CoronaBuitenland

Farmabedrijven verwikkeld in race om turbokankers te behandelen, iedereen wil graantje meepikken

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Farmaceutische bedrijven zijn in een race verwikkeld om alle grote fabrikanten van kankermedicijnen over te nemen. De ene na de andere overname wordt afgerond. Iedereen wil een graantje meepikken.

De Canadese arts William Makis heeft een overzicht gemaakt van de grootste overnames in de afgelopen 4 maanden. Johnson & Johnson, bekend van het coronavaccin van Janssen, nam deze maand voor 2 miljard dollar Ambryx over, een biofarmaceutisch bedrijf dat een innovatiestrategie heeft ontwikkeld rond oncologie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Pfizer, ook een fabrikant van coronavaccins, nam Seagen over voor 43 miljard dollar. Met dit bedrijf, dat 10 fabrieken op 3 continenten heeft om kankermedicijnen te produceren, kan Pfizer alle turbokankers behandelen, schrijft Makis. Pfizer wil met Seagen 8 baanbrekende kankermedicijnen ontwikkelen voor 2030.

Versneld goedgekeurd

Farmaceut AbbVie heeft ImmunoGen gekocht voor 10,1 miljard dollar. Dit bedrijf maakt het middel Elahere tegen eierstokkanker. Het medicijn is een jaar geleden versneld goedgekeurd door de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA.

Het farmacieconcern Bristol Myers Squibb kocht RayzeBio voor 4,1 miljard. RayzeBio maakt radiofarmaceutische producten die gebruikt worden voor de behandeling van patiënten met tumoren.

Farmareus Novartis neemt MorphoSys, ontwikkelaar van kankermedicijnen, over voor 2,7 miljard euro in cash.

Bijna een verdubbeling

Farmareus Eli Lilly heeft Point Biopharma overgenomen voor 1,4 miljard dollar. Het radiofarmaceutische bedrijf is gespecialiseerd in kankerbehandelingen.

Tot slot: Boehringer Ingelheim heeft T3 Pharma overgenomen voor 450 miljoen Zwitserse frank. Dit Zwitserse biotechbedrijf heeft een behandeling ontwikkeld waarbij levende bacteriën worden gebruikt om kankercellen te bestrijden.

Farmabedrijven kunnen honderden miljarden verdienen aan de behandeling van turbokankers, aldus Makis. Met de top 10 Big Pharma-overnamedeals in 2023 was 115,8 miljard dollar gemoeid, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2022, becijferde de arts.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
psa
psa
2 maanden geleden

De medische wereld, is gewoon loopjongen voor de Farmaceutische industrie.

De Belg van Ranst als aanvoerder.

Riawoord
Riawoord
2 maanden geleden

Ik wil niet ee s meer lezen. Graantjes meepikken en eer opstrijken en slaafjes maken en zelf grote Sier.
Moe van. Doe wel liever leuke lolletjes. Niet verspreiden en verspreken. Haha

hoogtijd
hoogtijd
2 maanden geleden

Eerst smeren ze vaccins aan, waarvan je turbokankers krijgt. Nu een race om die te behandelen. Wat een rare wereld. Maar goed , hopen dat zo’n behandeling werkt. Ik heb mijn twijfels, daar zal ook wel rotzooi in zitten. Kassa gaat weer vol lopen over ruggen van mensen. Beter is dat die de Jonge en die Kuipers worden berecht voor hun wandaden. Zij zijn de moordenaars.

David Mills
David Mills
2 maanden geleden

Wat is het toch een geweldig business model. Vaccineren met kanker en dan weer flink verdienen. Niemand die er iets aan doet want ze pikken allemaal graantjes mee.

Allemaal mensen die op een normale en dienende manier geen geld kunnen verdienen. Is er voor die mensen geen passende spuit?

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x