CoronaMens en Dier

Rob Elens boos na uitspraak: ‘Ik vind dat de rechter er een potje van heeft gemaakt’

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

In september vorig jaar stond huisarts Rob Elens voor het medisch tuchtcollege. De gezondheidsinspectie had hem aangeklaagd omdat hij hydroxychloroquine en ivermectine aan patiënten had voorgeschreven.

Minister Hugo de Jonge drong vanaf mei 2021 steeds nadrukkelijker aan op tuchtrechtelijke vervolging van Elens, blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De tuchtraad berispte hem vanwege een aantal corona-uitspraken. De boete ging van tafel. “De huisarts heeft niet in strijd gehandeld met de Geneesmiddelenwet door het off-label voorschrijven van HCQ en ivermectine,” oordeelde het tuchtcollege.

Voorkomen van gezichtsverlies

De bestuursrechter komt tot een ander oordeel. In de beroepszaak die Elens aanspande tegen de minister van VWS zei de rechter dat de boete van 3000 euro die de minister hem oplegde, terecht is.

De huisarts heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. “Ik vind dat de bestuursrechter er een potje van heeft gemaakt,” citeert Medisch Contact hem.

De rechtszaken en tuchtzaken die nog lopen of zijn afgerond, vijf stuks, gaan volgens hem enkel en alleen over het voorkomen van gezichtsverlies van de minister of de inspectie.

Een frikandel is geen kroket

Elens kreeg ook nog een boete van ruim 12.000 euro opgelegd vanwege het 12 keer voorschrijven van HCQ en 94 keer voorschrijven van ivermectine voor de behandeling van postcovid en vaccinatieschade. Die wil hij ook aanvechten.

De huisarts zei eerder tijdens een bijeenkomst van BVNL, waar hij zich bij heeft aangesloten, dat ivermectine werkt tegen corona en dat De Jonge hem op alle mogelijke manieren wilde aanpakken.

Elens vindt dat artsen de vrijheid moeten kunnen hebben om keuzes te maken. “Een frikandel is geen kroket. Experimentele gentherapie is geen vaccin.”

Eerherstel

Hij krijgt steun van collega Els van Veen. “Ooit komt er eerherstel voor huisarts Rob Elens. En ook al komt er geen eerherstel: elke arts hoort zijn geweten te volgen en te handelen volgens de artseneed.”

In Australië is het verbod op ivermectine sinds vorige maand weer geschrapt.

4.9 254 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
9 maanden geleden

Zolang justitie zo corrupt blijft als de pest is het onmogelijk om een eerlijk vonnis te krijgen.

hoogtijd
hoogtijd
9 maanden geleden

Waarom de moordenaar de Jonge geen boete??????? Denk dat die de jonge ergere dingen heeft gedaan met zijn moordlustige gifspuiten.

Mike
Mike
9 maanden geleden

Je hebt bij de bestuursrechter ook niets te zoeken. Die bekijkt slechts of de protocollen/”de wet”/ “bestuursregels” juist zijn toegepast. Voor een bestuursrechter is je kans op gelijk 0,000036 (waar kennen we dat getal ook al weer van) %.

Annette
Annette
9 maanden geleden

Ik weet niet hoe mijn huisarts er over denkt, maar dit is een echte huisarts.

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x