Gezondheid

Ken je deze 4 krachtige tips om gelukkig te worden?

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Laten we beginnen met te zeggen dat iedereen in staat is om 100% gelukkig te zijn en je ook echt gelukkig te voelen.

Wat we nu gaan zeggen klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is wel zo… Geluk is namelijk in de eerste plaats een keuze.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een gelukkig gevoel hebben is één ding. Maar het is heel wat anders om een geluksgevoel vast te houden. daar heb je een vorm van doozettingsvermogen voor nodig.

Je gelukkig voelen is je geboorterecht en lijkt het je niet geweldig om dat gevoel te creëren en vast te houden?

Het maakt je blij, je immuunsysteem versterkt erdoor en je voelt je gewoon beter.

Om een gelukkig leven te leiden zul je een paar dingen moeten weten. Een aanhoudend geluksgevoel is namelijk niet iets dat vanuit zichzelf ontstaat. Je zult dingen moeten weten en doen en vervolgens krijg je het resultaat dat leidt tot dat geluksgevoel.

De meeste mensen hebben geen idee. En zonder het te weten bedenken ze excuses waarom zij zich niet gelukkig kunnen voelen.

Bijvoorbeeld ‘Ik ben pas gelukkig als…’:

 • ik dit examen gehaald hebt
 • ik genoeg geld heb
 • ik de juiste levenspartner gevonden heb
 • ik kinderen heb
 • ik een auto heb
 • ik een andere baan heb
 • ik met pensioen ben
 • de coronacrisis voorbij is
 • Enzovoort…

Maar ook excuses als ‘Ik zou gelukkig kunnen zijn als’:

 • hij of zij me niet verlaten had
 • dit of dat niet gebeurd was
 • de wereld niet zo verrot was
 • Enzovoort…

Al deze excuses hebben één ding gemeen: je legt de oorzaak van je niet-gelukkig zijn buiten jezelf.

Macht uit handen

En daarmee geef je meteen de macht uit handen om het te veranderen.

Er zijn mensen die tegen zichzelf zeggen: “Ik verdien het niet om gelukkig te zijn”. Als je dan vraagt waarom niet, dan komt er een excuus.

Want wát het ook is, IEDEREEN heeft het recht om gelukkig te zijn.

Je zult dus GROTER moeten denken en je excuses overstijgen. Veel verder overstijgen dan datgene waarover je klaagt. Maar hoe doe je dat?

Je comfortzone

Om je excuses te overstijgen zul je regelmatig (lees: dagelijks) buiten je comfortzone moeten treden.

Want dan creëer je groei en komt diep geluksgevoel dichterbij. Het is niet voor niets dat gelukkige, blije en succesvolle mensen dit elke dag doen.

Daarnaast geven we je nu 4 krachtige tips die je helpen een diep en aanhoudend geluksgevoel te creëren:

Tip 1 Stel geluk op de eerste plaats

Gelukkige mensen hebben als einddoel gelukkig zijn. Elke situatie, gebeurtenis of slechte dag eindigt uiteindelijk met geluk. Voor hen staat geluk gelijk aan slaap en water. Het is een noodzaak voor ze. Zij vragen zichzelf constant af:

 • Wat heeft het voor nut als je elke dag vult met negativiteit?
 • Waarom zou ik mijn energie spenderen aan negativiteit?

Ze nemen beslissingen op basis van geluk, wat betekent dat ze ELK MOMENT voor geluk kiezen.

Tip 2 – Creëer een gelukkig zelfbeeld

We hebben allemaal een beeld in ons hoofd van onszelf dat we onbewust naleven. De reden dat verandering zo moeilijk is, is omdat je onderbewustzijn geprogrammeerd is om te leven zoals je jezelf op onbewust niveau ziet. Hoe zie jij jezelf?

Gelukkige mensen zien zichzelf met een glimlach en een positieve kijk op het leven. Wanneer zich een gebeurtenis of situatie voordoet die een negatieve emotie met zich meebrengt, veren ze snel en vanzelf weer terug om op hun natuurlijke positieve zelfbeeld te lijken. Dat is iets dat vanzelf gaat.

Tip 3 – Zorg voor een sterk ondersteuningssysteem

Gelukkige mensen weten dat je andere mensen nodig hebt om op te steunen. Zij vinden het prettig om hulp te zoeken als ze het gevoel hebben dat dit nodig is. Ze detecteren negativiteit snel en vertellen het aan iemand.

