Archeologie

Het begin van tijd?

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse archeologen denken de oudste kalender ter wereld te hebben gevonden. De vondst uit het Mesolithicum is opgegraven in het Schotse graafschap Aberdeenshire en dateert van 8000 voor Christus.

De kalender werd ongeveer 5000 jaar eerder aangelegd dan de tot nu toe oudst bekende monumenten waarmee tijd werd gemeten in Mesopotamië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Archeologen stuitten op de resten van 12 kuilen die waren afgestemd op de verschillende maanfasen. De positie van de kuilen lijkt ook afgestemd te zijn op de winterwende. Op deze manier werd ieder jaar een astronomische correctie doorgevoerd om de link tussen het verstrijken van de tijd, zoals aangegeven door de maan, het zonnejaar en de verschillende seizoenen te behouden.

Het duizenden jaren oude patroon van de kuilen werd ontdekt op luchtfoto’s van het gebied in Aberdeenshire. De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Internet Archaeology.

De archeologen vermoeden dat in de ruim 10.000 jaar oude kuilen houten palen zijn geplaatst, waarmee aan de hand van het schijnsel van de maan gedurende het jaar de synodische maanden konden worden gevolgd.

Bron: Birmingham.ac.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
10 jaren geleden

Het lijkt mij persoonlijk nogal sterk. Het gaat trouwens om het begin van tijdmeting en niet het begin van de tijd.
Wij denken altijd dat wij de slimsten van de slimsten zijn, vanuit bekend historisch perspectief. Maar wat bekend is is maar zo weinig. 10.000 jaar op een bestaan van miljoenen jaren van de aarde. Waarom wordt er niet gezocht naar de oorzaak van het verdwijnen van info van verder terug? Of wordt dat ook voor ons verzwegen, zoals zo heel heel veel.

Link
Link
10 jaren geleden

Ik vraag mij af of mensen zich 10.000 – 12.000 jaar geleden al bezighielden met astronomie en zij dit ook begrepen voor 100%. En zo ja, dan klopt onze geschiedenis voor geen meter!

Tegenwoordig kunnen wij met behulp van computers terugrekenen hoe de positie van sterrenconstellaties waren. Zo ook 10.500 v.Chr. Is het toeval dat de Sfinx naar het oosten kijkt waar 10.500 jaar geleden het sterrenbeeld leeuw aan de horizon stond. En is de Sfinx dus eigenlijk een leeuw? Er zijn sporen van (verticale) waterslijtage aangetroffen bij de Sfinx. Was de woestijn ooit vruchtbaar land waar het ook regende? En wanneer regende het voor het laatst regelmatig in de woestijn? Zo’n 12.000 jaar geleden.

En zou het waar kunnen zijn dat het Gizeh-plateau samen met de Sfinx een soort klok (of kalender) vormen?

Ik zeg ja!

Evolva
Evolva
10 jaren geleden

Tijd, geld, den duivel… dingen gemaakt gemaakt door/voor de mensheid. Met geen meerwaarde integendeel zelfs.

Wim
Wim
10 jaren geleden

Reactie op Link:
Aan je laatste opmerking te zien, ken je een deel van het werk van Johan Oldenkamp.
Op je vraag of mensen 10.000 jaar BC op de hoogte waren van astronomie, dan kan ik je ook nog aanbevelen het werk van Santos Bonacci te vinden op http://www.universaltruthschool.com. Hier gaat het over ancient atrology en daar wordt je gewaar, dat ze die kennis wel degelijk hadden en beter dan wij nu. Hij vertelt wijsheid, die nu geleerd zou moeten worden beginnend op de lagere scholen. Wat zouden we dan een boost krijgen de goede kant op.
Geen 30.000 verschillende soorten kerken meer. Meer verdraagzaamheid enz. enz.
Veel leesplezier.
Reactie op Linda:
Toen de kerken op het toneel verschenen, is een heleboel informatie weggelaten en zijn ze begonnen met indoctrineren.
Als je veel oude kennis wilt leren, dan kan ik jou ook de bovenvermelde site aanbevelen.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x