de zomer voor de aanslagen op 9/11 negeerde de regering waarschuwingen over een ophanden zijnde aanval en werd er geen goedkeuring gegeven voor een plan om de dreiging te neutraliseren.

Vergeetachtigheid

Op 10 juli had Tenet in het Witte Huis een ontmoeting met Rice. Richard Blee, die destijds verantwoordelijk was voor de afdeling Al Qaida binnen de CIA, zei tijdens de bijeenkomst: “Er zullen in de komende weken of maanden terroristische aanslagen worden gepleegd in de Verenigde Staten. De aanslagen zullen spectaculair zijn. Mogelijk zullen het er meerdere zijn. Al Qaida wil de VS vernietigen.”

Rice schrijft in haar memoires dat ze zich deze waarschuwing niet meer zo goed kan herinneren omdat ze het met Tenet vaker had over een terroristische dreiging. Tenet vindt het zelf onbegrijpelijk dat Bush, Cheney en Rice geen stappen hebben ondernomen.

[Politico]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x