Zij vragen dus om hulp als ze een probleem niet kunnen oplossen. Hulp zoeken vergt moed en kracht en het staat hun eigenwaarde nooit in de weg. Gelukkige mensen waarderen de wijsheid van de mensen om zich heen.

Tip 4 – Bescherm je gedachten tegen negatieve triggers

Negativiteit afweren zonder hulp is bijna onmogelijk als je in een maatschappij leeft vol berichtgeving over wat er allemaal mis is. Nieuws verspreidt zich ogenblikkelijk, dus het is onrealistisch om alle negativiteit volledig te blokkeren.

Een strategie die gelukkige mensen gebruiken om hun gedachten te beschermen, is het reguleren van hun omgeving.

Daarmee bedoelen we dat je veel controle hebt over waar je naar kijkt en luistert. Je hebt bijvoorbeeld controle over je social media, tv-programma’s en films die je kijkt, boeken die je leest, de mensen met wie je je tijd doorbrengt en plaatsen waar je naartoe gaat.

Als geluk jouw einddoel is, kijk dan goed naar wat je een negatief gevoel geeft. Of beter gezegd: kijk wat je NIET gelukkiger maakt! Maakt elke keer op Facebook kijken je gelukkiger? Nee? Verminder dat dan. Of word je gelukkig van elke keer naar het nieuws kijken? Nee? Besteed je tijd dan beter!

Kijk of er iets in jouw omgeving is dat kan je kunt veranderen.

Waar je naar luistert of kijkt, of wat je leest en met wie je omgaat beïnvloedt je denken. En daarmee beïnvloedt het waar je je zorgen over maakt, hoe je reageert en hoe je gedrag is.

Gelukkige mensen weten precies welke dingen een negatief gevoel geven. En dus doen ze wat nodig is om die dingen te vermijden.

Dus in plaats van elke dag op het internet rond te hangen kun je beter dingen doen die je positieve energie geven. Ook is het belangrijk om met mensen om te gaan die er hetzelfde over denken als jij.

Wat zijn jouw triggers? Wat geeft jou een negatief gevoel? En hoe kun jij negativiteit in je omgeving het beste vermijden?

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunnen helpen om je positiever te voelen, zodat je uiteindelijk elke dag een geluksgevoel hebt. Maar het vergt inspanning en tijd om dit voor elkaar te krijgen. Tenzij je het op de gemakkelijke manier wilt doen.

De gemakkelijke manier

Michel Lejeune van Trancewerk heeft twee sessies samengevoegd in een Geluk-Combi, waarmee je als het ware op de sneltrein stapt naar je eindbestemming: JE ELKE DAG GELUKKIG VOELEN.

Vergroot je comfortzone

vergroot je comfortzoneMet deze sessie ontwikkel je razendsnel je mentale instelling, die je helpt te groeien in elk mentaal opzicht.

Hierdoor gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Een wereld waarin je je doelen gaat bereiken en je de weg opent naar meer geluk.

Voel je gelukkig

Voel je gelukkigMet deze sessie wordt het mogelijk je geluksgevoel blijvend te vergroten. Je krijgt een andere kijk op de normale dagelijkse dingen en gaat begrijpen wat de dingen zijn waar je echt gelukkig van wordt.

Je gaat positieve gevoelens verbinden met wat je dag zoal brengt aan dagelijkse gebeurtenissen en routines. Hiermee creëer je steeds meer momenten in je leven die dit intens gelukkige gevoel oproepen.

Het gevolg is dat je het gevoel van gelukkig zijn steeds vaker en uiteindelijk de hele dag door ervaart.

Beide sessies kosten, wanneer je ze apart downloadt, 69,99 per stuk.

Maak er gebruik van!

Download deze Geluk-Combi en begin er zo snel mogelijk naar te luisteren. Binnen een paar dagen zul je al merken dat negatief gevoel afzwakt en je je steeds positiever gaat voelen.

Je gaat beter in je vel zitten en voor je het weet sta je elke dag blij op, ben je de hele dag door gelukkig en ga je ’s avonds weer met een goed gevoel slapen.

Je lacht meer, voelt je goed en bent blij!

Klik hier om deze Geluk-Combi nu te downloaden.

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button