Buitenland

Experts laten geen spaan heel van ‘bewijs’ Witte Huis voor Russische hacks

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee experts uit de Amerikaanse inlichtingengemeenschap laten geen spaan heel van het ‘bewijs’ van de regering-Obama voor de Russische beïnvloeding van de verkiezingen.

Vorige week gaf het Witte Huis een analyse vrij over de hack bij de Democratische Partij, getiteld ‘Grizzly Steppe’. Volgens experts voegt het rapport niets toe.

Cyberveiligheidsadviseur Jeffrey Carr schreef in een analyse dat het rapport enkel groepen opsomt die ervan worden verdacht banden te hebben met Rusland.

Politieke operatie

Vervolgens worden die groepen op één hoop geveegd en ‘Russische inlichtingendiensten’ genoemd, terwijl er geen bewijs is dat er een verband is, aldus Carr.

Hij voegde toe dat als het Witte Huis bewijzen had, die nu al openbaar gemaakt zouden zijn. “Aangezien dat niet gebeurd is, bestaat dat bewijs niet óf is het geheim.”

“Dit begint steeds meer te lijken op een politieke operatie die wordt gerund door het Witte Huis, dat zich baseert op twijfelachtige inlichtingen die zijn verzameld door een cyberveiligheidsfirma met een winstoogmerk,” schreef Carr.

Slecht verkooppraatje

Volgens Robert M. Lee, directeur en oprichter van cyberveiligheidsbedrijf Dragos, leest het rapport als een slecht verkooppraatje waarbij verschillende zaken zonder bewijs aan elkaar worden gelinkt.

Hij merkte verder op dat onduidelijk is waar de verzamelde gegevens vandaan komen. “Het is een willekeurige verzameling van informatie en om die reden grotendeels onbruikbaar,” zei hij.

Zeer verwarrend

Lee concludeerde dat het rapport lijkt te zijn afgeraffeld en samengesteld door meerdere teams die worden gedreven door verschillende motieven.

Het resultaat is een zeer verwarrend document dat weinig zegt, aldus Lee.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roodkapje
Roodkapje
5 jaren geleden

Ik kan me niet voorstellen dat de Russische inlichtingendiensten (of Amerikaanse of Chinese of Europese) niet hacken. Dat zou pas naief zijn.
Waarschijnlijk heeft de politie al lang haar spy software geplaatst op zowat alle computers in het land.

Johanna58
Johanna58
5 jaren geleden

Obama is vast familie van Rutte !! Liegen zit bij hen in het DNA !

pat
pat
5 jaren geleden

Er is een lek dat is anders dan een Hack.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
5 jaren geleden

Obama is a CROOK…………only thing this moslim terrorist wants…….. is WWIII

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x