Binnenland

Gideon van Meijeren: ‘Bij D66 lijkt sprake van geïnstitutionaliseerd seksueel misbruik’

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) heeft dinsdag in het stadhuis van Den Haag, waar hij raadslid is, een gesprek gevoerd met de informateurs over de vorming van een college.

Hij laat weten dat Forum voor Democratie geen enkele partij uitsluit, maar wel hele ernstige bezwaren heeft tegen samenwerking met D66. “Dat heeft natuurlijk alles te maken met de recente informatie die naar buiten is gekomen over de wijze waarop die partij omgaat met seksueel misbruik.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

(Video verwijderd? Klik hier...)

Minderjarige jongens

“Er hing natuurlijk al langer een zweem van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag rondom D66,” zei Van Meijeren. “Denk aan de hele situatie rondom Alexander Pechtold, die een vrouw gedwongen zou hebben om abortus te plegen. Het Kamerlid Sidney Smeets, dat zijn zetel heeft ingeleverd nadat bekend werd dat hij seks gehad zou hebben met allemaal minderjarige jongens.”

“De recente beschuldigingen gaan erover dat de partijtop en ook de politieke leiding dergelijke misstanden onder het tapijt schuiven, in de doofpot stoppen en slachtoffers totaal niet serieus nemen,” lichtte het Kamerlid toe.

Onacceptabel

Dit is voor Forum voor Democratie onacceptabel, benadrukte hij. “Op deze manier is namelijk sprake van geïnstitutionaliseerd misbruik binnen D66.”

“Een cultuur van angst, doofpotten, seksueel misbruik, intimidatie, stalking, bedreiging, chantage, het is allemaal voorbij gekomen bij D66. Daar nemen wij afstand van,” aldus Van Meijeren.

4.9 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
2 jaren geleden

Alle geloofwaardigheid van de D666club door het afvoerputje.
Hypocrieter dan D666 gaat ’t niet worden (hoop ik).
Ik ben benieuwd hoe meneer Kaag zich hier uit gaat praten…

Niet bang
Niet bang
2 jaren geleden

Ja in Den Haag lusten ze er wel pap van. Demminkaffaire is toch ook wel een toppertje wat onder het tapijt geveegd moest worden. Nou, wat mij betreft mag er hele grote schoonmaak gehouden worden. Den Haag stinkt.

ikke
ikke
2 jaren geleden

zullen ze ook weer mee weg komen

salvar
salvar
2 jaren geleden

zo dat mag gezegd worden.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x