Archeologie

Oudste rotstekening van de Amerika’s maakt tongen los

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Braziliaanse archeologen hebben een oude rotstekening gevonden die tenminste 10.000 jaar oud is. Dat maakt het de oudst bekende rotstekening van de Amerika’s.

De vondst is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS ONE en opent een controversieel debat over wanneer en hoe mensen de Amerika’s bevolkten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De 30 centimeter grote gravure toont een man met een C-vormig hoofd, drie vingers aan elke hand en een grote fallus. Archeoloog Walter Neves van de Universiteit van São Paolo zei dat de petroglief mogelijk onderdeel vormt van een vruchtbaarheidscultus.

Het oude kunstwerk is in 2009 gevonden in Lagoa Santa in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. “We kunnen vol vertrouwen stellen dat de petroglief ouder is dan 10.500 jaar, misschien wel 12.000 jaar, wat inhoudt dat het mogelijk gaat om de oudste rotstekening die is gevonden in de Nieuwe Wereld,” schreven de auteurs in het tijdschrift.

Clovistheorie

De geaccepteerde theorie is dat mensen zo’n 11.000 jaar geleden de bevroren Beringstraat tussen Siberië en Alaska overstaken en zich geleidelijk naar het zuiden verspreidden.

Deze Clovistheorie stelt dat de Cloviscultuur het continent ongeveer 11.500 jaar geleden als eerste bereikte. Neves is het niet eens met de theorie. “We hebben bewezen dat het Amerikaanse continent al zeer vroeg bewoond was,” zei hij tegenover lokale media. “Zo’n 11.000 jaar geleden was er al sprake van een grote symbolische diversiteit op het continent.”

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x