Homepagina » Buitenland » Ex-CIA-chef: “Bush en Cheney wisten dat 9/11 ophanden was, hielden inlichtingen achter”
Ex-CIA-chef: "Bush en Cheney wisten dat 9/11 ophanden was, hielden inlichtingen achter"

Ex-CIA-chef: “Bush en Cheney wisten dat 9/11 ophanden was, hielden inlichtingen achter”

De Amerikaanse oud-president George W. Bush en oud-vicepresident Dick Cheney wisten niet alleen dat de aanslagen op 9/11 ophanden waren, ze negeerden bovendien meerdere waarschuwingen van de CIA. Dat schrijft Politico Magazine.

De meest schokkende onthulling is dat Bush en Cheney probeerden het bewijs hiervoor onder het tapijt te vegen. Het magazine baseert zich op uitspraken van ex-CIA-baas George Tenet, die begin 2001 erg gefrustreerd was dat Bush, Cheney en Nationale Veiligheidsadviseur Condoleezza Rice de waarschuwingen negeerden.

Uit nieuwe informatie van Tenet en toenmalig directeur contraterrorisme Cofer Black blijkt dat de inlichtingendiensten al vier maanden voor 9/11 waarschuwden voor een aanslag. “Al in mei 2001 was het overduidelijk dat we hard geraakt zouden worden en dat veel Amerikanen zouden sterven,” zei Black.

Papierspoor wissen

Tenet en Black wilden paramilitairen inzetten om de dreiging te neutraliseren, maar de regering-Bush wilde daar niets van weten. Bush en Cheney deden er bovendien alles aan om het papierspoor naar het bewijs te wissen.

In de zomer voor de aanslagen op 9/11 negeerde de regering waarschuwingen over een ophanden zijnde aanval en werd er geen goedkeuring gegeven voor een plan om de dreiging te neutraliseren.

Vergeetachtigheid

Op 10 juli had Tenet in het Witte Huis een ontmoeting met Rice. Richard Blee, die destijds verantwoordelijk was voor de afdeling Al Qaida binnen de CIA, zei tijdens de bijeenkomst: “Er zullen in de komende weken of maanden terroristische aanslagen worden gepleegd in de Verenigde Staten. De aanslagen zullen spectaculair zijn. Mogelijk zullen het er meerdere zijn. Al Qaida wil de VS vernietigen.”

Rice schrijft in haar memoires dat ze zich deze waarschuwing niet meer zo goed kan herinneren omdat ze het met Tenet vaker had over een terroristische dreiging. Tenet vindt het zelf onbegrijpelijk dat Bush, Cheney en Rice geen stappen hebben ondernomen.

[Politico]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

corona

Man sterft 25 minuten na coronaprik, maar volgens Hugo de Jonge is er geen verband

In New York is zondagochtend een man ...

wetsvoorstel

Coronakampen? Wetsvoorstel: stop ‘ziektedragers’ in detentiecentra

Een beleidsmaker uit New York heeft een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x