Gezondheid

Slikken of stikken (video)

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is een organisatie die namens de overheid de werkzaamheid, risico’s en kwaliteit van geneesmiddelen beoordeelt.

Het orgaan beslist welke medicijnen veilig genoeg zijn om op de Nederlandse markt te brengen. Hoe onafhankelijk ben je als je grotendeels gefinancierd wordt door de bedrijven die je moet keuren?

Het CBG is ook medeverantwoordelijk voor de geneesmiddelentoelating in de Europese Unie en eindverantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Het agentschap CBG als onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) coördineert de geneesmiddelenbewaking in ons land en bereidt de besluiten van het college voor en voert ze vervolgens uit.

Het college wordt conform de geneesmiddelenwet benoemd door de minister van VWS en bestaat uit artsen, apothekers en wetenschappers.

Van deze deskundigen mag je verwachten dat ze onafhankelijk opereren, zonder inmenging van de farmaceutische industrie. Hoe onafhankelijk zijn ze werkelijk? En hoe goed kun je je werk doen als je onvoldoende mankracht hebt om de medicijnen zelf te onderzoeken?

Kamervragen

In KRO Brandpunt werpt Sven Kockelmann een kritische blik op het CBG. Naar aanleiding van de reportage stelde Tweede Kamerlid Eelke van der Veen (PvdA) woensdag 8 februari Kamervragen aan minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Van der Veen wil meer weten over de veiligheid van geneesmiddelen en de rol van het CBG bij het goedkeuren van geneesmiddelen. Lees hier de reactie van het ministerie van VWS.

Bekijk hier het fragment: KRO Brandpunt

Bron: KRO.nl

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x